DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Libyalı 5 yaşındaki Malk mesane pili tedavisiyle Türkiye’de şifa buldu

Libyalı Alshareef ailesinin 5 yaşındaki kızları Malk Alhadi Mohamed Alshareef, ayrık omurga hastalığı nedeniyle ağır idrar kaçırma ve kabızlık sorunları yaşıyordu. Ülkelerinde birçok tedavi metodunu deneyen Alshareef ailesi son olarak tedavi için …

Libyalı 5 yaşındaki Malk mesane pili tedavisiyle Türkiye’de şifa buldu
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
10.01.2023 07:38
A+
A-

Libyalı Alshareef ailesinin 5 yaşındaki kızları Malk Alhadi Mohamed Alshareef, ayrık omurga hastalığı nedeniyle ağır idrar kaçırma ve kabızlık sorunları yaşıyordu. Ülkelerinde birçok tedavi yolunu deneyen Alshareef ailesi son olarak tedavi için Türkiye’ye geldi. 2 aylık sürecin akabinde 5 yaşındaki Malk’a mesane pili takılarak tedavisi tamamlandı.

Libyalı Alshareef ailesinin 5 yaşındaki kızları Malk Alhadi Mohamed Alshareef, doğduğu günden beri muzdarip olduğu ayrık omurga hastalığı nedeniyle ağır idrar kaçırma ve kabızlık sorunları yaşıyordu. Ülkelerinde birçok tedavi formülünü deneyen ve güç günler geçiren Alshareef ailesi toplumsal medya üzerinden Medipol Mega Üniversite Hastanesi Üroloji Kısmından Dr. Öğr. Üyesi Vahit Güzelburç’a ulaştı. Bu yılın Ekim ayında İstanbul’a gelen Malk, 2 aylık tedavinin akabinde Türkiye’nin en küçük yaşta mesane pili takılan sakral nöromodülasyon uygulanan çocuk hastası oldu.

“Ailecek ruhsal olarak sıkıntı süreçlerden geçtik”

Libya’da yaşayan 5 yaşındaki Malk Alhadi Mohamed Alshareef, ayrık omurga hastalığı olarak bilinen Spina Bifida hastalığı nedeniyle doğduğu birinci günden beri çeşitli sıhhat problemleri yaşıyordu. Yıllardır ülkesinde çeşitli tedavi formüllerinin denendiği Malk’ın ailesi son devayı Türkiye’ye gelmekte buldu. Çeşitli branşların ortak yaklaşımıyla tedavisine başlanan Malk, 2 aylık mühletin sonunda mesane pili ameliyatıyla sıhhatine kavuştu. Küçük kızın ailesi yıllardır yaşadıkları badireyi şu formda açıkladı: “Kızımızın olağan bir çocuk üzere idrarını yapamadığını fark ediyorduk. Sıhhati için araştırma yaptık, birçok doktora danıştık ve yapılan testler sonucu mesanesiyle ilgili bir sorunu olduğunu öğrendik. Ailecek ruhsal olarak geçirdiğimiz güç periyotları geride bırakacağımıza güvenerek arkadaşlarımız ve toplumsal medya sayesinde Vahit hocamıza ulaştık. Herkesin mutlu bir halde hastaneden ayrıldığını görünce Vahit hocamızı tercih etmek istedik ve sonrasında tedavi için Türkiye’ye geldik. Yapılan testlerin sonucunda mesane pili takıldı ve yararını görmeye başladık. Kızımız pil öncesinde her akşam altına yapıyordu ve hissedemediği için bize söyleyemiyordu. Mesane pili takıldığından beri geceleri idrarını tutabiliyor. Ayrıyeten idrarını hissettiği için bir biçimde bize belirtebiliyor. Kızımızdaki düzelmeler bize umut ışığı oldu” dedi.

“2 basamakta tedaviyi tamamladık”

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Üroloji Kısmından Dr. Öğr. Üyesi Vahit Güzelburç ise tedaviye ait şu bilgileri verdi: “Küçük kızımız doğuştan bel açıklığı olarak bilinen Spina Bifida hastalığıyla dünyaya gelmiş. Malk daha 1 günlükken bel açıklığıyla ilgili ülkesinde ameliyat edilmiş ve bel kemiğindeki açıklık kapatılmış. Lakin bu kapatılan açıklıktaki sonların ucu mesane ve rektuma uyarıyı sağlar. Daha sonra Malk 2 haftalıkken omurilik sıvısının dışarıya alınması, karın içindeki basıncın azaltılması için şant ameliyatı da olmuş. Çocuğun uzunluğunun uzamasıyla bir arada bu sonlarda gerilme görülmüş ve hem yürümesi hem de tuvaletiyle ilgili birçok düşünceye sebep olmuş. Yaklaşık 2 ay evvel bize geldiklerinde Beyin Hudut Cerrahisi Kısmımız ve Çocuk Gastroenteroloji Kısmımızla birlikte çeşitli testler yaptık ve hudut sıkışmasına bağlı yanlış sinyalizasyon olduğunu tespit ettik. Hastaya daha evvel standart diyebileceğimiz tedaviler denenmiş lakin yarar görülmemiş. Bu durumda devreye dünyada yıldızı parlamaya başlayan mesane pili yani sakral nöromodülasyon tedavisi girdi. Mesane pili konusunda bilhassa erişkin ve daha büyük çocuklarda birçok başarılı ameliyat tecrübemiz oldu. Lakin çocuk hastalarda dünya genelinde bu tedavinin ne kadar işe yaradığına ait biraz baş karışıklığı var. Biz standart olarak ameliyatı 2 kademede gerçekleştirdik. Birinci evrede bir test aygıtı takıp hastamızı yaklaşık 2 ila 3 hafta değerlendirdik. Bu müddette Malk’ın annesi evvelden kızının her gece uykusunda idrar kaçırırken bu durumun fakat haftada 1’e kadar gerilediğini söyledi. Birinci evre olumlu sonuçlanınca kalıcı pil tedavisine geçtik ve problemsiz olarak ameliyatımız sonuçlandı. Şu anda da objektif olarak başka testlerini de takip etmeye devam ediyoruz. Öte yandan bu çocuk hastaların bir öbür külfeti da ömürleri boyunca daima alt beziyle dolaştıkları için idrar tutmayla ilgili hiç bilgileri yok. Çocuğa bir yandan tuvalet eğitimine başlattık ve nizamlı olarak tuvalete yönlendirmeye çalıştık. 11 ila 12 yaş kümesiyle daha rahat irtibat kurduğumuz için onlar daha süratli öğreniyorlar. Lakin 5 yaş bu bahiste rekor sayılacak yaşlardan biri. Malk, Türkiye’nin en küçük yaşta mesane pili takılan sakral nöromodülasyon uygulanan çocuk hastası oldu.”

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.