DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Şifa deposu şalgam suyu: Griple birlikte günlük satış 4,5 tona yükseldi

Bağışıklık sistemini güçlendirici ve beden direnci artırıcı özelliği olan şalgam gribe yeterli geldiği için son günlerde artan grip hadiselerinden ötürü Adana’dan 81 ile günlük ortalama 4,5 ton sipariş gönderildiği bildirildi. Son günlerde Türkiye …

Şifa deposu şalgam suyu: Griple birlikte günlük satış 4,5 tona yükseldi
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
22.12.2022 07:26
A+
A-

Bağışıklık sistemini güçlendirici ve beden direnci artırıcı özelliği olan şalgam gribe düzgün geldiği için son günlerde artan grip olaylarından ötürü Adana’dan 81 ile günlük ortalama 4,5 ton sipariş gönderildiği bildirildi.

Son günlerde Türkiye genelinde grip hadiselerinin artması ve bir türlü de geçmemesinden ötürü hastanelere akın eden vatandaşlar hekimlerin yanı sıra doğal tahlillere de yöneliyor. Bu nedenle uzmanların gribe âlâ geldiği, beden direncini artırdığı ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söylediği şalgam suyuna olan istek arttı. Türkiye’nin her yerinden taleplere yetişmeye çalışan şalgamcılar da ağır mesai harcıyor.

Yüzyıllardır Anadolu’da yemeklerin, bilhassa de etlerin yanında hazmettirici olarak tüketilen şalgam suyunun beden direncini arttırarak hastalıklara karşı gözetici ve güzelleştirici özelliği olduğunun altını çizen Adanalı şalgamcı Ahmet Emek, içeriğindeki A-B-C kümesi vitaminlerle kalp-damar hastalıklarının yanında boğaz iltihabına da uygun geldiğini tabir etti.

Şalgam suyunun yararlarının saymakla bitmediğini belirten Emek, “Soğuk algınlığının ilerleyip boğaza hatta ciğerlere indiği durumlarda en yeterli bitkisel tahlil, göğsü yumuşatıp, akciğer ve bronşları temizleyen şalgam suyudur. Bu nedenle son günlerde şalgam suyu siparişlerinde büyük artış oldu. Yazın günlük lakin 1 ton satılan şalgam suyu şimdilerde 4-4.5 ton kadar satılır oldu” dedi.

Türkiye’nin 81 vilayetine kargo ile şalgam suyu gönderdiklerini lisana getiren Emek,” Soğuk kış günlerinde bilhassa çocukların bağışıklık sistemini güçlendiren şalgam suyu tam bir doğal şifa. Grip olup şalgam içen ve rahatlayan vatandaşların güzel geldiğini söylemesi üzerine 81 vilayetten sipariş alıyoruz” diye konuştu.

Şalgam içen vatandaşlarda hasta olmamak için ya da grip olduklarında hastalığı daha hafif atlatmak için şalgam içtiklerini lisana getirdi.

Kaynak: İHA

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.