DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Bu hastane felçli hastalara şifa oluyor

İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) Hastanesi’nde, çeşitli sebepler nedeniyle tek başına yürüyemeyen ya da elini kullanmakta ve istikrarda durmada düşünce yaşayan hastalar, uzmanlar eşliğinde şifa buluyor. 2016 yılında Sıhhat Bakanlığı …

Bu hastane felçli hastalara şifa oluyor
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
20.12.2022 10:38
A+
A-

İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) Hastanesi’nde, çeşitli sebepler nedeniyle tek başına yürüyemeyen ya da elini kullanmakta ve istikrarda durmada külfet yaşayan hastalar, uzmanlar eşliğinde şifa buluyor.

2016 yılında Sıhhat Bakanlığı’na devredilen 150 yatak kapasiteli FTR Hastanesi hakkında bilgiler veren Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Zübeyde Kurtoğlu, kimi doğuştan kimi ise geçirdiği hastalıklardan ötürü yürüyemeyen ya da elini kullanmakta, istikrarda durmakta problem yaşayan hastalara robotik yürümeden çamur tedavisine, ergoterapiden, skolyoz tedavisine kadar hizmet verdiklerini söyledi.

Hizmet vermeye başladığı günden bu yana yalnızca Bursa’nın değil etraf vilayetler ve yurt dışından da gelen hastaların da tedavi edildiğine dikkat çeken Uzm. Dr. Kurtoğlu, “150 yataklı hastanenin yaklaşık yüzde 90’lık kısmını felçli hastalara ayırdık. Felçli hastalarımız için hastanın kendi tabibi, fizyoterapisti, hemşiresi, toplumsal hizmet uzmanı, psikolog ve konuşma terapistinin aldığı yer aldığı bir kurul kurduk. Hastalarımız ile ilgili maksat belirliyoruz. Fizyoterapistlerimiz tarafından tedaviye başlanırken gün içerisinde öbür tedavi metotlarımız olan robotik yürüme ve istikrar aletimiz çalışmalar yapıyoruz. Bunun yanı sıra Ergoterapi ünitesi, konuşma terapisti, toplumsal hizmet uzmanı, psikoloğu ile birlikte bir bütün olarak hastalarımızın tedavilerini tamamlayıp, bir ay sonra tekrar kurulda değerlendirip, yapılması gereken amaçlara ulaşıldı mı? Ulaşılamadı mı? Bunları tekrardan konuşup, tedavisi tamamlandıysa hastamızın çıkışını planlıyoruz” dedi.

Pandemi nedeniyle orta verilen kaplıca tedavilerine yaklaşık 6 ay evvel tekrar başladıklarını belirten Kurtoğlu, kaplıcalarda felçli hastaların yanında günde ortalama 100 kişinin ayaktan tedavi aldığını lisana getirdi. Uzm. Dr. Kurtoğlu ayrıyeten hastane bünyesinde Lenfödem, Skolyoz ve Hiperkifozda Spinopelvic Re-funcitoning tedavisi başladığı bilgisini verdi.

Kaynak: İHA

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.