DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Bakan Dönmez’den petrol rezervi açıklaması : ‘Arkası gelecek bizi takip edin’

Güç ve Alışılmış Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Filyos limanında devam eden doğalgaz sürece tesisindeki çalışmaları yerinde inceleyerek, “ Karadeniz gazının Mart ayında sisteme vereceklerini söyledi. Bakan Dönmez, TBMM Sanayi, Ticaret, Güç, Alışılmış …

Bakan Dönmez’den petrol rezervi açıklaması : ‘Arkası gelecek bizi takip edin’
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
19.12.2022 17:24
A+
A-

Enerji ve Natürel Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Filyos limanında devam eden doğalgaz sürece tesisindeki çalışmaları yerinde inceleyerek, “ Karadeniz gazının Mart ayında sisteme vereceklerini söyledi.

Bakan Dönmez, TBMM Sanayi, Ticaret, Güç, Natürel Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Kurulu Lideri ve üyelerine Filyos Limanında devam eden Doğalgaz Sürece Tesisini ziyaret etti. TPAO Genel Müdürü Melih Han Alım tarafından devam eden çalışmalar hakkında Bakan Dönmez ve Komite üyelerine brifing verdi.

Brifing sonrası saha gezisi sonrası açıklama yapan TBMM Sanayi, Ticaret, Güç, Natürel Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komitesi Lideri Ziya Altunyıldız, Filyos’ta Türkiye’nin güç üssünün inşa edildiğini ve sürecin pek âlâ ve hakikat yönetildiğini söyleyerek, “Sürecin 2023 birinci çeyreğine dönük adımların sahiden çok değerli bir formda ve sonuca gidecek biçimde yürütüldüğünü gördük. Türkiye’nin gaz muhtaçlığının çok büyük ölçüde belirlenen vakit diliminde ülkemize sunulacağından memnun olduk. Bu süreçte gece gündüz demeden keşfedilen gazın çıkarılarak ülkemizin hizmetine sunulması noktasında başta Cumhurbaşkanımız ile bakanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise, Türkiye’nin bugüne kadar doğalgazda yüzde 99’un üzerinde dışa bağımlı bir ülke olmasına karşın arz güvenliği konusunda bir dert yaşatmadan, konut, sanayi ve işyerlerin gereksinimini karşıladıklarını söyledi.

“2023 Mart’ında gazı sisteme vereceğiz”

Bakan Dönmez, Cumhuriyetin 100. Yılında, Türkiye yüzyılında milletin hasretle beklediği Karadeniz gazının Türk halkıyla buluşturmada geriye sayımın başladığını ve devam ettiğini kaydederek, “Önümüzdeki yılın Mart ayında bir aksilik çıkmadığı takdirde bu gazı sisteme vereceğiz. Halı hazırda şuanda yağmur yağışına karşın şantiyede çalışmalar devam ediyor. Toplam 8 bin 100 çalışanımız çalışıyor. 51 gemi ile deniz tarafındaki çalışmaları sürdürüyoruz. Bu çerçevede emeği geçen tüm arkadaşlarımıza hepsine teşekkür ediyoruz” dedi.

“Arkası gelecek, bizi izlemeye devam edin”

Bakan Dönmez, ayrıyeten, geçen Cuma günü çok değerli, büyük projelerinden birinin daha açılışını Cumhurbaşkanın iştirakiyle açılışını da yaptıklarını kelamlarına ekleyerek, “ Silivri’de deniz alanlarındaki Avrupa’nın en büyük doğalgaz depolama tesisini hizmete açmıştık. Oda bizim son derece memnunluk verici bir öge. Kara alanlarındaki çalışmalarımız devam ediyor. Cumhurbaşkanımızda açıklamıştı, Şırnak bölgesinde kıymetli bir petrol rezervinin keşfine imza atmıştık. Ardı gelecek, bizi izlemeye devam edin” tabirlerinde bulundu.

Kaynak: İHA

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.