DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Re-Pie Portföy’den 2022’de 1.7 milyar liralık yatırım

Re-Pie Portföy İdaresi, Türkiye’de teşebbüs ve gayrimenkul yatırım ekosistemine takviyesini 2022 yılında da artırarak sürdürdü. Toplam yatırımları 1.7 milyar lirayı aşan şirket, geçen yıl 43 teşebbüs sermayesi yatırım süreciyle toplam 63.2 milyon dolar …

Re-Pie Portföy’den 2022’de 1.7 milyar liralık yatırım
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
10.01.2023 09:37
A+
A-

Re-Pie Portföy İdaresi, Türkiye’de teşebbüs ve gayrimenkul yatırım ekosistemine dayanağını 2022 yılında da artırarak sürdürdü. Toplam yatırımları 1.7 milyar lirayı aşan şirket, geçen yıl 43 teşebbüs sermayesi yatırım süreciyle toplam 63.2 milyon dolar yatırım yaptı.

Alternatif yatırım fonu idare şirketi Re-Pie Portföy, 2022 yılında başta teşebbüs ekosistemine yaptığı yatırımlar olmak üzere gerçek dalla sermaye piyasaları ortasında köprü olmayı sürdürdü. Şirket, 2022 yılında fintech, oyun dalı, teknoloji, sıhhat ve gayrimenkul üzere alanlarda 40’tan fazla sürece imza atarken, toplam yatırımları 1.7 milyar lirayı aştı. Re-Pie Portföy Yönetimi’nin 2022’de pahası açıklanan en büyük süreçleri de Modanisa’ya yaptığı 15 milyon dolar ve Ace Games’e yaptığı 8 milyon dolar fiyatındaki yatırımlar oldu.

Şirketin yatırımları hakkında şu açıklama yapıldı:

Bugüne kadar Getir, Modanisa, EasyCep, Turk.net, GTC Solar, ARF Bio Yenilenebilir Güç, Inofab, Skysens, Zebra Electronics, Musixen, HST Tarım, Arvis Game, Colendi, Binbin, Tırport, Ace Games, Uzman Çiftçi, Vimesoft, TelomEYE üzere Türkiye teşebbüs ekosisteminin birçok pahalı şirketine yatırım yapan şirketin son 3 yıldaki toplam yatırımları ise 4 milyar lirayı aştı.

Portföy büyüklüğü 16 milyar lirayı aştı

2022 yılında portföy büyüklüğü yüzde 146 oranında artarak 16 milyar lirayı aşan şirketin yatırımlarının yaklaşık yüzde 62’lik kısmı teşebbüs sermayesinde, yüzde 29’u ise gayrimenkul kesiminde yer alıyor. Yüzde 2’lik kısmı da özel portföy idaresi ve menkul değer fonları oluşturuyor. 18 adet gayrimenkul ve 25 adet teşebbüs sermayesi yatırım fonu, 2 menkul değer yatırım fonu ve bir de Fiba Emeklilik ile birlikte yönettiği Galatasaray Emeklilik fonu bulunan şirket, 2022’de Webrazzi ile Teşebbüs Sermayesi Yatırım Fonları kurmak için anlaştı. Ayrıyeten, Atış Invest ile de bir unsur imza atarak yeni kuşak gayrimenkul yatırım fonları olan Atış Invest Re-Pie Gayrimenkul Yatırım Fonlarını kurdu.

2022 yılı içinde farklı mülk kategorilerinden 56 taşınmazı, yönettiği fon portföyüne katarak yaklaşık 500 milyon liralık yatırım gerçekleştiren şirket, toplamda 150 bin metrekarelik alana sahip taşınmazı 400 milyon liralık bir bedelle satışa çevirerek cazip yatırım fırsatlarını da vaktinde kıymetlendirmiş oldu. Portföylerinde alternatif gayrimenkul eserlerine de yer veren şirket İstanbul, Ankara, İzmir üzere büyük kentlerle birlikte Balıkesir ve Hatay’da 2.6 milyon metrekareyi aşan arsa ve arazi yatırımları ile 250 bin metrekarenin üzerinde nitelikli ofis, rezidans, perakende ve lojistik yatırımlarına istikamet verdi. Böylece şirket 2022 yıl sonu itibariyle 5 milyar lirayı bulan gayrimenkul pahasına ulaştı.

