DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Engelli bireyler için 10 milyon TL’lik yatırım

Mersin’de 10 milyon TL’lik yatırımla kurulan okulda engelli bireylerin sıhhat ve eğitimlerine dayanak olunacak. Özel imkanlarla donatılan okulda eğitimler başladı. Eren Holding’in iştiraki olan ve Türkiye ve Avrupa’nın en büyük çimento fabrikasına …

Engelli bireyler için 10 milyon TL’lik yatırım
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
19.12.2022 11:17
A+
A-

Mersin’de 10 milyon TL’lik yatırımla kurulan okulda engelli bireylerin sıhhat ve eğitimlerine dayanak olunacak. Özel imkanlarla donatılan okulda eğitimler başladı.

Eren Holding’in iştiraki olan ve Türkiye ve Avrupa’nın en büyük çimento fabrikasına sahip Medcem Çimento, toplumsal sorumluluk alanında yaptığı çalışmalara yenisini ekledi. Daha evvel yaptığı yatırımlarla Mersin ili ve etrafında, eğitim ve toplumsal hayata katkı yapan çimento şirketi, alanında uzman akademisyenler ve danışmanlar nezaretinde hazırlanan yeni Medcem Suphiye Eren Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun (I. Kademe) açılışını yaptı. Farklı mani kümelerindeki özel bireylerin sıhhat ve eğitim çalışmalarına da takviye olması açısından büyük ehemmiyet taşıyan okul, Mersin ve etrafında bu alanda hizmet sunacak en değerli merkezlerden biri olacak.

5 Aralık tarihinde eğitimlerine başlayan okulun resmi açılışı, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Medcem Çimento Genel Müdürü Murat Kahya’nın katıldığı merasimle yapıldı. Açılışa ayrıyeten vilayet ve ilçe kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve aileleri de katıldılar.

Engelli bireyler için hem eğitim hem de sıhhat hizmetleri sunulacak

Yapılan açıklamaya nazaran, tüm tasarımı ve sunduğu tüm imkanlar ile özel kümelerde yer alan bireylere yönelik ‘Engelsiz’ olarak hazırlanan Medcem Suphiye Eren Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda eğitim çalışmalarına olduğu kadar sıhhate yönelik de takviyeler sağlanacak. İçerisinde 10 özel eğitim sınıfı, 1 spor salonu, 1 fizyoterapi odası, 1 duyu bütünleme terapi odası, 1 uzay terapi odası, 1 yemekhane, 1 tam donanımlı havuz, 1 uygulama odası, 1 psikolog odası ve revir bulunan okulda tekrar engelli bireylere yönelik hazırlanan tam donanımlı 16 kişilik servis aracı da hazır bulunacak. 2 bin metrekare kapalı alan ve 6 bin metrekare açık alan üzerine heyeti okul, tamamı alanında uzman profesyoneller ve akademisyenlerden oluşan bir küme tarafından, eğitim ve sıhhat alanlarında çok farklı hizmetler sunabilecek formda tasarlandı.

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

İlk etapta 40 özel öğrenci ve Halk Eğitim Kurslarıyla 100 özel öğrenciye hizmet sunulacak olan Medcem Suphiye Eren Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda periyot sonuna kadar 150 şahsa ulaşılması hedefleniyor.

Açılış merasimi renkli etkinliklere sahne oldu

Açılışta Silifke Engelliler Derneği’nden özel öğrenciler folklor gösterisi gerçekleştirdi. İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı’nın (İZEV) kurduğu ve engelli bireylerden oluşan Fark Band Pop Grubu’nun konser verdiği tertipte özel olarak hazırlanan podyumlarda bisiklet ve koşu rekor denemeleri, kitap imza aktifliği ve ‘Sanat ve Biz Sergisi’ yapıldı.

“Mersin’e ve etrafına verdiğimiz dayanağa orta vermeden devam edeceğiz”

Açılış merasimine katılan ve yeni Medcem Suphiye Eren Özel Eğitim Uygulama Okulu (I. Kademe) ile ilgili görüşlerini aktaran Murat Kahya, “Bu yeni merkezle birlikte toplumsal sorumluluk alanında yaptığımız çalışmalara bir yenisini daha ekliyoruz. Bu okul, toplumumuzun en pahalı kesimlerinden birini oluşturan özel çocuklarımızın eğitimlerine olduğu kadar sıhhatlerine da takviye sunulacağı özel bir ömür alanı olacak. Her alanıyla özel olarak tasarlanan bu merkez, özel çocuklarımıza eğitimde fırsat eşitliğini sunacak, üretken biri olarak toplama iştirak sağlamalarına yardımcı olacak. İdare Konseyi Liderimiz Emre Eren’ in fikir öncülüğü ve tam dayanağı ile tamamladığımız okulumuz bölgemizde çocuklarımız için büyük bir eksikliği tamamlayacak. Manisiz bir toplum oluşturma misyonumuzun temel bir kesimi ve somut hali olan okulun Mersin’e ve ülkemize güzel olmasını diliyorum” dedi.

Açılışta yapılan konuşmaların akabinde Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yapılan yatırım ve çalışmalar nedeniyle Murat Kahya teşekkür plaketi takdim etti.

Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.