DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Bankacılığı bıraktı, devlet dayanağıyla köyüne yerleşip hayvancılığa başladı

Uzun yıllar bankacılık kesiminde çalışan Engin Öztürk, mesleğini bırakarak devletten aldığı 100 bin lira hibeyle köyüne yerleşti ve besi yetiştiriciliğine başladı. Elazığ’da yaşayan 2 çocuk babası Engin Öztürk (38), Tarım ve Orman Bakanlığı’nın …

Bankacılığı bıraktı, devlet dayanağıyla köyüne yerleşip hayvancılığa başladı
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
19.12.2022 10:26
A+
A-

Uzun yıllar bankacılık kesiminde çalışan Engin Öztürk, mesleğini bırakarak devletten aldığı 100 bin lira hibeyle köyüne yerleşti ve besi yetiştiriciliğine başladı.

Elazığ’da yaşayan 2 çocuk babası Engin Öztürk (38), Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Uzman Eller Projesi sayesinde hayaline kavuştu. Yıllardır bankacılık dalında çalışan Öztürk, artık kendi işini yapmaya karar verdi. Öztürk, yaptığı araştırma sonucu bakanlığın projesine başvurarak 100 bin lira hibe takviyesi aldı. Aldığı takviye ile 6 büyükbaş hayvan alan Öztürk, merkeze bağlı Değirmenönü köyüne yerleşti ve hayvancılığa başladı. Birinci kez hayvancılık yapan ve kendi işinin işvereni olan Öztürk, her yıl kademeli olarak hayvan sayısını artırarak üretime katkıda bulunmak istediğini lisana getirdi.

2011 yılında Fırat Üniversitesi Sivrice MYO Hayvan Yetiştiriciliği kısmından mezun olduğunu belirten Engin Öztürk, “Daha sonrasında hayvancılıkla ilgili imkanlarım olmadı ve orta verdim. 2021 yılında çalıştığım iş yerinden ayrıldıktan sonra hayvancılıkla uğraşmaya karar verdim. Uzman Eller Projesi’nin de tıpkı periyoda denk gelmesi benim için bir avantajdı. Projeye müracaatımı yaptım. Müracaatım onaylandıktan sonra kendi sermayem ve imkanlarımla hayvanların muhtaçlıklarını, yemlerini ve barınağını temin ettim. Daha sonrasında bakanlıktan aldığım 100 bin TL ile hayvanları temin ettim. Sığır besi yetiştiriciliği yapıyorum. İnşallah et üretimi yapacağız. Bu sayede kendime ilişkin bir işim oldu” dedi.

“Devletimizde birçok imkan var”

Devlet tarafından verilen dayanağın önemime vurgu yapan Öztürk, “Devletimizin birçok imkanı var. Hibe ve dayanaklardan herkesin yararlanması isterim. Faydalandıkları vakit kendi güçlerini artıracaklar hem de üretim yapacaklar. Ben de burada üretim yaparak hem aile masraflarımı gideriyorum hem de üretime katkıda bulunuyorum. Her yıl kademeli bir halde hayvan sayısını arttırarak hem daha fazla hayvan yetiştirmek hem de daha fazla üretim yapmak istiyorum” diye konuştu.

“Köye dönüp hayvancılık yapmaya karar verdim”

Daha evvel bir hayvancılık tecrübesinin olmadığını aktaran Öztürk, “Her işin zorluğu olduğu üzere bunun da var. Kolay iş yok. Lakin herkesin severek yapması gerekiyor. Kıymetli olan sevdiği işi yapmak. Daha evvel de evcil hayvanları beslemiştim. Bir sempatim vardı ve ondan ötürü hayvancılık yapmaya karar verdim. Severek yapınca daha hoş oluyor. Üretim için emek gerekiyor. Üreterek kazanmak daha farklı. Daha evvel farklı bir kentte yaşıyordum. Köye dönüp hayvancılık yapmaya karar verdim. Projenin de denk gelmesi bana imkan oldu. Bundan sonra da hayvancılığa devam edeceğim” biçiminde konuştu.

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.