DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Bölgesel kalkınmayı güçlendirecek imza

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ortasında uygunluk kıymetlendirme, eser ve yazılım testleri, deney, kalibrasyon, muayene, nezaret, eser, sistem belgelendirme, işçi belgelendirme, proje kıymetlendirme ve …

Bölgesel kalkınmayı güçlendirecek imza
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
04.01.2023 08:32
A+
A-

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ortasında uygunluk kıymetlendirme, eser ve yazılım testleri, deney, kalibrasyon, muayene, nezaret, eser, sistem belgelendirme, işçi belgelendirme, proje kıymetlendirme ve üçüncü taraf kontrol alanlarında iş birliğinin geliştirilmesi ile ortak çalışma alanlarının belirlenmesi, faaliyetlerinin tanıtılması maksadıyla işbirliği protokolü imzalandı.

TSE Merkez binasında düzenlenen imza merasimine TSE Lideri Mahmut Sami Şahin, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri ve kurum çalışanları katıldı. İmzalanan protokolle TSE ve Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ortasında yeşil büyüme, bilgi merkezleri, iklim değişikliğine ahenk, hassas tarım ve yenilenebilir güç üzere alanlarda uygunluk kıymetlendirme, eğitim, tanıtım vb. faaliyetlerde işbirliği yapılacak. Ayrıyeten TSE’nin hizmet envanteri ve uygunluk kıymetlendirme eser ve yazılım testleri, deney, kalibrasyon, muayene, nezaret, eser, sistem belgelendirme ile işçi belgelendirme hizmetleri alanlarında çalışma yürütülecek.

Bölgesel kalkınmaya destek

İşbirliği ile Türkiye’nin bölgesel kalkınmasına katkı sunduklarını belirten TSE Lideri Şahin, “TSE olarak standart hazırlama, belgelendirme, deney, kalibrasyon, eğitim, muayene ve nezaret alanlarında sanayi kesimimizin teknik altyapısının güçlendirilmesi, milletlerarası arenada rekabet gücünün artırılması ve belirleyici rol üstlenebilmesi gayesiyle yararlı çalışmalar yürütmekteyiz. Hizmetlerimizi yaygınlaştırırken, işbirliği yaptığımız kuruluşlarımızın teknik işçi ve kalite altyapısının güçlendirilmesine katkı sağlarken, proje uygulamalarında bağımsız ve tarafsız bir kuruluş olarak nezaret, muayene ve uygunluk kıymetlendirme faaliyetlerini yürütmüş olacağız. İmzaladığımız protokolle çalışmalarımıza bir yenisini daha ekledik” dedi.

“Bu işbirliği kamu kurumları ortasında örnek bir işbirliği olacak”

Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri ise, yerelde 26 Kalkınma Ajansı ve 4 Bölge Kalkınma Yönetimi ile birlikte bölgesel kalkınma siyasetlerinin uyumunu ve uygulamasını yürüttüklerini tabir ederek, “Projelerin izleme ve değerlendirmelerinde ülkemizin esaslı uzmanlık kurumlarından TSE’nin birikiminden faydalanmak emeliyle bu işbirliği protokolünü imzaladık. Bu işbirliğinin TSE’nin mevcut test ve sertifikasyon altyapısının Kalkınma Ajanslarımız ve Bölge Kalkınma Yönetimlerimiz aracılığıyla özel kesime tanıtımı ve daha aktif kullanımı alanında da yararlı olacağını düşünüyorum. İnanıyorum ki bu işbirliği kamu kurumları ortasında örnek bir işbirliği olacak, farklı başlıklarda gelişerek devam edecek” diye konuştu.

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.