DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

İş dünyasından iktisat idaresine “enflasyon muhasebesi” daveti

Bursa Ticaret Borsası Lideri ve TOBB İdare Şurası Üyesi Özer Matlı, enflasyon muhasebesi uygulamasının 2022 yılını kapsayacak biçimde ivedilikle …

İş dünyasından iktisat idaresine “enflasyon muhasebesi” daveti
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
22.11.2022 11:00
A+
A-

Bursa Ticaret Borsası Lideri ve TOBB İdare Şurası Üyesi Özer Matlı, enflasyon muhasebesi uygulamasının 2022 yılını kapsayacak biçimde ivedilikle devreye alınarak, üretimin ve yatırımların devamı için enflasyonun işletmeler üzerindeki tahrip edici tesirinin en aza indirilmesi gerektiğini söyledi.

Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) İdare Konseyi Lideri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İdare Şurası Üyesi Özer Matlı, Türkiye’nin yüksek enflasyon ile sınandığı bir süreçten geçtiğini lisana getirdi. Son yıllarda, kurlarda yaşanan dalgalanmaların ve fiyatların genel düzeyindeki artışların firma bilançolarını çok önemli biçimde olumsuz tarafta etkilediğini kaydeden Lider Özer Matlı, “Pandemi sürecinden bu yana daima artmaya devam eden enflasyonun negatif tesirleri, işletmeler üzerinde günden güne hissedilir bir hal almıştır. O denli ki yüksek enflasyon sebebiyle işletmelerin ortaya çıkan gerçek dışı kârlar üzerinden vergilendirilmesi öz sermayenin erimesine, mali yapının bozulmasına yol açmaktadır” dedi.

“İşletmelerin mali yapıları korunmalı”

En son 2004 yılında uygulanan ve 2023 yılı sonuna ertelenen enflasyon muhasebesi uygulamasının 2022 yılını da kapsayacak halde devreye alınması gerektiğini vurgulayan Bursa TB İdare Heyeti Lideri Özer Matlı, “Gelinen noktada özkaynakları günden güne eriyen ve finansmana erişimde zorluk yaşayan işletmelerin mali yapılarını koruyabilmesi, üretimde ve yatırımda sürdürülebilirliği sağlayabilmesi için enflasyon muhasebesi uygulaması zarurî bir muhtaçlık haline gelmiştir. Firmalarımız, satılan eser maliyetlerini ortalama maliyetleri üzerinden hesapladıkları için enflasyonun tesirini maliyetlerine yansıtmakta yetersiz kalmaktadır. İktisat idaresinden beklentimiz, TOBB Liderimiz Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da lisana getirdiği üzere enflasyon muhasebesi uygulamasını bir an evvel hayata geçirerek, enflasyonun işletmeler üzerindeki tahrip edici tesirinin en aza indirilmesidir” tabirlerini kullandı.

Kaynak: İHA

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.