DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Grip aşısı çocukları meningokok menenjitten koruyor

Çocuk Sıhhati ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mümine Türksoylu, grip sonrası gelişen menenjit meningokok hastalığından korunmada grip aşısının tesirli olduğunu belirterek, “Bebeklere 6’ncı aydan itibaren influenza aşısı yapılabiliyor. Grip aşısı, hem …

Grip aşısı çocukları meningokok menenjitten koruyor
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
08.12.2022 08:04
A+
A-

Çocuk Sıhhati ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mümine Türksoylu, grip sonrası gelişen menenjit meningokok hastalığından korunmada grip aşısının tesirli olduğunu belirterek, “Bebeklere 6’ncı aydan itibaren influenza aşısı yapılabiliyor. Grip aşısı, hem hastanın influenza geçirmeyip bağışıklığını desteklemeye yardımcı olacak hem de meningokok üzere başka ağır hastalıklardan korunmasını sağlayacak. Dolaylı olarak da olsa grip aşısı meningokoktan korunma sağlayabilir” dedi.

Memorial Antalya Hastanesi Çocuk Sıhhati ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mümine Türksoylu, bebek ve çocuklarda kış aylarında sıklıkla görülen grip (influenza) sonrası gelişebilecek menenjit meningokok tehlikesi hakkında açıklamalarda bulunarak, grip aşısının ehemmiyetine vurgu yaptı. İnfluenza geçiren bir hastanın beden direncinin azaldığına dikkat çeken Türksoylu, yapılan araştırmalarda grip sonrası ağır seyreden meningokok olaylarında artış yaşandığını söyledi. Türksoylu, kış devrinde yaşanan gribal enfeksiyon artışıyla birlikte meningokokta da artış yaşanabileceğine vurgu yaparak, “Bebeklere 6’ıncı aydan itibaren influenza aşısı yapılabiliyor. Grip aşısı, hem hastanın influenza geçirmeyip bağışıklığını desteklemeye yardımcı olacak hem de meningokok üzere öteki ağır hastalıklardan korunmasını sağlayacak. Dolaylı olarak da olsa grip aşısı meningokoktan korunma sağlayabilir” dedi.

“Çok sinsi bir hastalık”

Menenjitin ölümcül bir hastalık olduğunu belirten Türksoylu, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Aynı vakitte çok önemli sekeller bırakan bir hastalık. Bilhassa epilepsi, sağırlık, böbrek yetmezliği üzere kalıcı hasarlara sebep olabiliyor. Çok sinsi bir hastalık. Olağan bir grip üzere hafif ateş ve burun akıntısıyla başlayıp, saatler içerisinde çok kötüleşebiliyor. Hasta bizlere çok ağır bir tabloda gelebiliyor. Bu yüzden erken periyotta aşılamayı öneriyoruz. Menenjitten tek korunabilme metodu aslında erken aşılanma.”

Tek tedavi usulü antibiyotik

Bebeklerde birinci 6 ay ve 1 yaş ortasında meningokok enfeksiyonunun daha sık görüldüğüne işaret eden Türksoylu, hastalığın ilerleyen yaşlarda da tehlike oluşturduğunun altını çizdi. Türksoylu, meningokokun tek tedavi tekniğinin antibiyotik olduğunu ve bu tedaviye süratli bir halde başlanması gerektiğini söyledi.

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.