DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Vodafone Busıness, MEXT’te teknoloji tecrübe alanı kurdu

Vodafone Business, dünyanın en kapsamlı dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezlerinden biri olan MEXT ile yeni bir mutabakata imza attı. Vodafone Business’ın 5G sağlayıcısı olduğu Türkiye’nin birinci dijital üretim tesisinin içinde özel bir kısımda …

Vodafone Busıness, MEXT’te teknoloji tecrübe alanı kurdu
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
26.12.2022 09:56
A+
A-

Vodafone Business, dünyanın en kapsamlı dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezlerinden biri olan MEXT ile yeni bir muahedeye imza attı. Vodafone Business’ın 5G sağlayıcısı olduğu Türkiye’nin birinci dijital üretim tesisinin içinde özel bir kısımda kurulan ‘Teknoloji Tecrübe Alanı’nda ziyaretçiler kendi bölümlerine özel operatör tahlillerini uçtan uca deneyimleyebilecek.

İşletmelerin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone Business, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) imalat endüstrinin dijital dönüşümüne öncü olmak ve Türkiye’yi global rekabette güçlendirmek amacıyla kurduğu; dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezi olan MEXT ile yeni bir mutabakata imza attı. Bu mutabakat çerçevesinde Vodafone Business, 5G sağlayıcısı olduğu Türkiye’nin birinci dijital üretim tesisinin içinde özel bir kısımda ‘Teknoloji Tecrübe Alanı’ kurdu. Alanda ziyaretçilerin kendi dallarına özel bulut bilişimden objelerin interneti teknolojilerine kadar farklı tahlilleri keşfetmesine fırsat sunulacak.

Ziyaretçiler teknolojik tahlilleri deneyimleyebilecek

Teknoloji Tecrübe Alanı’nda, ziyaretçiler interaktif senaryolar ile Vodafone Business’ın üretim, perakende, finans, lojistik üzere farklı kesimlerde uçtan uca teknolojik tahlillerini inceleyebilecek. MEXT içerisinde yer alan Reflexive Board’da ise 5G’yi eğlenceli bir halde deneyimleyebilecek. MEXT içerisinde sunulan, dördüncü sanayi ihtilali için küresel ölçekte en tesirli dijital olgunluk kıymetlendirme programlarından biri olan SIRI (Smart Industry Readiness Index) Vodafone Business müşterilerine özel olarak indirimli olarak sunulacak. Vodafone Business burada kendi IoT ve Bulut tahlillerini de fabrikaya entegre ederek SIRI’de çıkan dijital yol haritası ile üretim tesislerinin Vodafone eserlerini birebirde deneyimleyebilmelerini sağlayacak.

Vodafone Türkiye İcra Konseyi Lider Yardımcısı Hasret Kestioğlu, hususla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Operatör olarak, dünya çapında 5G teknolojisinin gelişiminde kritik rol oynuyoruz. 5G, dijital servislerin ve Objelerin İnterneti’nin, akıllı fabrikaları daha esnek ve daha üretken hale getireceği Sanayi 4.0 yolunda kıymetli bir kilometre taşı olacak. Vodafone Business olarak Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın kurduğu, dünyanın en kapsamlı dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezi olan MEXT’te Türkiye’nin birinci 5G Özelleştirilmiş Taşınabilir Şebeke kurulumunu tamamladık. Artık ise farklı bir muahedeye imza atarak 5G sağlayıcısı olduğumuz Türkiye’nin birinci dijital üretim tesisinin içinde ‘Vodafone Teknoloji Tecrübe Alanı’ kurduk. Teknoloji Tecrübe Alanı’nda, her bölümden ve her ölçekten firma interaktif senaryolar ile kendi gereksinimine özel hazırlayabileceğimiz uçtan uca teknolojik tahlillerini inceleyebilecek. Tüm bu tahlillerimizle işletmelerimizin yanındayız. Gayemiz Sanayi 4.0 ihtilalini yapabilmek için ülkemizin gereksinimi olan dijital sıçramayı güç birliği ile gerçekleştirebilmek. Bu kapsamda, Teknoloji Tecrübe Alanı’nda ziyaretçilerimize işlerini uçtan uca dijitalleştirecek tahlilleri keşfetme fırsatı sunmaktan memnunluk duyuyoruz.”

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

Dijital Fabrika’da verimliliği artıracak tahliller sunuluyor

Yapılana açıklamaya nazaran, yaklaşık bir yıl evvel MEXT’te 5G test şebekesi heyetimi ve devamında 5G Özelleştirilmiş Taşınabilir Şebeke’nin (MPN) hayata geçmesi ile başlayan MESS ile Vodafone Business iş birliği, bugün iş yapış formlarını kökten değiştirecek tahlillerin sunulacağı yeniliklerle devam ediyor. MEXT çatısı altında Türk endüstrisinin hizmetine sunulan ve Türkiye’nin uçtan uca entegre birinci dijital üretim tesisi olan Dijital Fabrika’da MPN sayesinde tesisin verimliliğini artıracak tahliller sunuluyor.

Montaj Hazırlık İstasyonu: 5G’nin sağladığı düşük gecikme ve kesintisiz irtibat ile montajı yapılacak komponentler robotik otomasyon ve manzara sürece teknolojileri ile yanılgısız ve süratli bir biçimde hazırlanıyor. Kameralar ile kaydedilen yüksek çözünürlüklü manzaralar yapay zeka tarafından gerçek vakitli olarak işlenerek edilerek verimlilik en yüksek düzeye çıkartılıyor.

Otonom Akıllı Araçlar: Özelleştirilmiş Kablosuz Şebeke ile iç lojistik süreçlerinde misyon alan otonom akıllı araçlar (AIV) yüksek süratli taşınabilir irtibat ve hudut bilişim (edge computing) teknolojileri ile kalite denetim ve eser izlenebilirliğinde yeni fonksiyonlar kazanıyor ve böylelikle çarçabuk senkron çalışmaları sağlanıyor.

Güvenli Alan İhlali: Özelleştirilmiş Kablosuz Şebeke ile mevcut güvenlik kameraları kullanılarak, İş Güvenliği ihlalleri gerçek vakitli olarak algılanıyor ve İSG idare sistemine bu ihlaller raporlanıyor.

Bostan Dynamics’in Çevik Taşınabilir Robotu SPOT: MEXT Teknoloji Merkezi içerisinde kendisine atanan vazifeleri otonom olarak yerine getirmek için çevreyi algılamasını sağlayan sensör ve kameralardan toplanan bilgiler 5G MPN teknolojisi ile kesintisiz olarak aktarılıyor ve gerçek vakitli olarak işleniyor.

Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.