DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Sürdürülebilir Turizm Zirvesi’22 gerçekleştirildi

Sürdürülebilir Turizm Zirvesi’nde yurtiçi ve yurtdışından konuşmacıların iştirakiyle gerçekleşti. Tepede sürdürülebilir turizm ve Türkiye, iklim krizi, destinasyon idaresi ve sorumlu turist kavramı ile sürdürülebilir turizmin finansmanının …

Sürdürülebilir Turizm Zirvesi’22 gerçekleştirildi
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
15.12.2022 10:17
A+
A-

Sürdürülebilir Turizm Zirvesi’nde yurtiçi ve yurtdışından konuşmacıların iştirakiyle gerçekleşti. Dorukta sürdürülebilir turizm ve Türkiye, iklim krizi, destinasyon idaresi ve sorumlu turist kavramı ile sürdürülebilir turizmin finansmanının konuşuldu.

Yurtiçi ve yurtdışından konuşmacıların iştirakiyle yapılan Sürdürülebilir Turizm Doruğu iki gün sürdü. Sürdürülebilir turizm ve Türkiye, iklim krizi, destinasyon idaresi ve sorumlu turist kavramı ile sürdürülebilir turizmin finansmanının konuşulduğu doruğun, turizm sanayisi için değerli bir yol haritası olacağı belirtildi.

Sürdürülebilir aktiflik kriterlerine uygun olarak organize edilen aktiflik öncesinde iştirakçilere toplu taşıma kullanma, su şişelerini yanlarında getirme üzere tavsiyelerde bulunuldu ve transferler elektrikli araç ile yapıldı. Karbon ayak izi hesaplanan aktiflikte konuşmacılara ağaç dikim sertifikası verildi.

2-3 Aralık 2022 tarihlerinde gerçekleşen tepede panel hususları, konuşmacılar ve sürdürülebilir aktiflik oluşu ile dikkat çekti.

Açılış konuşmaları TUSDER Lideri Melek Çubuk, BÜYEM Yöneticisi Dr. Tamer Atabarut ve Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Kısmı öğretim üyesi Prof. Dr. Maria D. Alvarez tarafından yapıldı.

Etkinliğin birinci gününde Sürdürülebilir Turizm ve Türkiye, İklim Krizi, Destinasyon İdaresi, Turizm İşletmelerinde sürdürülebilirlik uygulamaları ve sorumlu turist kavramı oturumlar ile konuşulurken, bir sürdürülebilirlik örneği olarak Ovacık köyünün seyahati, sürdürülebilir turizmin finansmanı ve finansman kaynakları da anlatıldı.

İkinci günde ise sürdürülebilir turizmin hakikat yapılmasının tesirleri üzerine paneller ağırlıktaydı. İstihdam, sürdürülebilir turizmin toplumsal, kültürel, ekonomik tesirleri ve MICE, sanat ve spor turizminin katkıları panellerle konuşuldu. İkinci günün dikkat çeken sunumu ise sürdürülebilir turizm örneğinin seyahati ile Alavya projesiydi.

Zirve bir çok istikametten farkını panelleri ile de ortaya koydu ve Z jenerasyonunu dinlemek ismine Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’nden beş öğrencinin katıldığı bir panel de programa dahil edildi. Doruğun tesirli oturumlarından olan ’Söz Öğrencilerde’ tüm iştirakçiler tarafından alkışlandı.

Sürdürülebilir aktiflik kriterlerine uygun olarak organize edilen aktiflik öncesinde davetiyelerde ve toplumsal medya duyurularında iştirakçilere toplu taşıma kullanma, su şişelerini yanlarında getirme üzere tavsiyelerde bulunuldu ve konuşmacıların transferleri ise elektrikli araç ile yapıldı. Karbon ayak izi de hesaplanan aktiflikte konuşmacılara ve sponsorlara ağaç dikim sertifikası verildi.

Sektörün kıymetli oyuncuları konuştu

TTYD Lider Yardımcısı Naile Göçen Çukurova, TÜRYİD Lideri Kaya Demirer, Divan Etraf ve Sürdürülebilirlik Müdürü Parıltı Çelik, Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Kent ve Bölge Planlama Kısmı Öğretim Üyesi – Fakülte Dekanı Prof. Dr. Süleyman Toy, Ovacık Köyü Bayan Tohum Derneği Kurucu Lideri Fatma Denizci, Kalkınma Yatırım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Seçil Yıldız, Malta Turizm Bakanlığı Genel Sekreteri Anthony Gatt, Zagreb Ülke Turist Ofisi Yöneticisi Ivana Alilovi, TGA Genel Müdür Yardımcısı Dr. Elif Balcı Fisunoğlu, Akkomarka Ortak ve İdare Şurası Lideri Hasan Yeşilyurt, Plumemag Kurucusu Bihter Ayyıldız, Google Turizm Dal Önderi Yeşim Öztekin, Seyahat Terapisi Kurucusu Zeynep Boneval, Skal Türkiye Genel Sekreteri Emre Gezgin, Ahiler Kalkınma Ajansı Tibethan Memişoğlu, Oleolog, OLIVURLA marka sahibi Pelin Omuroğlu, Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Mehmet Teoman Alemdar, Meslek.net Chief Marketing Officer Ezgi Karğan, Alavya Oteli Kurucusu & Etraf gönüllüsü Rana Tabanca, Polimeks İdare Heyeti Lideri ve OMM Kurucusu Erol Tabanca, IBB Turizm Şube Müdürü Hüseyin Gazi Coşan, Sorumlu Turizm Enstitüsü Genel Sekreteri Patricio Azcrate Daz de Losada, ICVB Genel Müdürü Cemil Hakan Kılıç, Arnica İdare Konseyi Lideri Senur Biçer ve Foto Muhabiri, Belgesel İmalcisi Coşkun Aral ile her boyutu ile sürdürülebilir turizm konuşulduğu, on oturum, dört sunum ile gerçekleşen ve çıktılarının hazırlandığı Tepe, turizm sanayisi için kıymetli bir yol haritası olacağını gösterdi.

Kaynak: İHA

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.