DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

OMÜ Tıp Fakültesi’nde hafta sonu ve poliklinik ve ameliyat hizmeti başladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Tıp Fakültesi’nde hafta sonu poliklinik ve ameliyat mesaisinin başladığını söyledi. Sıhhat alanında Türkiye’nin öncü kuruluşlarından OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, hafta sonu poliklinik ve …

OMÜ Tıp Fakültesi’nde hafta sonu ve poliklinik ve ameliyat hizmeti başladı
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
13.12.2022 10:30
A+
A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Tıp Fakültesi’nde hafta sonu poliklinik ve ameliyat mesaisinin başladığını söyledi.

Sağlık alanında Türkiye’nin öncü kuruluşlarından OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, hafta sonu poliklinik ve ameliyat mesaisini başlattı. Rektör Ünal ve üniversite üst idaresi hafta sonu mesaisinde bulunan hastane idaresi ile bir ortaya geldi.

Tıp Fakültesi Dekanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen teşekkür buluşmasında konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Tıp Fakültesi’ne duyulan bir inanç var. Bu çok bedelli. Kolay mevzularda vatandaş özel hastaneleri tercih ederken daha önemli mevzularda ve operasyonlarda rotasını tıp fakültesine çeviriyor. Fakültenin de aldığı karara güveniyor. Vatandaşın bu eğilimi arkadaşlarımız tarafından, başta başhekimlik olmak üzere müdürlerimizin, işçilerimizin gayreti ile oluştu. Tıp Fakültesi devletten, vatandaştan ya da toplumdan bağımsız kendi kurallarıyla yaşayan, bir yapı değil de tam tersine bütün imkanlarıyla hizmet eden bir yapı olduğunu ortaya koydu. Sonuç itibariyle burası çok değerli” dedi.

“Böyle bir açılım çok kıymetliydi”

Hafta sonu poliklinik ve ameliyat hizmetinin değerine değinen Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Örneğin Karadeniz’in onkolojik olayları artış varsa bunu evvelden araştırıp tespit etmek gerekiyor. Burada ne yapılabilir noktasında kıymetli bir farkındalık çalışması yapılmasına muhtaçlık var. Yani toplumun bilgilendirilmesine, toplumun hasta olmadan evvel onu engelleyecek ve farkındalık oluşturacak çalışmaya gereksinimi var. Merkezlerimiz burada önemli bir rol üstlenebilir. Ayrıyeten tıp fakültesinin hafta sonu hizmet vermesi çok kıymetli. Bu türlü bir açılım çok değerliydi. Daha evvel de söylemiştim tıp fakültesiyle alakalı şikâyetler de hem tıp olarak hem de sayısal olarak önemli azalma yaşadı. Emeği geçen ve olan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Tıp Fakültesi’nin farklı bir boyutta konuşlanmasına ve bölge için olan kıymetini devam ettirerek artıracağını düşünüyorum” diye konuştu.

“Samsun ve bölgemiz için çok kıymetli bir adım”

Toplantı odasında gerçekleştirilen görüşmenin akabinde Rektör Ünal ve beraberindekiler hafta sonu mesai gerçekleştiren tüp bebek merkezi ve bayan hastalıkları, kardiyoloji, çocuk psikiyatri, nöroloji, ortopedi ve onkoloji polikliniklerini ziyaret ederek hem vazife yapan hekim ve çalışanla hem de hastalarla sohbet ederek ikramda bulundu. Hekim ve işçilere özverilerinden ötürü teşekkür eden Rektör Ünal, “Sizlerin sağduyusu ve özverisi ile Tıp Fakültemiz farklı bir boyut kazanacak. Tıp Fakültesi’nin hafta sonu çalışıyor olması Samsun ve bölgemiz için çok değerli bir adım. Birçok açıdan çok yarar sağlayacağını düşündüğümüz bir uygulama ve bunun mimarları sizler olacaksınız. Sizlere çok teşekkür ediyorum ve kolaylıklar diliyorum” halinde konuştu.

Rektör Ünal ve grubu poliklinik ziyaretlerinin akabinde yeni faaliyete geçen ve Cumhurbaşkanlığı Toplu Açılış Programı’na dahil edilen ‘Genel Ağır Bakım Ünitesi’ni ve polikliniklerin yanı sıra hafta sonu ameliyat imaline da başlayan ameliyathaneyi ziyaret ederek bu ünitelerin tabip ve çalışanlarıyla bir ortaya geldi.

Programlara ayrıyeten Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’a yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Sevim Alışır, hastane idaresinden başhekim yardımcıları Prof. Dr. Hızır Ufuk Akdemir, Prof. Dr. Davut İtimat, Doç. Dr. Yasemin Alım Büyükkarabacak, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yasin Selçuk, Başhemşire Şepnem Kayan, Hastane Müdürleri Hareket Serinkaya, Uğur Güngör ve Osman Gül eşlik etti.

Ziyaret sonunda, hastane idaresi, uygulamadan çok mutlu olduklarını lisana getirerek, Rektör Ünal ve üniversite üst idaresine dayanaklarından ötürü teşekkür etti.

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.