DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Kebabın başşehri Adana’da teknoloji, et tüketimini artırdı

Teknolojinin gelişmesi, internet ve toplumsal medya kullanımıyla birlikte kebabın başşehri Adana’da kendilerini güzel anlatan işletmeciler sayesinde talep artınca günlük 550 küçükbaş hayvan kesiti yapılan kentte bu sayı 850’ye kadar çıktı. Türkiye’nin …

Kebabın başşehri Adana’da teknoloji, et tüketimini artırdı
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
26.12.2022 07:16
A+
A-

Teknolojinin gelişmesi, internet ve toplumsal medya kullanımıyla birlikte kebabın başşehri Adana’da kendilerini güzel anlatan işletmeciler sayesinde talep artınca günlük 550 küçükbaş hayvan bölümü yapılan kentte bu sayı 850’ye kadar çıktı. Türkiye’nin dört bir tarafından hatta yurt dışından bile kebap yemeye gelenlerin olduğu kentte kebap turizmine kapı aralandığı belirtildi.

Teknolojinin gelişmesi, internet kullanımının artması ve toplumsal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte tüm bölümlerde olduğu üzere et kesimi de olumlu etkilendi. Pandemiyle birlikte bu süreç hızlanırken pandemi sonrası öteki bir boyuta geçerek toplumsal medya sayesinde işletmeler kendi reklamını kendi yapar hale gelince kebabın başşehri Adana’ya günü birlik vilayet dışından hatta yurt dışından bile gelenler olmaya başladı.

Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Eserleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Lider Vekili Saruhan Yağmur, et tüketiminin yüzde 35 civarında arttığını belirterek, “Pandemi öncesi 500-550 koyun kesilirken, artık 800-850 koyun kesiti yapılıyor. Büyükbaşta ise pandemi öncesi 150 kesim yapılırken artık 250 büyükbaş kesiti yapılıyor. Bu da teknolojinin gelişmesi, internet kullanımının artmasıyla birlikte insanların ete daha çabuk ulaşmasından ötürü oldu” dedi.

“Yüzde 40 kebap satışında artış oldu”

Pandemiyle birlikte herkesin konutuna kapandığını, kebapçıların ise meskenlere paket hizmeti vermeye başladığını hatırlatan kebap ustası İsmail Çalıkıran, “Bu süreçle birlikte vatandaşlar teknolojiyi, interneti, toplumsal medyayı daha fazla kullanmaya başladı. Bu da restoranların da internet ve toplumsal medya kullanımını artırdı. Bu sayede vatandaşların evvel gözüne hitap edip sonrada tatmalarını sağladık. Böylelikle daha fazla beşere ulaşırken, o insanların da kebaba yönelmesini sağladık. Bu sayede evvelki yıllara nazaran yüzde 40 kebap satışlarında artış oldu” dedi.

Kebap ustası Metin Dura ise teknolojinin gelişmesi, internet ve toplumsal medya kullanımının artmasıyla birlikte Adana’ya kebap turizminin başladığını tabir ederek, “Özellikle toplumsal medya kullanımının artmasıyla birlikte göze hitap edilince vatandaşların kebaba olan ilgisi daha da arttı. Bu nedenle yalnızca Adana içinden değil öbür vilayetler hatta yurt dışından bile kebap yemeye gelenler oluyor. Vilayetlerden Adana’ya çeşitler düzenleniyor. Bu da bizim işlerimizi artırdı” diye konuştu.

Sosyal medyadan kebabın görselini âlâ yaparak insanlarının canını istettiklerine de değinen Dura, fakat gerçek kebap restorana gelip yendiğinde kendini gösterdiğini ve âlâ kebapçının bu biçimde ortaya çıktığını kaydetti.

Kaynak: İHA

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.