DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Polonya, Abrams tanklarının ilk partisini hazirana kadar teslim alacak

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, ABD’den sipariş ettikleri Abrams tanklarının ilk partisini Haziran ayına kadar teslim alacaklarını duyurdu. ABD’de temaslarda bulunan Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Abrams tanklarının üretildiği Alabama …

Polonya, Abrams tanklarının ilk partisini hazirana kadar teslim alacak
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
13.04.2023 19:51
A+
A-

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, ABD’den sipariş ettikleri Abrams tanklarının ilk partisini Haziran ayına kadar teslim alacaklarını duyurdu.

ABD’de temaslarda bulunan Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Abrams tanklarının üretildiği Alabama’daki Anniston Army Depot fabrikasında incelemelerde bulundu. Başbakan Morawiecki, fabrika çıkışında yaptığı açıklamada, Abrams tanklarının ilk partisini oluşturan 14 adet tankın haziran ayına kadar Polonya’ya teslim edileceğini duyurdu.

Başbakan Morawiecki, “Adeta zırhlı perde olan bu ekipman Polonya’nın doğusunu koruyacak. Güvenliğimizi güçlendirecek bu zırhlı perdeyle ülkemize Amerikan iş dünyasının da geleceğine inanıyoruz” ifadelerini kullanarak, ABD’li yetkililerle Polonya’da Avrupa’daki Abrams tanklarının bakım ve onarımını yapacak bir fabrika kurulması konusunu da görüştüğünü belirtti. Tankların zayıflatılmış uranyumdan oluşan zırhla kaplanması için çaba gösterdiklerini ifade eden Morawiecki, Romanya’nın da Abrams tankı satın almayı düşündüğünü söyledi.

Polonya Ukrayna’ya verdiği tankların yerini Abrams ile dolduracak

Polonya, Rus işgalinin başlamasından bu yana Ukrayna’ya 8 adet MiG-29 savaş uçağı, 10 adeti Leopard tipi olmak üzere çoğunluğu T-72 tipi toplam 260 adet de tank verdi. Önümüzdeki günlerde 4 adet Leopard 2 tankı ile 6 adet MiG-29 uçağını daha Ukrayna’ya teslim etmeye hazırlanan Polonya, ordu envanterinde oluşan açığı doldurmak için geçtiğimiz aylarda ABD’den 250 adet M1A2 Abrams SEP V3 ana muharebe tankı ile 116 adet de modernize edilmiş M1A1 Abrams tankı sipariş etmişti. Polonya, tankların yanı sıra 12 adet Hercules zırhlı kurtarma aracı, 8 adet M1074 müşterek taarruz köprüsü, 26 adet HMMWV yüksek hareket kabiliyetli çok amaçlı vasıta, 26 adet JLTV hafif zırhlı araç, on binlerce tank mühimmatı ve makineli tüfek siparişi içeren sözleşme için toplamda 6 milyar 150 milyon dolar ödeyecek. Söz konusu askeri teçhizatın tamamının sevkiyatının ise 2026 yılına kadar tamamlanması öngörülüyor.

Kaynak: İHA

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.