DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Hayvan üreticileri dayanak bekliyor

Bursa Ziraat Odaları Vilayet Uyum Lideri Sadi Aktaş, “Süt ve et üreticileri için acil önlem alınmalı. Yoksa içecek sütün ve yiyecek et …

Hayvan üreticileri dayanak bekliyor
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
22.11.2022 10:31
A+
A-

Bursa Ziraat Odaları Vilayet Uyum Lideri Sadi Aktaş, “Süt ve et üreticileri için acil önlem alınmalı. Yoksa içecek sütün ve yiyecek et fiyatlarının önüne geçemeyiz. Artan maliyetler karşısında hayvancılar artık bu kesimden çıkmaya başladı” dedi.

Marmara bölgesindeki 10 ilin Ziraat Odaları Vilayet Uyum liderleri, TZOB Genel Lideri Şemsi Bayraktar’a, çiftçi ve hayvancıların yaşadığı problemlerini iletti. Toplantıya katılan Bursa Ziraat Odaları Vilayet uyum Lideri Sadi Aktaş, “Tarımdan hayvancılığa üreticilerin istek ve beklentilerini aktardık. Tarım ve hayvancılığın dününü bugününü ele aldık. Özelikle süt ve et üreticileri için acil önlem alınmalı. Yoksa içecek süt ve yiyecek et fiyatlarının önüne geçemeyiz. Artan maliyetler karşısında hayvancılar artık hayvanlarını keserek bu kesimden çıkmaya başladı. Üreticinin ürettiği süte artırım yapılıyor. Üretici süt parasını almadan yeme artırım geliyor. Hayvan yem fiyatları yerinde durmuyor. Saman, yonca. kaba yem fiyatlarının artmasıyla et üreticileri işin içinden çıkamaz hale geldi. Cumhurbaşkanımızdan et ve süt üreticilerinin meselelerinin tahlili için acil dayanak bekliyoruz” diye konuştu.

Başkan Aktaş, “Önemli olan bir husus ise ÇKS kayıtlarını e-devlet üzerinden yapan çiftçilerimiz kesinlikle bağlı bulundukları ziraat odalarına giderek güncelleme yapmaları gerekiyor. Güncelleme yapmayan üreticilerimiz devlet dayanağı alamayacak. Çiftçilerimize çağrım lütfen ziraat odalarına giderek güncelleme yaptırsın” dedi.

Kaynak: İHA

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.