DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Kışın göz sorunları artıyor

Kış aylarında gribal enfeksiyonların artmasına paralel olarak göz hastalıklarında da artış görülürken, uzmanlar vatandaşları bu mevzuda dikkatli olma konusunda uyarıyor. Medicana Bursa Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, kış …

Kışın göz sorunları artıyor
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
20.12.2022 10:06
A+
A-

Kış aylarında gribal enfeksiyonların artmasına paralel olarak göz hastalıklarında da artış görülürken, uzmanlar vatandaşları bu mevzuda dikkatli olma konusunda uyarıyor.

Medicana Bursa Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, kış aylarında göz sıhhati meselelerine dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı. Kış aylarında sık karşılaşılan göz sorunları konusunda bilgi veren Op. Dr. Adnan İpçioğlu, ”Hastalarımıza kış aylarında rahatsızlık veren sıkıntılardan biri de göz kuruluğudur. Kışın havalar yağışlı ve karlı geçmesine karşın nem oranı düşük olduğundan hava epey kurudur. Ayrıyeten kış boyunca yanan kaloriferler, çalışan klimalar gereğince havalandırılmayan kapalı ortamlar bu tesirlerin daha da artmasına yol açar. Bilhassa uzun müddet bilgisayar karşısında çalışan meslek kümeleri kuru göz rahatsızlığı açısından risk altındadırlar. Zira uzun periyodik konsantrasyon gerektiren durumlarda insanlardaki mevcut göz kırpma sayısı azalmakta ve gözler daha çabuk kurumaktadır. Gözlerde batma, sulanma ve kızarıklık formunda kendini gösteren göz kuruluğunda, hastalara tekliflerimiz, çalışılan ortamın nemlendirilmesi, bilgisayar karşısında daha sık göz kırpma ve göz doktorunun önereceği gözyaşı damlalarının kullanılması şeklindedir” dedi.

Bir öteki sorunun de beğenilen sulanma, kızarıklık, çapaklanma ile başlayan konjonktivitler olarak isimlendirilen sorun olduğunu söz eden İpçioğlu, “Kış aylarında virüslere bağlı hastalıkların artmasına paralel olarak bilhassa gribal enfeksiyonların artış gösterdiği devirlerde viralkonjonktivitin görülme sıklığı artmaktadır. Toplu ömür alanları bu açıdan risk altındadır. Hastalık beğenilen kızarıklık, sulanma, çapaklanma ve ışığa karşı hassasiyet artışı formunda şikayetlere neden olur. Ekseriyetle tek beğenilen başlayıp daha sonra başka beğenilen de şikayetler ortaya çıkar. Gözün kornea dediğimiz saydam katmanını tutarak görme azalması yapabileceğinden en kısa vakitte bir göz tabibine başvurmak gerekir. Hastalıktan korunmak için bilhassa gözlerin çok ovulup kaşınmamasına, diğerine ilişkin havlu, makyaj gereci ve gibisi şahsi eşyaların kullanılmamasına, bu tıp hastalık belirtileri olan bireylerle yakın temastan kaçınılmasına ve el hijyenine dikkat edilmesi gerekir” diye konuştu.

Ultraviyole ışınlarının da göz açısından riskleri olduğunu belirten Op. Dr. Adnan İpçioğlu, “Kış aylarında sıcaklığın az olması, ultraviyole ışınlarının ziyanlı tesirlerinin de daha az olduğu manasına gelmiyor. Kışın karların oluşturduğu parlama ve yansımalar bu tesirleri daha da arttırmaktadır. Bu nedenle dışarıda uzun mühlet vakit harcama eğiliminde olan çocuklar, açık havada çalışan emekçiler ve kar sporu yapanlar risk altındadır. Yaşa bağlı katarakt, yaşa bağlı makula dejeneresansı, pterjium, ve göz etrafı cilt kanserleri güneş ışığına bağlı göz hastalıklarından bazılarıdır” formunda konuştu.

Kaynak: İHA

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA
REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.