DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Ordu’da kruvaziyer turizmi başlıyor

Karadeniz’in en değerli ticaret ve turizm merkezi olmak hedefiyle son iki yıldır süratli bir atılım sergileyen Ordu, deniz turizmi ve nakliyatında çıtayı yükseltiyor. Eylül ayında Ünye Limanı vasıtasıyla Rusya ile Ro-Ro seferlerinin başlamasıyla …

Ordu’da kruvaziyer turizmi başlıyor
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
14.12.2022 11:03
A+
A-

Karadeniz’in en kıymetli ticaret ve turizm merkezi olmak gayesiyle son iki yıldır süratli bir atılım sergileyen Ordu, deniz turizmi ve nakliyeciliğinde çıtayı yükseltiyor. Eylül ayında Ünye Limanı vasıtasıyla Rusya ile Ro-Ro seferlerinin başlamasıyla birlikte milletlerarası deniz nakliyeciliğine başlayan Ordu, bu sefer dünya deniz turizminin en değerli alanlarından biri olan kruvaziyer turizmine konut sahipliği yapacak.

Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler’in çalışmaları ile rıhtım sayısı arttırılan, derinliği arttırılarak yüksek tonajlı gemilerin girişine elverişli hale getirilerek büyütülen Ünye Limanı, yılda 40 civarında kruvaziyer gemisi ağırlamaya hazırlanıyor. Birinci kruvaziyer gemisi 19 Aralık Pazartesi günü sabah saat 09.00’da limana yanaşacak.

Daha evvel Rusya’nın Soçi kentinden başlayıp Trabzon, Sinop, İstanbul ve Bozcaada’yı kapsayan rotada seyahat gerçekleştiren Astoria Grande isimli kruvaziyer geminin sahibi olan holding yöneticileri ile bir dizi görüşmeler gerçekleştiren Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler, seyahat rotasına Ordu’nun da eklenmesini sağladı. 1350 kişi kapasiteli Astoria Grande isimli cruise geminin bundan sonraki rotası Trabzon, Ordu, Sinop, İstanbul ve Bozcaada formunda olacak.

“Ordu için bir birinci ve büyük bir adım”

Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun bundan sonra deniz nakliyatı ve deniz turizminde yer alacağını belirtti. Lider Güler, “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Ordu’yu bir bütün olarak ele alıyoruz. Burada en değerli avantajlarımızdan biri de Ünye Limanı. Ünye Limanına gelecek olan kruvaziyer gemi bütün Ordu’ya gelmiş oluyor. Münasebetiyle siftahı yapacağız ve bu çok kıymetli bir adım. Zira hiç düşünülmeyen işleri gündeme alıyoruz. Bu hem turizm hem ekonomimiz hem de kültürümüz açısından çok önemli” dedi.

“1000’in üzerinde yolcu ağırlayacağız”

Gelecek olan geminin 1000’in üzerinde yolcu ile geleceğini vurgulayan Lider Güler, “1000’in üzerinde yolcu ağırlayacağız. Bir kısmını Ünye’de bir kısmını da Fatsa üzerinden Altınordu’ya getirerek burada ağırlayacağız. Bu kruvaziyer seferleri bundan sonra inşallah devam edecek. Bunu gerçekleştirmek için Ünye Limanının derinliğini artırdık, tesisi geliştirdik. Birebir vakitte da yolcu terminali yaptık. 1000’in üzerinde yolcu ağırlayacak yolcu terminalini 25 günde inşa ettik. Ordumuzun hoşluklarını gelen konuklarımıza göstereceğiz” diye konuştu.

“Ünye Limanı’ndan sonra Altınordu ve Fatsa’da birebir çalışmaları yapacağız”

Altınordu ve Fatsa’da da misal çalışmaların yapılacağını söyleyen Lider Güler, sıradan bir liman olan Ünye’nin artık apayrı bir çekim merkezi haline dönüştüğünü belirtti. Lider Güler kelamlarını şöyle tamamladı:

“Bundan sonra ayrıyeten Ordu Limanı’nı geliştiriyoruz. Rıhtımı geliştiriyoruz bununla ilgili çalışmalarımız var. Fatsa ile ilgili çalışmalarımız var. Ekonomiyi bütün olarak ele alıyoruz. Ro-Ro seferleri çok ses getirdi. Artık tabiri caizse kasa kasa değil tır tır malları yüklüyoruz. Bu da ekonomimize çok büyük katkı sunacak. Daha evvelden sıradan bir liman görünümündeyken yalnızca çimento ve maden yüklenilen bir yeri farklı bir çekim merkezi haline getiriyoruz. Bunu da tarımla turizmle kültürle destekleyerek burayı turizm ve iktisat merkezi olarak geliştiriyoruz.”

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.