DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Büyükşehir ile 7’den 70’e üretim

Samsun Büyükşehir Belediyesi atıl durumda bulunan okul yerlerinin işlenerek tarıma kazandırılması ve öğrencilerin tarıma ve toprağa olan …

Büyükşehir ile 7’den 70’e üretim
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
14.11.2022 14:58
A+
A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi atıl durumda bulunan okul yerlerinin işlenerek tarıma kazandırılması ve öğrencilerin tarıma ve toprağa olan ilgilerinin artması emeliyle Bafra ilçesindeki Dedeli Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 750 kilogram buğday tohumu dayanağı verdi.

Okullara ilişkin Tarım Topraklarının Faal Kullanılması Projesi başlatan Büyükşehir Belediyesi Ziraî Hizmetler Dairesi Başkanlığı proje ile hem çocukların ve gençlerin tarıma olan ilgilerini artırıyor hem de atıl durumda bulunan okul topraklarını işlenir duruma getiriyor. Ayrıyeten proje ile geri dönüşü güç olacak tabiat ve etraf tahribatının da önüne geçilmesi planlanıyor.

Okula 750 kilogram tohum desteği

Proje kapsamında son olarak dayanak alan okullardan biri de Bafra ilçesindeki Dedeli Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Evvelki yıllarda çilek, aronya ve Trabzon hurması fide ve fidan dayanağı sağlanan okula son olarak 30 dekar alan için 750 kilogram buğday tohum dayanağı verildi. Yapılan projeler ve dayanaklar ile öğrencilerin tarıma olan ilgilerinin arttığını ve tarım şuuru oluştuğunu söyleyen Okul Müdürü Vedat Demir, dayanaklar için Samsun Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir’e teşekkür etti.

Gençlerin toprakla iç içe olması hedefleniyor

Çocukların tarıma ve toprağa olan ilgilerinin artması için takviyelerin devam edeceğini tabir eden Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir ise, “Okullara ilişkin Tarım Topraklarının Aktif Kullanılması Projesi ile gününün birçoklarını teknolojik aletlerin başında geçiren, toprakla uğraşmayan çocuklarımız için okul ortamını farklılaştırmak ve toprağa dokunmalarını istiyoruz. Sera içinde çeşitli eserler yetiştiren çocuklarımızın, güçlerini toprak ile atmalarını, çevreyi muhafaza, doğayı sevme üzere kıymetleri özümsemelerini amaçlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm projelerimiz ve takviyelerimiz ile Samsun’da 7’den 70’e herkes üretsin istiyoruz” diye konuştu.

Tarımsal üretim yapmaktan ötürü heyecanlı olduklarını lisana getiren öğrenciler de, toprağa atacakları tohumların gelişim sürecini yakından takip edeceklerini söz etti.

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.