DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Meslek liseliler atık materyallerle hem maharetlerini artırıyor hem de üretiyorlar

Karabük’te Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin dayanağıyla atık demir materyallerinden ürettikleri eserleri satarak okulun döner sermayesine katkı sağlamayı hedefliyor. Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojileri …

Meslek liseliler atık materyallerle hem maharetlerini artırıyor hem de üretiyorlar
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
30.11.2022 12:26
A+
A-

Karabük’te Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin takviyesiyle atık demir gereçlerinden ürettikleri eserleri satarak okulun döner sermayesine katkı sağlamayı hedefliyor.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojileri Kısmı öğretmenleri, Sıfır Atık Projesi çerçevesinde öğrencilerin el maharetlerini geliştirmek için atık halde bulunan demir modüllerini sanata dönüştürüyor.

Eğitim çerçevesinde yapılan kaynak ve kesim sırasında atık hale gelen demir kesimlerini geri dönüşüme kazandıran öğrenciler fotoğraf makinesi, bisiklet, insan, kepçe üzere süs eşyaları ortaya çıkardı.

İnternet üzerinden ve stantlarda satılması planlanan eserlerle öğrenciler okula gelir sağlamayı hedefliyor.

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan Metal Teknolojileri Alan Şefi Gürbüz Özkan, kısımlarında faal olarak eğitim öğretim gören öğrenci sayısının 170 civarında olduğunu belirtti.

Özkan, atık ve geri dönüşüm materyallerinden öğrencilerin el hünerlerini artırmak için bir şeyler yapmaya çaba ettiklerini kaydetti.

Özkan atık gereçlerden yapılan eserleri döner sermaye işletmesinde satışa hazır hale getirdiklerini tabir ederek, “Elimizde bitmiş olan kimi eserler var. Ekseriyetle aldığımız materyallerden temel eğitim emelli öğrencilerimize kaynak eğitimi yaptırıyoruz. Daha sonra bu kaynak eğitiminden artan materyalleri de kullanıyoruz. Bu formda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte çalışıyoruz ve üretim katkıda bulunuyoruz” dedi.

Üretilen eserleri internet sitesi üzerinde oluşturulacak olan hesaptan ve yılda iki kez Kent Meydanında yapılan stantta satışa sunacaklarını söyleyen Özkan, geri dönüşüme katkı fikrini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından Türkiye genelinde başlatılan Sıfır Atık Projesinden aldıklarını aktardı.

Atık gereçlerden birçok şey öğrendiklerini belirten 11. Sınıf öğrencisi Emrecan Çetinkaya, bu sayede el hünerlerini de geliştirdiklerini kaydetti.

Kaynak: İHA

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.