DOLAR
32,2247
EURO
34,9384
ALTIN
2.418,85
BIST
10.676,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Hafif Yağmurlu
21°C
Ankara
21°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C

Türkiye’nin dijital dönüşüm yazılımları dünyaya açılıyor

Türkiye’de şirketlerin dijital dönüşümüne takviye olan bir Türk firması, yazılımlarını tüm dünyaya tanıtmak için lansman gerçekleştirdi …

Türkiye’nin dijital dönüşüm yazılımları dünyaya açılıyor
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
20.11.2022 10:44
A+
A-

Türkiye’de şirketlerin dijital dönüşümüne takviye olan bir Türk firması, yazılımlarını tüm dünyaya tanıtmak için lansman gerçekleştirdi. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde 2 milyon dolarlık yazılım satmayı hedeflediklerini söyleyen şirket sahibi Cem Şirolu, “Dijital dönüşüme birinci başlayacak firmaların verilerinin düzenlenmesi, pak bir halde platformlara aktarılmasını sağlamak hedefiyle bir yazılım geliştirdik. İki yazılımımız da Türkiye’de, Avrupa’da ve Amerika’da kullanılıyor” dedi.

20 yılı aşkın müddettir dalda yer alan Yenasoft Yazılım şirketi, Yenaplus ismi altında yeni bir marka oluşturarak dala süratli bir giriş yaptı. Şirketlerin dijital dönüşümü hakkında yazılım geliştiren Türk şirkete, kasım ayının son haftası bir dünya lansmanı gerçekleştirdi. Yapılan lansmana dünyanın farklı ülkelerinden 100’ün üzerinde firma katıldı. Makine mühendislerine yazılım yazmayı öğreten şirket, yazılımlarını dünyaya açarak bölümde öncü bir pozisyona geldi.

“Endüstri 4.0 ile de dijital dönüşüm mecburilik haline geldi”

Dijital dönüşümün gerekliliğini anlatan şirket sahibi Cem Şirolu, “Lansmana gelmeden evvel 2020 yılında artık firmalar ve tertipler büyüdüğü için iş idare halleri karmaşık hale geldi. Tıpkı vakitte sanayi 4.0 ile de dijital dönüşüm mecburilik haline geldi. Biz de bu dijital dönüşümü firmalarda uygulayabilmek için bir lansman düzenledik. Bu lansmanı da yurt dışından, Türkiye’den yüzü aşkın üst seviye yöneticilerin iştirakiyle gerçekleştirdik” dedi.

“Bu iki yazılım da Türkiye’de, Avrupa’da ve Amerika’da kullanılıyor”

Şirolu, “Bizim için en değerli şey, 2020 yılında Yenaplus markasıyla bir firma oluşturduk. Bu firmada dijital dönüşüme birinci başlayacak firmaların verilerinin düzenlenmesi, pak bir halde platformlara aktarılmasını sağlamak maksadıyla bir yazılım geliştirmiştik. Tıpkı vakitte bu dijital platformlarda kendi verilerini yöneten insanların da daha evvelden kullandıkları ERP üzere sistemlere de entegrasyonu için yazılım geliştirdik. Bu iki yazılım da Türkiye’de, Avrupa’da, Amerika’da kullanılıyor. Bunu daha da perçinlemek için bir lansman yaptık” dedi.

“Hem bizim için hem Türkiye için değerli bir gelişme”

Türkiye’de ve yurt dışında yapılan çalışmalardan bahseden Şirolu, “Bizim birinci önceliğimiz 25-26 yıldır hizmet ettiğimiz müşterilerin dijital dönüşümünü gerçekleştirmekti lakin baktık ki bize yurt dışından da artık ‘Çok başarılı dönüşümler gerçekleştiriyorsunuz. Verileri çok rahat temizliyorsunuz. Her çeşit ERP ve MRP ile irtibat kurabiliyorsunuz’ diyerek başladı. 2 yıldır yurt dışına bu eserleri hem servis olarak hem satış olarak vermeye başladık. Hem bizim için hem Türkiye için kıymetli bir gelişme. Şu an İtalya’da yürüyen bir projemiz var. Orada bulunan bir firmanın dönüşümünü destekliyoruz. Amerika’da bir firma var. Onun dönüşümünü destekliyoruz. Her gün değişik talepler geliyor. Bir buçuk, iki sene içinde de 2 milyon doların üstünde hizmet vereceğimize ve o kadar da yazılım satacağımıza inanıyoruz. Bizim için çok pahalı, kıymetli” diye konuştu.

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

“Yurt dışında rekabet etmek istiyorsak dijital dönüşüme geçmek zorundayız”

Dijital dönüşümden kelam eden Şirolu, “Genel manada işlerini yönetirken revizyon idaresi, varyant idaresi, proje idaresi üzere bir sürü her gün uğraştıkları işler var. Bunları şayet biz dijital olarak yapmazsak büsbütün manuel yapmak zorunda kalıyoruz. Münasebetiyle insan yanılgısıyla, verilerin unutulmasıyla, yanlış modül üretme yanılgısıyla karşı karşıya kalıyoruz. Aslında bu dijital dönüşüm bir mecburilik. Özelliklede sanayi 4.0’dan sonra hem devletimiz hem bakanlıklar tarafından da firmaların dijital dönüşümü için nitekim çok kıymetli katkılar var. Hem maddi olarak hem danışmanlık olarak birçok yarar sağlıyor devletimiz. Hasebiyle biz şayet yurt dışında rekabet etmek istiyorsak mecburen bu dijital dönüşüme geçmek zorundayız. Biz de bu insanların dijital dönüşüm serüvenlerinde yanlarında olmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

“Makine mühendisi arkadaşlarımıza iki yıl boyunca bilgisayar yazma eğitimi aldırdık”

Makine mühendislerinin aldığı eğitimlerden kelam eden Şirolu, “Biz bilgisayar mühendisleriyle bir arada çalışarak bir grup yazılımlar yazdık daha evvelden o periyot anladım ki dal bilgisi çok değerli ve bu kesim bilgisi makine mühendisi arkadaşlarım da var. Zira bizim asıl hususumuz bilgisayar takviyeli tasarım ve imalat yazılımları münasebetiyle şöyle bir niyete sahip oldum. Dedim ki; şayet ben makine mühendisi arkadaşlarıma yazılım yazmayı öğretebilirsem hem müşterilerimizin sorunlarını çok daha kolay ve gerçek biçimde anlarlar, hem de çok süratli tahlil üretirler. Şirketimizdeki makine mühendisi arkadaşlarımıza iki yıl boyunca bilgisayar yazma eğitimi aldırarak onları birebir vakitte bilgisayar mühendisi yaptık. Bunun sayesinde de hem müşterilerimizin tasarım ve imalat süreçlerinin çok daha rahat anlıyoruz. Yazılım tarafı olduğu için de çok süratli halde entegre yazılımları, makroları yahut ana yazılımları yazabiliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.