DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

31 yıllık yapıtın 11. baskısı çıktı

Gazeteci-Yazar ve Halk Şâiri Ali Kayıkçı, “Dünden Bugüne Samsunlu Şâirler ve Müellifler Ansiklopedisi” isimli yapıtının 11. baskısını çıkarttı. Birinci baskısı 1991 yılında Samsun Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılan ve içinde yalnızca 11 isme yer verilen …

31 yıllık yapıtın 11. baskısı çıktı
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
03.12.2022 11:57
A+
A-

Gazeteci-Yazar ve Halk Şâiri Ali Kayıkçı, “Dünden Bugüne Samsunlu Şâirler ve Müellifler Ansiklopedisi” isimli yapıtının 11. baskısını çıkarttı.

İlk baskısı 1991 yılında Samsun Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılan ve içinde yalnızca 11 isme yer verilen, 342 sayfalık “Samsunlu Halk Şairleri” isimli eser, bugün büyük uzunlukta 824 sayfalık bir ansiklopedi hâline geldi ve 11’nci baskıya ulaştı.

Gazeteci-Yazar ve Halk Şâiri Ali Kayıkçı/Âşık Derebahçeli tarafından kaleme alınan ve 31 yıllık bir müddette derlenip 11’inci baskıya ulaşan “Dünden Bugüne Samsunlu Şâirler ve Muharrirler Ansiklopedisi” 455 şair ve müellifin hayat öyküleri ile yapıtlarının tanıtımı yapılıyor.

Eseri hakkında bilgiler veren Ali Kayıkçı, “31 yıl evvel ’Samsunlu halk Şairleri’ ismi altında 11 arkadaşımızın yapıtlarını ve hayat kıssalarını muvaffakiyetle anlattık. Yıllar içerisindeki araştırmalarımız, Samsunlu şair ve muharrirlerimizin uğraşının sonucunda 11 olan Samsunlu şairler sayısının 30 sene sonra 455’e ulaştığını görmekteyiz. Birinci kitabımız 342 sayfaydı. Artık 824 sayfa oldu. Yıllar evvel Samsunlu şair ve muharrir olarak birtakım büyük gazetelerimizin yayınladığı ansiklopedilerde müellif ismi araştırmalarımızda bir iki ismin dışında kimseye rastlamadığımız periyotlar oldu. Kültür sanatın merkezi İstanbul olduğu için ekseriyetle isimleri daima es geçtiler. Bu isimler ortasında Ali Fuat Başgil ve Fethi Tevetoğlu üzere muharrirlerimiz var. Ansiklopedilerde Samsunlu şair ve müelliflerin neredeyse hiçbiri yoktu. Biz bunu tespit ettikten sonra başta üniversitelerimizdeki hocalarımızdan, gazeteci cemiyetindeki arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiler sonucunda yıllarca geliştirerek yayınlamak bu seneye nasip oldu. 11’inci baskıyı yaptık. Bundan sonra genç kardeşlerimize maksat olarak 555 Samsunlu şair ve muharriri tanıtacak halde bir ansiklopedi yapmayı planlıyoruz. Onlara yol göstermek bakımından bu türlü bir çalışmanın içerisine girdik. Kitabım, İstanbul’da Türkiye Gazetesi tesislerinde en çağdaş baskı sistemleri kullanılarak kitap haline getirildi” dedi.

Kaynak: İHA

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.