DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Doğal bal öksürüğün ilacı

Dünyanın en güçlü antioksidanlarından biri olan doğal bal, öksürüğe güzel geldiği için ağır talep görüyor. Çok güçlü bir doğal antibiyotik ve antiviral besin olan, bilhassa pandemi periyodunda propolisin Covid-19’a karşı tesirlerini gösteren 20’nin …

Doğal bal öksürüğün ilacı
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
02.12.2022 11:34
A+
A-

Dünyanın en güçlü antioksidanlarından biri olan doğal bal, öksürüğe yeterli geldiği için ağır talep görüyor.

Çok güçlü bir doğal antibiyotik ve antiviral besin olan, bilhassa pandemi devrinde propolisin Covid-19’a karşı tesirlerini gösteren 20’nin üzerinde akademik yayının çıkması üzerine doğal bal satışlarında talep çoğaldı. Çok eski çağlardan beri hem besin hem de ilaç olarak kullanılan bal, son günlerde artan geçmeyen öksürük hadiselerinde da kullanılmaya devam ediyor. Öksürük ve hatta tekrar bir teneffüs yolu hastalığı astım için vatandaşlar bala ağır ilgi gösteriyor.

Kahramanmaraş’ta doğal bal yetiştiren ve iş yerinde bu doğal balları vatandaşlarla buluşturan Sefa Fırış, İHA muhabirine doğal balların öksürük, astım, bronşit üzere teneffüs yolları rahatsızlıklarından kurtulmaya yardım edecek, bağışıklık sistemini güçlendirecek bir besin olduğunu anlattı.

Güçlü bir bağışıklık sisteminin tüm hastalıklardan korunmak için birinci şart olduğunu söz eden Fırış, “Doğal balın öksürük ile birlikte bedene birçok yararı var. Kış aylarında çocukların bal tüketimini de tavsiye ediyoruz. Öncelikle balın hasta olunmadan evvel tüketilmesini öneriyoruz zira balda protein bedelleri çok yüksek. Ailelerin önceliği düzgün balı bulabilmek olmalıdır. Sağlam arıcı ve balcılardan uygun bal almaları gerekiyor” dedi.

Balın öksürük tedavisinde nasıl kullanıldığı konusunda bilgiler veren Fırış, “Balı zencefil üzere birtakım baharatlarla karıştırırsak öksürüğü daha çabuk keser. Ayrıyeten kestane balı düzgün bir ilaçtır ve konutumuzda bulundurabiliriz fakat bu balın HMF (Hidroksimetil Furfural) pahasının yüksek olmasından ötürü çok tüketmememiz gerekiyor. Kestane balı öksürük için ve bilhassa kanser hastaları için bulunmaz nimettir. Ayrıyeten ciğerlerinde rahatsızlığı bulunanlar bu balı tercih ederler” diye konuştu.

Kahramanmaraş’ın yüksek rakımlı bölgelerinde yetiştirilen balların da birçok hastalığa yeterli geldiğini söyleyen Fırış, “Ahir Dağı, Engizek ve Binboğa yörelerinde elde edilen keven ve kekik balları öksürük, bronşit ve birçok hastalığa şifadır. Bal her hastalığa şifadır ve kâfi ki meskeninizde ilaç niyetinde bulundurun. Her gün bir kaşık bal yiyin” sözlerini kullandı.

Kaynak: İHA

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.