DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Hollanda’nın Antalya Fahri Konsolosu Yıldıray Karaer: “Hollandalı turist sayısında birinci üçü zorlayacağız”

Hollanda’nın yeni Antalya Fahri Konsolosu Yıldıray Karaer, “Önümüzdeki yıllarda Hollanda’dan gelen turist sayısında birinci üçü zorlayacağını …

Hollanda’nın Antalya Fahri Konsolosu Yıldıray Karaer: “Hollandalı turist sayısında birinci üçü zorlayacağız”
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
24.11.2022 11:30
A+
A-

Hollanda’nın yeni Antalya Fahri Konsolosu Yıldıray Karaer, “Önümüzdeki yıllarda Hollanda’dan gelen turist sayısında birinci üçü zorlayacağını düşünüyorum. Ben Hollanda’da turizm yapmaya başladığımızda 180 bin turist geliyordu. Biz bunu 1.2 milyon turiste kadar çıkarmıştık. Nasıl daha evvel sayıyı 1.2 milyona çıkardık ise Türkiye’nin turizmde parlayacağı yıllarda bunu tekrar yaparız” dedi.

Türkiye’ye en çok turistin geldiği 5’nci ülke olan Hollanda, Antalya’ya gelen vatandaşlarının problemlerini çözmek için kurulan Hollanda Antalya Fahri Konsolosluğu vazifesine Corendon Airlines CEO’su Yıldıray Karaer getirildi. Hollanda’nın yeni Antalya Fahri Konsolosu Yıldıray Karaer’in misyonuna atanması ve Hollandalı firmaların Growtech Eurasia Fuarına iştiraki münasebetiyle resepsiyon verildi. Antalya Fahri Konsolosu Yıldıray Karaer, resepsiyonda yemin ederek resmi misyonuna başlamış oldu.

“Antalya bizim için önemlidir”

Toplantıda kelam alan Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands, “Dünya kupası maçları olmasına karşın merasime katıldığınız için teşekkür ederim. Antalya’da olmak çok hoş bir his. Kasım ayı ortasında olmamıza karşın yaz ayı devam ediyor. Logosu portakal olan bir kentte bulunmaktan memnunluk duyuyorum. Portakal rengi bizim ulusal renklerimizden bir adedidir. Türkiye’de bulunduğum müddet zarfında öğrendim ki Türkler bizim ulusal kadromuza portakallar diyormuş. Aslında biz kendimize ‘aslanlar’ deriz. Antalya bizim için öteki alanlar için de kıymetlidir. Bunun başında da turizm geliyor. Buraya tatile gelen binlerce Hollandalı turist var. Valimizden öğrendiğimiz kadarı ile bu sene gelen Hollandalı turist sayısının Covid öncesi sayıya ulaştığını öğrendik. Bu da yaklaşık sanırım 435 bin civarında bulunuyor. Turizm yanı sıra tarım da bizim için değerlidir. Bu kesim Hollanda’da mükemmeliyete ulaştı. Seracılık ve zerzevat alanında çok güzel düzeyde bulunuyoruz. Tarım ve tarım teknolojisi alanında Türkiye üzere ülkelere de dayanak veren bir ülkenin büyükelçiliğini yapmanın gururunu yaşıyorum” dedi.

“Hollanda’dan gelen turist sayısında birinci üçü zorlayacağını düşünüyorum”

Hollanda’nın yeni Antalya Fahri Konsolosu Yıldıray Karaer ise konuşmasını şu kelamlar ile tamamladı: “Çok gurur verici bir misyon oldu. Bundan sonra daha azimle çalışacağımızın bir göstergesi olacak. Hollanda’dan önümüzdeki yıllarda gelen turist sayısında birinci üçü zorlayacağını düşünüyorum. Ben Hollanda’da turizm yapmaya başladığımızda 180 bin turist geliyordu. Biz bunu 1.2 milyon turiste kadar çıkarmıştık. Siyasi ve ekonomik krizler nedeni ile bugün Türkiye’ye gelen turist sayısı 750-800 bin civarında bulunuyor. Antalya’ya gelen sayı ise 500 bine yaklaşıyor. Bir potansiyel var. Nasıl daha evvel sayıyı 1.2 milyona çıkardık ise Türkiye’nin turizmde parlayacağı yıllarda bunu tekrar yaparız. Biz daha evvel de yaptığımız şeyleri yapmaya devam edeceğiz. Yeni bir şey yok. Biz esasen fahri elciğimizi yapıyorduk, bundan sonra bu iş resmileşti.”

Konuşmaların akabinde Büyükelçi Wijnands, Baraner’e üzerinde İngilizce ‘Hollanda’ yazılı turuncu renkli futbol topu armağan etti. Akra Hotel’de düzenlenen merasime çok sayıda iş insanı da katıldı.

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.