DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Erdoğan’dan muhalefete “fabrika” göndermesi

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan, 2 yıl evvelki açılışı yapılan fabrika sayısına inanmayan muhalefete gönderme yaparak, “Buradan Organize …

Erdoğan’dan muhalefete “fabrika” göndermesi
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
05.11.2022 22:39
A+
A-

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan, 2 yıl evvelki açılışı yapılan fabrika sayısına inanmayan muhalefete gönderme yaparak, “Buradan Organize Sanayi Bölgesi Liderimiz Cengiz Bey’den rica ediyorum. Kendisi Gaziantep’e gelip, bu fabrikaları saymaya çalışacaklara yardımcı olsun” dedi.

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirilen 169 eser, hizmet ve fabrikanın açılışını yaptı. Toplu açılış için hazırlanan kurdelenin kısmı öncesinde konuşan Erdoğan, muhalefete fabrika göndermesi yaptı. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Lideri Cengiz Şimşek’ten fabrikaları saymak isteyen muhalefete yardımcı olmasını isteyen Erdoğan, “Gaziantep’in geldiği yer bir elin nesi var iki elin sesi var kelamının en somut örneğidir. Biliyorsunuz 2 yıl evvelki ziyaretimizde Gaziantep’te 300 fabrikayı birden hizmete açmıştık. Ülkede fabrika kalmadığını tez eden muhalefet buna inanmayıp, gelip Gaziantep’te fabrika saymaya kalkmıştı. Gerçi bunların hesapları 300 fabrikayı saymaya yetmeyeceği için onu bile hakikat dürüst beceremediler. Bu günde o tarihten bu yana imali tamamlanan 70 yeni fabrikanın açılışını yapıyoruz. Buradan Organize Sanayi Bölgesi Liderimiz Cengiz Bey’den rica ediyorum. Kendisi Gaziantep’e gelip, bu fabrikaları saymaya çalışacaklara yardımcı olsun. Zira kentteki 1200 fabrika ortasında bu yeni yapıtları bulmakta zorluk çekebilirler. Gerçi 6. organize faaliyete geçip de fabrika sayısı 2 bine dayanınca bunların işi güzelce zorlaşır lakin yapacak bir şey yok. Artık o kadarına da katlanacaklar” dedi.

“Ekonomiyi eleştirenlere Antep şivesi ile yanıt verilmesini istedi”

Türkiye’nin iktisat programına inanmayan ve eleştiren muhalefete ise Antep şivesi ile karşılık verilmesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyümeyi başaran bir Türkiye var. İşte bu Türkiye şu anda dünyaya bir örnek. Gaziantep’in sanayicisi çok farklı. Türkiye iktisat noktasında dünyaya örnek bir ülke hale geldi. Türkiye iktisat programını görmek isteyen gelsin Gaziantep’e baksın organize sanayi bölgesini gezsin. Büyük ve güçlü Türkiye konusunda hala ikna olmayanlar varsa da Anteplilerin o hoş lisanı ile hak ettikleri yanıtı vereceğinden kuşku duymuyorum. Ne diyecek Antepli ‘emi ağam’” diye konuştu.

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

Ücretsiz sefer müjdesi

Erdoğan, konuşmasının sonunda ise Gaziray Banliyö tren çizgisinin ise yılbaşına kadar fiyatsız olacağını duyurarak, “Kardeşlerim buradan bir de müjde vereyim istedim. Şöyle bir şey yapalım. Ne kadar ücretsiz olsun? Bir ay. Gaziray’ı yılbaşına kadar fiyatsız yapalım. Tamam. Yılbaşına kadar Gaziray’ı ücretsiz” diye konuştu.

Açılışların yapılmasının akabinde meydandan ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’teki temaslarını basına kapalı olarak sürdürüyor.

Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.