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

Yeni unicorn ve decacornların çıkmasına liderlik

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Re-Pie Portföy İdaresi Kurucu Ortağı ve İdare Konseyi Lideri Dr. Emre Çamlıbel, “2022 yılını gerek teşebbüs ekosistemine yeni yatırımlar gerekse yeni teşebbüs sermayesi ve gayrimenkul yatırım fonlarının kurulması açısından hayli verimli geçirdik. Bilhassa teşebbüs sermayesi alanlarında yaptığımız yatırımlarla sermaye piyasaları ile gerçek dal ortasında bir köprü rolü üstlenmeyi sürdürüyoruz. Şirket olarak büyüme potansiyeli yüksek, teknoloji ve yenilik odaklı iş modeline sahip teşebbüslere yatırım yaparak portföyümüzü büyütmeye ve ülkemiz teşebbüs ekosistemini geliştirmeye devam ediyoruz. Ülkemizden yeni unicorn ve decacornların çıkmasına liderlik etmek istiyoruz” dedi.

Sağlıktan dijital tarıma birçok alana yatırım

Şirketlerin büyüme performansına ortak olarak muvaffakiyet öykülerini birlikte yazdıklarını kaydeden Çamlıbel, 2022’deki yatırımları hakkında şu bilgileri verdi: “2022’de ABD’de sıhhat dalının değerli oyuncularından olan ve Temmuz 2021’de 3.2 milyar dolar değerleme üzerinden 350 milyon dolar yatırım alan Türk teşebbüsü Carbon Health’in yatırımcısı olduk. Bu yatırımımızı Inofab Health şirketindeki 7.5 milyon dolarlık paylarımızı Carbon Health payları ile swap ederek gerçekleştirdik. Böylelikle portföyümüze bir unicorn şirketi daha ekledik. Carbon Health’in decacorn düzeyine ulaşan ikinci yatırımımız olmasını bekliyoruz. Öte yandan Pre-Unicorn listelerinin birinci sırasındaki e-ticaret şirketi Modanisa’nın yatırım çeşidine şirket olarak 15 milyon dolar yatırımla liderlik ettik ve şirket 20 milyon dolar yatırım aldı. Şirketler için yapay zekâ ve makine öğrenmesi pak güç / teknoloji (clean-tech) odağında tahliller geliştiren yeni jenerasyon teşebbüslerden Kavaken’e Boğaziçi Ventures ile birlikte 500 bin dolar, kısa devirli villa kiralama platformu TatildeKirala.com’a ise 250 milyon lira değerleme ile yaklaşık 20 milyon lira ve bütünleşik görüntü bağlantı platformu Vimesoft’a 400 bin dolar yatırım yaptık. Yatırım tipinin önderleri ortasında olduğumuz TelomEYE Pharmaceutical Biyoteknoloji Şirketi ise 10 milyon dolar değerleme üzerinden 1 milyon dolar yatırım aldı. 2022 yılını Ace Games’e yaptığımız 8 milyon dolarlık yatırım ve dijital tarım platformu Uzman Çiftçi’ye gerçekleştirdiğimiz 500 bin dolarlık yatırımlarımız ile kapatmış olduk.”

“2022’de yeni yatırım fonlarını da hayata geçirdik”

2022’de yeni yatırım fonlarını da devreye aldıklarına dikkat çeken Çamlıbel, “Webrazzi ile yaptığımız stratejik iş birliği ile yeni dünyanın teşebbüslerine yatırımı, herkesin erişimine açarak gelecek 5 yıl içerisinde toplam büyüklüğü 500 milyon liraya ulaşacak Teşebbüs Sermayesi Yatırım fonlarını kurmak için anlaştık. Webrazzi Re-Pie Teşebbüs Sermayesi Yatırım Fonlarının birincisi Web3 olacak ve 100 milyon lira iştirak ile sınırlanacak. Birinci çeyrekte yatırımlara başlayacak olan Webrazzi Web3 Teşebbüs Sermayesi Yatırım Fonunu farklı dikeylerde kurulacak başka fonlar takip edecek. Ayrıyeten, markalı, konsept gayrimenkul projeleriyle yatırımlarını sürdüren Atış Invest ile bir prensip imza atarak yeni kuşak gayrimenkul yatırım fonları olan Atış Invest Re-Pie Gayrimenkul Yatırım Fonlarını kurduk. Güçlü bir iş birliğiyle kurulan fonların yüksek getiri performansı sergilemesini hedefliyoruz” diye konuştu.

2023 hedefleri

5 yıl içinde Türkiye’nin en büyük birinci 10 portföy idare şirketinden biri olmayı hedeflediklerini kaydeden Çamlıbel, 2023 maksatlarını şöyle anlattı: “Teknoloji ve yenilikçilik odaklı iş modellerine yatırım yapmaya devam edeceğiz. Fintech, deeptech ve sıhhat üzere büyüme potansiyeline sahip alanlar odağımızda olmayı sürdürecek. Portföyümüzdeki mevcut dallarda büyümeye devam etmenin yanı sıra güç, sanayi ve teknoloji alanlarında da önümüzdeki devirlerde değerli teşebbüslerimiz olacak.”

Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.