DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

İsveç Başbakanı Kristersson: “Türkiye’nin taleplerinin hepsini karşılayamayız”

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, İsveç’in NATO üyeliği için Türkiye ile devam eden müzakerelere ait, “Türkiye’nin taleplerinin hepsini karşılayamayız” dedi. İsveç ve Finlandiya, NATO üyeliği konusunda Türkiye ile müzakerelere devam ederken …

İsveç Başbakanı Kristersson: “Türkiye’nin taleplerinin hepsini karşılayamayız”
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
08.01.2023 15:36
A+
A-

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, İsveç’in NATO üyeliği için Türkiye ile devam eden müzakerelere ait, “Türkiye’nin taleplerinin hepsini karşılayamayız” dedi.

İsveç ve Finlandiya, NATO üyeliği konusunda Türkiye ile müzakerelere devam ederken, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Türkiye ile devam eden müzakereler hakkında konuştu. Başbakan Kristersson, İsveç’in Salen kentinde düzenlenen Toplum ve Savunma Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin NATO üyeliği konusunda İsveç’in kabul edemeyeceği kimi taleplerde bulunduğunu ileri sürerek, “Türkiye, yapacağımızı söylediğimiz şeyleri yaptığımızı teyit ediyor, fakat kendilerine veremeyeceğimiz, vermek istemediğiniz şeyleri de istiyor. Türkiye’nin taleplerinin hepsini karşılayamayız” diye konuştu.

Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliği konusunda ne vakit karar vereceğini bilmediklerini aktaran Başbakan Kristersson, kelam konusu kararın Türkiye’nin iç siyasetine ve İsveç’in ciddiyetini gösterme kapasitesine bağlı olacağını açıkladı.

İsveç ve Finlandiya, geçtiğimiz sene şubat ayında Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası onlarca yıldır devam eden tarafsızlıklarına son vererek NATO’ya iştirak için müracaatta bulunmuştu. Türkiye ise, terör örgütlerine karşı daha sert adımlar atmasını istediği Finlandiya ve İsveç’in üyeliklerini veto etmişti. Geçtiğimiz sene haziran ayında NATO doruğu öncesi Finlandiya, İsveç ve Türkiye ortasında Üçlü Muhtıra imzalamış ve kelam konusu ülkeler terör örgütlerine karşı daha sert adımlar atmayı taahhüt etmişti.

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.