DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

İş adamı Elaldı: “Vatandaşı rahatlatacak asgariye dayanak veriyoruz, ödemelere yardım paketi bekliyoruz”

Diyarbakır’da 40 yılı aşkın müddettir tatlı bölümünde yer alan Hacıbaba Pastanelerinden emekçiyi rahatlatacak taban fiyata takviye geldi. İdare Konseyi Lideri Yılmaz Elaldı, patrona SSK ve vergi takviyesi de beklediklerini kaydetti. Diyarbakır ve …

İş adamı Elaldı: “Vatandaşı rahatlatacak asgariye dayanak veriyoruz, ödemelere yardım paketi bekliyoruz”
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
15.12.2022 11:54
A+
A-

Diyarbakır’da 40 yılı aşkın müddettir tatlı bölümünde yer alan Hacıbaba Pastanelerinden emekçiyi rahatlatacak taban fiyata takviye geldi. İdare Heyeti Lideri Yılmaz Elaldı, patrona SSK ve vergi dayanağı de beklediklerini kaydetti.

Diyarbakır ve İstanbul başta olmak üzere 25 noktada 500’e yakın çalışanı bulunan Hacıbaba Pastaneleri, personelin yanında olmaya devam ediyor. Hacıbaba Pastaneleri İdare Konseyi Lideri Yılmaz Elaldı, yeni minimum fiyat düzenlemesinde vatandaşların enflasyona karşı ezilmediği ve rahatça geçimini sağladığı bir fiyatlandırmanın yapılmasını beklediğini vurguladı.

“İşverene gerekli olan katkının yapılmasını, SSK ve vergi manasında dayanaklarını bekliyoruz”

Elaldı, düzenleme yapılırken patronu de rahatlatacak SSK ve vergi takviyesinin gelmesi gerektiğini kaydederek, EYT’lilerin yaşa takılmamasıyla gençlerin önünün açılacağını belirtti. Elaldı, “Cumhurbaşkanımızın dediği üzere enflasyona ezilmeme kuralıyla hoş bir düzenleme yapılacak. Orta düzenleme de yapıldı, hoş bir sayının çıkacağına inanıyorum. İnsanların geçiminin basitçe sağlanması için hoş bir taban fiyatın olmasını isteriz. Ancak patronların bunları ödeyebilmesi için de devletin yapacağı yardımları bekliyoruz. Zira geçen yıldan beri enflasyon, büyük artışlarla üç kat yükselince işlerimizin yarıya düştüğü bir devirdeyiz. Biz eleman kısıtlamasıyla personel çıkartma niyetine girmedik, bugünlere kadar geldik. Patrona gerekli olan katkının yapılmasını, SSK ve vergi manasında dayanaklarını bekliyoruz. Yeri geldiği vakit elimizi taşın altına koymaya her vakit hazırız ve koyuyoruz da, takviyelerini bekliyoruz. Kredilerle ilgili esnafa mal alımında, faturalarda kolaylık sağlanması gerekiyor. EYT’lilerden 50 yaşında emekli olanlar maaşlarıyla geçinmekte zahmet yaşayabilir, biz geçimlerini sağlamaları için çalıştırmaya devam edebiliriz. Devletimizin gerekli kurumlarının çalışmasının EYT ile ilgili hoş şeyler çıkartacağına inanıyorum. Buradan ricamız EYT’lilerin yaşa takılmamasıyla ilgili, yasanın rahatlaması açısından EYT’lileri yaşa takmayarak gençlerin yolunu açalım” diye konuştu.

Kaynak: İHA

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA
REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.