DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

D ile Z harfi mazeret, cümbüş şahane

Aydın’da bir okulda öğrencilerin D ve Z harfini öğrenmesi için davullu zurnalı bir aktiflik düzenlendi. Kimsenin neden eğlendiğini bilmediği ve yalnızca 1. sınıf öğrencileri için düzenlenen aktiflikte başta öğretmenler olmak üzere tüm okul doyasıya …

D ile Z harfi mazeret, cümbüş şahane
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
06.12.2022 13:20
A+
A-

Aydın’da bir okulda öğrencilerin D ve Z harfini öğrenmesi için davullu zurnalı bir aktiflik düzenlendi. Kimsenin neden eğlendiğini bilmediği ve yalnızca 1. sınıf öğrencileri için düzenlenen aktiflikte başta öğretmenler olmak üzere tüm okul doyasıya eğlendi. Renkli imajların yaşandığı aktiflikte 1 Kasım 1928’den bu yana 94 yıldır kullanılan D ve Z harflerini tanıtmak emeliyle okul avlusunda düzenlenen davullu zurnalı cümbüş objektiflere bu biçimde yansıdı.

Aydın Efeler ilçe merkezinde bulunan bir okulda öğrencilerin D ve Z harflerini tanıması maksadıyla okula davul zurna grubu çağrıldı. Davula yapıştırılan D harfi zurnaya asılan Z harfi ile öğrencilerin D ve Z harflerini tanımasının amaçlandığı belirtildi. Fakat hedef ne kadar harflerin tanıtılması olsa da cümbüşün dozu hedeflenen hedefi gölgede bıraktı. Ders gereği okula çağrılan davul ve zurna grubu adeta bir düğündeymişçesine kent çalmaya başlayınca evvel öğretmenler, sonra öğrenci ve veliler doyasıya eğlendi. Davul ve zurna grubunu çağıranlardan diğer kimsenin okuldaki düğün üzere cümbüşün sebebini bilmese de davul zurna grubunun başı olan yaşlı amca da, para kazanmak için değil öğrenci ve öğretmenleri eğlendirip oynatmak ve Türkiye’nin gönlünü güzel tutmak için çaldıklarını söyledi.

Öğrenciler aktifliğin gayesinin eğlenmek ve para kazanmak olduğunu söylerken öğrenci ve öğretmenler D harfinin tanıtılması için çalan davul ile Z harfinin tanıtılması için çalan zurna eşliğinde doyasıya eğlendi. Öğretmenlerin öğrencilerden daha fazla eğlendiği aktiflikten en karlı çıkanlar ise davulcular ve zurnacı oldu. İki harfin öğretilmesi maksadıyla düzenlenen aktiflikten geriye kalan manzaralar ise herkesi gülümsetti.

Kaynak: İHA

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.