DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Bere kullanımının artmasıyla saç bakımının ehemmiyeti ortaya çıkıyor

Kış aylarında bere kullanımının artmasından ötürü saç bakımının daha fazla yapılması gerektiğini söyleyen Eskişehirli ünlü saç dizayncısı Hasan Hüseyin Yılmaz, “Bere takıldığında kuru saçlar daha fazla yağlandığı için protein ve nem bakımı …

Bere kullanımının artmasıyla saç bakımının ehemmiyeti ortaya çıkıyor
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
18.12.2022 13:11
A+
A-

Kış aylarında bere kullanımının artmasından ötürü saç bakımının daha fazla yapılması gerektiğini söyleyen Eskişehirli ünlü saç dizayncısı Hasan Hüseyin Yılmaz, “Bere takıldığında kuru saçlar daha fazla yağlandığı için protein ve nem bakımı yapılması gerekiyor” dedi.

Hava sıcaklığının hissedilir derecede düştüğü şu günlerde çabucak herkes kışlık eser kullanımına başladı. Bot, mont, bere, atkı, eldiven üzere kışlık eserlerin kullanımıyla bedenimizde da farklı tesirler görülebiliyor. Birçok insan için büyük değer taşıyan saçlar için bere kullanımı da dikkat edilmesi gereken ögelerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Bere kullanımına alışkın olmayan saç derisi ise sık yağlanma yapıyor. Bilhassa kuru saçların yağlanmasıyla birlikte protein ve nem bakımı yapılmasının kıymet taşıdığını belirten Eskişehirli saç dizayncısı Hasan Hüseyin Yılmaz, “Genellikle bere takan vatandaşlar kısa saçları tercih edebilirler” dedi.

“Bakım yapılmadığı takdirde dökülen saçın yerine ekilen saçlar yeterli olmuyor”

Saçlara gereken ihtimamın gösterilmemesiyle birlikte dökülme ve kellik ile karşı karşıya kalınabileceğini belirten Hasan Hüseyin Yılmaz, vatandaşları uyardı. Saç dökülmesinin akabinde saç ekme olarak bilinen operasyonun beşerler için verimli sonuçlar oluşturmadığını belirten Yılmaz, şu sözleri kullandı:

“Öncelikle kış aylarında daha çok bere kullanıldığı için saçların kısa kestirilmesi gerekiyor. Bere takıldığında kuru saçlar daha fazla yağlandığı için protein ve nem bakımı yapılması gerekiyor. Ayrıyeten maske ve cilt bakımı da yaptırabilirler. Kış aylarında yüzdeki akneler çoğalabilir. Saçlara bakım yapılmadığı takdirde dökülen saçın yerine ekilen saçlar âlâ olmuyor. Saç ekimi diye bir şey yok, yer değiştirme olarak yapılıyor. Saçın alındığı yerde tekrar saç çıkmıyor. Saçlara nizamlı bakım yapılmazsa sonucu saç ektirmek olacaktır. Aslında saç ektirmek diye bir şey yoktur. Yalnızca yer değiştirme vardır. Saç için protein ve nem bakımı kullanılabilir. Ekseriyetle bere takan vatandaşlar kısa saçları tercih edebilirler. Hanımefendiler de maske, cilt ve nem bakımlarını tercih edebilirler.”

Kaynak: İHA

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.