DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Dünya önderleri APEC Zirvesi’nde bir ortaya geliyor

Tayland’da düzenlenen Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Zirvesi’nde dünya başkanları, global ve bölgesel mevzuları görüşmek üzere bir ortaya …

Dünya önderleri APEC Zirvesi’nde bir ortaya geliyor
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
18.11.2022 11:35
A+
A-

Tayland’da düzenlenen Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Zirvesi’nde dünya başkanları, global ve bölgesel mevzuları görüşmek üzere bir ortaya gelecek.

Tayland Başbakanı Prayut Chan-o-cha’nın mesken sahipliğinde gerçekleştirilen Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Tepesi bugün başladı. Dünya başkanları iki gün sürecek tepeye katılmak üzere başşehir Bangkok’a ulaştı. Bangkok’taki Queen Sirikit National Kongre Merkezinde düzenlenen tepeye Çin Devlet Lideri Xi Jinping, ABD Lider Yardımcısı Kamala Harris, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Güney Kore Başbakanı Han Duck-soo, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong ve Avustralya Başbakanı Anthony Albanese üzere üye ülkelerin önderleri ile temsilcileri katılıyor. Dorukta Rusya’yı ise iştirakini iptal eden Rusya Devlet Lideri Vladmir Putin yerine Başbakan Yardımcısı Andrey Belousov temsil edecek.

APEC başkanlarının gündeminde Rusya’nın Ukrayna’daki atakları, yükselen enflasyon oranları, iklim değişikliği, global besin ve güç krizinin yanı sıra bölgesel hususlar yer alıyor. Dün akşam saatlerinde düzenlenen gala yemeğine katılan başkanlar, Tayland Başbakanı Prayut Chan-o-cha’nın konuşmasının akabinde düzenlenen yöresel müzik ve dans gösterisini izledi. Başkanlar bugün ve yarın düzenlenecek olan resmi toplantılarda bir ortaya gelecek.

Bangkok sokaklarında protestolar devam ediyor

Dünya önderlerinin bulunduğu Bangkok’ta protestolar devam ediyor. APEC ve hükümet aykırıları ile çevreci kümelerin kentin çeşitli bölgelerinde düzenlediği aksiyonlarda polis ve aksiyoncular ortasında gerginlik yaşandı. Tepenin gerçekleştirileceği cadde sivil trafiğine kapatılırken, caddenin her iki tarafına barikatlar kuruldu.

Asya-Pasifik bölgesinde ekonomik gelişmeyi ilerletmek için kurulan ve 21 ülkenin üye olduğu APEC, dünya nüfusunun yüzde 38’ini, dünyanın toplam gayrisafi yurt içi hasılasının yüzde 62’sini ve global ticaretin yüzde 48’ini oluşturuyor.

Kaynak: İHA

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.