DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Kızılay Genel Lideri Dr. Kerem Kınık, “Avrupa’da mineralli su kişi başı 150 litre tüketilirken, ülkemizde 10-15 litre kadar tüketim olduğunu gözlemliyoruz”

Kızılay tarafından düzenlenen, ana teması “Bir Ömür Maden Suyu” olarak belirlenen “2. Milletlerarası Maden Suyu Kongresi” bugün başladı. Kongrede …

Kızılay Genel Lideri Dr. Kerem Kınık, “Avrupa’da mineralli su kişi başı 150 litre tüketilirken, ülkemizde 10-15 litre kadar tüketim olduğunu gözlemliyoruz”
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
17.11.2022 13:21
A+
A-

Kızılay tarafından düzenlenen, ana teması “Bir Ömür Maden Suyu” olarak belirlenen “2. Milletlerarası Maden Suyu Kongresi” bugün başladı. Kongrede, Dünya ve Türkiye’de maden suyu, maden suyunda AR-GE, inovasyon, sürdürülebilirlik, maden suyunun beslenme ve sıhhat açısından ehemmiyeti üzere hususlara değinildi. Kongrede konuşan Kızılay Genel Lideri Dr. Kerem Kınık, “Avrupa’ya kıyasladığımızda, mineralli su kişi başı 150 litre tüketilirken, ülkemizde 10-15 litre kadar tüketim olduğunu gözlemliyoruz. Münasebetiyle bunun arttırılması gerekiyor.” dedi.

Türkiye’de, maden suyu kesimi alanında çeşitli araştırmalar yapmış uzmanlar ve akademisyenler Kızılay İçecek’in mesken sahipliğinde düzenlenen olan “2. Memleketler arası Maden Suyu Kongresi”nde bir ortaya geliyor. Kongre, Üsküdar’da Emaar Address İstanbul Hotel’de 17 – 18 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. Ana teması “Bir Ömür Maden Suyu” olarak belirlenen kongre, Kızılay Genel Lideri Dr. Kerem Kınık, Kızılay İçecek Genel Müdürü Metin Kul ve Kongre Bilim Şurası Lideri Prof. Dr. Y. Birol Saygı’nın açılış konuşmaları ile başladı. Kongre boyunca maden suları hakkında merak edilen tüm ayrıntılar, çok sayıda üniversiteden uzman akademisyenlerin iştirakiyle ve bilimsel gerçeklerden yararlanılarak masaya yatırılacak.

“Avrupa’ya kıyasla mineralli su ülkemizde çok az tüketiliyor”

Kızılay Genel Lideri Dr. Kerem Kınık, “Maden suyu ülkemizde biliniyor, vatandaşlarımız maden suyunu tüketiyor. Avrupa’ya kıyasladığımızda, mineralli su kişi başı 150 litre tüketilirken, ülkemizde 10-15 litre kadar tüketim olduğunu gözlemliyoruz. Hasebiyle bunun arttırılması gerekiyor. Maden suyu içerisinde bulunan mineraller itibariyle insan sıhhati açısından elzem olan bir içecek, sağlıklı bir içecek ve bilhassa magnezyum üzere, karbonat üzere farklı minerallerin maden sularının içerisinde bulunduğunu ve bunların insan bedenine biyoyararlanım açısından çok süratli karıştığını biliyoruz. Yaşlanmayı geciktiren, kalp ve ruh sıhhatini olumlu etkilendiren, sindirim sistemimize ve neredeyse bedenimizin bütün sistemlerine yararı dokunan bir içecek.” biçiminde konuştu.

“Yıllık, yaklaşık 2 milyar şişe kapasitemiz mevcut”

Kınık, “Kızılay maden suyu fabrikalarımız Afyonkarahisar’da ve Erzincan’da bulunuyor ve yaklaşık yıllık 2 milyar şişe üretim kapasitemizle birlikte ülkemizde ve ihraç ettiğimiz 40’a yakın ülkede Kızılay maden sularımız düzgünlük için akıyor. Elde ettiği bütün gelirleri, Kızılay’ın hayır faaliyetleri için kullanıyoruz. Bir taraftan da Kızılay maden suyunun yanında da doğal kaynak suyu işini de inşallah önümüzdeki sene Mart ayında birinci sefer tüketicilerimiz ile buluşturmuş olacağız” dedi.

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.