DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Artan lojistik maliyetleri Avrupa ülkelerinin Türkiye’yi alternatif olarak görmesini sağladı

Tüm dünyada lojistik kesiminin değeri her geçen gün artıyor. Lojistik bölümünde yatırımlar da sürat kazandı. Şirketler farklı iş modellerini de …

Artan lojistik maliyetleri Avrupa ülkelerinin Türkiye’yi alternatif olarak görmesini sağladı
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
17.11.2022 12:05
A+
A-

Tüm dünyada lojistik kesiminin değeri her geçen gün artıyor. Lojistik bölümünde yatırımlar da sürat kazandı. Şirketler farklı iş modellerini de hizmete alıyor. Öte yandan Avrupa’daki güç krizi ve artan lojistik maliyetleri farklı alternatif pazar arayışlarını beraberinde getirdi. Avrupa ülkeleri artan maliyetler yüzünden Türkiye üzere farklı alternatif pazarlara yöneldi.

Lojistik dalının paydaşlarını bir ortaya getiren Memleketler arası Logitrans Transport Lojistik Fuarı kapılarını açtı. Fuara katılan Arkas Lojistik, Türkiye’nin dış ticaretini destekleyecek yeni teşebbüslerini tanıttı. Şirket, parsiyel lojistik hizmetleri altında, parsiyel dağıtım ve depolama faaliyetlerini yürütecek Shipeedy Lojistik ile demiryolu nakliyecilik kesiminde faaliyet gösterecek Arkas Rail markasını tanıttı.

“Dijitalleşme kıymet kazandı”

Arkas Lojistik CEO’su Onur Göçmez, fuarda yaptığı açıklamada, 2022 yılının kendi dinamikleriyle çok farklı bir yıl olduğunu hatırlatarak, “Pandemi lojistik kesiminde farklı iş modellerinin oluşmasını sağladı. Pandemiyle birlikte dijitalleşme kıymet kazandı ve ön plana çıktı. Küçük ve orta ölçekli paket nakliyatının dijitalleşerek dünyanın bir ucundan başka ucuna farklı sistemlerle taşınması pandemiyle ortaya çıktı. Bu devirde, hava lojistiğinin ehemmiyeti ortaya çıktı. Pandemi ve kriz anlarında lojistik bölümünün ne kadar değerli olduğunu gördük. Lojistik dalı kendini geliştirerek, bilhassa e-ticaret alanında değerli dersler çıkarttı” dedi.

“Avrupa’daki ülkeler lojistik maliyetleri yüzünden farklı ülkelerde arayışlara başladı”

Pandemiden sonra da Rusya-Ukrayna ortasındaki savaşın bölümü etkilediğini söyleyen Göçmez, “Bu bağlamda besin ve güç alanında sıkıntılar başladı. Bilhassa Avrupa’da bir güç krizi oluştu. Bununla birlikte Avrupa’daki ülkeler lojistik maliyetleri yüzünden farklı ülkelerde arayışlara başladılar. 2023 yılı Türkiye için ehemmiyet arz ediyor. Türkiye ihracat alanında çok güçlü bir ülke, kendi iş dinamikleriyle ortama süratli ayak uydurabilecek bir yapısı var. 2023 bu manada fırsatlar oluşturuyor. Avrupa’daki sakinlik beklentisi, güç krizi ve enflasyon tüm dünyayı ilgilendiriyor. Avrupa’nın arayış içerisinde olduğu pazarlar ortasında Türkiye şanslı bir ülke. Bilhassa jeopolitik pozisyonu sebebiyle Türkiye’nin oluşturduğu orta koridor stratejik olarak güçlendi. Türkiye’nin bilhassa deniz ile limanyolu temaslarını demiryoluyla birleştirdiğimiz vakit hem Avrupa’yı hem de Uzak Doğu ile bir irtibat için farklı bir rota oluşturabiliyor. Şirketimiz, 2023’te kullanıcılarına Shipeedy Lojistik ve Arkas Rail şirketleriyle de hizmet verecek. Shipeedy Lojistik büsbütün pandemiyle birlikte gelişen küçük ve orta ölçekli paketlerin taşınmasına odaklı ve dünyanın 200’e yakın noktasına dağıtım yapabilecek bir firma. Arkas Rail markası altında ise hem Avrupa’da hem de Türki Cumhuriyetlerde demiryoluyla gelişmelerini hızlandıracak” tabirlerini kullandı.

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

Lojistik bölümüne bakıldığı vakit Türkiye’deki nakliyeciliğin yüzde 65’inin deniz yoluyla yapıldığını belirten Göçmez, “Yüzde 10 civarında havayolu nakliyatı yapılırken, yüzde 1 demir yolu nakliyeciliği kullanılıyor. Türkiye’de deniz yolu nakliyeciliği çok gelişmiş durumda. Türkiye’deki hava ve demir yolu lojistiğinin gelişeceğini düşünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.