DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan Turkcell’in yenilenebilir güç yatırımlarını kıymetlendirdi

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Turkcell’in sürdürülebilir ve yenilenebilir güç kaynaklarına yönelik güneş gücü ve rüzgar gücü santrali yatırımlarını kıymetlendirdi. Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, son yıllarda güçlü formda …

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan Turkcell’in yenilenebilir güç yatırımlarını kıymetlendirdi
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
30.12.2022 08:32
A+
A-

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Turkcell’in sürdürülebilir ve yenilenebilir güç kaynaklarına yönelik güneş gücü ve rüzgar gücü santrali yatırımlarını kıymetlendirdi.

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, son yıllarda güçlü formda hissedilen iklim krizi, bölgesel siyasi ve askeri uyuşmazlıklar, zorlayıcı makroekonomik ve küresel enflasyon tesirleriyle güce erişimin daha da kritik bir husus haline dönüştüğünü belirterek, sürdürülebilir güç kaynaklarının değerini vurguladı. Erkan, Turkcell’in güç alanındaki faaliyetlerini anlattı.

Erkan, Turkcell’in güneş gücü yatırımları ve yararlarıyla ilgili şöyle konuştu: “2030’a kadar Turkcell’in güç gereksinimlerini yenilenebilir kaynaklardan karşılamak ve 2050’ye kadar sıfır karbon salımı amacına ulaşmak gayesiyle sürdürülebilirlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Maksatların gerçekleşmesinin değerli sacayaklarından biri de güç yatırımları. Son periyotta yaşanan güç krizi de şirketimizin güç alanında pak, ucuz ve yerli kaynaklara yönelimini dayanaklar nitelikte bir gelişme. Bu kapsamda Turkcell olarak hem güneş gücüne hem de rüzgar gücüne dayalı üretim tesislerine yatırımlar yapıyoruz. Bu sayede hem karbon salımını azaltarak tabiata daha az ziyan verecek halde operasyonlarımızı sürdürüyoruz hem de kıymetli güç kaynaklarını daha ucuz ve yenilenebilir güç kaynaklarıyla değiştirerek şirketimizin finansal sürdürülebilirliğine katkıda bulunuyoruz.”

Erkan, Turkcell’in şurası sistemleri ve faaliyetteki proje yatırımlarıyla ilgili, “Adana, Ankara, Diyarbakır ve Tekirdağ yerleşkelerinde güneş gücüyle üretim yapan tesislerimiz var. Tekrar ayrıyeten İzmir Karadağ’da, 6 türbinden oluşan yaklaşık 2500 baz istasyonunun yıllık tüketimini karşılayacak kadar üretim kapasitesine sahip 18 MW büyüklüğünde rüzgar güç santralimiz mevcut. Tesislerin yatırım bedelleri yaklaşık 31 milyon dolar düzeyinde. Burada gerçekleştireceğimiz kapasite artırımıyla karbon salımını azaltırken 3 bin 800 baz istasyonunun yıllık muhtaçlığını karşılayabilecek düzeye ulaşacağız. Ayrıyeten rüzgar santralimizin kapasitesini yüzde 55 artıracak çalışmalara devam ediyoruz. Bunun yanı sıra 3 yıllık gayelerimiz kapsamında Türkiye’nin dört bir yanına kurulacak yaklaşık 300 MW büyüklüğünde güneş gücüyle üretim yapan tesislerimizin proje geliştirme süreçleri de sürüyor. Tüm sistemler üretime geçtiğinde, Turkcell’in elektrik muhtaçlığının yüzde 65’ini kendi üretimleriyle karşılayabilecek düzeye geleceğiz” açıklamasında bulundu.

Gelecek 3 yıllık süreçte tasarruf ve yatırımları da pahalandıran Genel Müdür Erkan, “Turkcell olarak önümüzdeki 3 yıllık stratejik planımız dahilinde, her yıl güneş gücü alanına yaklaşık 80 ila 90 milyon dolarlık yatırım gerçekleştireceğiz. 3 yıllık yatırım süreci tamamlanıp projelerimizin tamamı 2025 sonuna kadar elektrik üretimi yapar duruma geldiğinde, 300 MW’lık solar güç üretim kapasitemizle yıllık 90 milyon dolara yakın bir maliyet tasarrufu hedefliyoruz” dedi.

Erkan, güneş panellerinin finansmanıyla ilgili finansman kuruluşlarının yeşil yatırımlara dayanak konusunda epey yapan yaklaşıma sahip olduğunu belirterek, “Turkcell’in de halihazırda yeşil kredi kapsamında almış olduğu krediler var, öte yandan şirketimiz güneş ve rüzgar tesisleri için yapılacak yatırımların finansman gereksinimini giderebilmek için yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren birçok kuruluşla iş birliği temaslarını sürdürüyor, münasebetiyle yatırımlarımız devam edecek” bildirisi verdi.

Kaynak: İHA

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.