DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Artan grip olayları vatandaşları alternatif tıpa yönlendirdi, aktarların yüzü güldü

Çankırı’da kış mevsiminin gelmesi ile birlikte gripten korunmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tutuyor. Çankırı’da kış mevsiminin gelmesi ile birlikte artan enfeksiyon hastalıklarında büyük oranda artış meydana geldi. Hastalıklardan korunmak …

Artan grip olayları vatandaşları alternatif tıpa yönlendirdi, aktarların yüzü güldü
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
15.12.2022 11:33
A+
A-

Çankırı’da kış mevsiminin gelmesi ile birlikte gripten korunmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tutuyor.

Çankırı’da kış mevsiminin gelmesi ile birlikte artan enfeksiyon hastalıklarında büyük oranda artış meydana geldi. Hastalıklardan korunmak ve bağışıklık sistemini arttırmak isteyen vatandaşlar ise aktarlara yönelmeye başladı. Vatandaşlar, aktarlar tarafından hazırlanan özel karışımlara ağır ilgili gösteriyor. Grip olaylarında artan artış sebebiyle satışlarında artış yaşandığını söyleyen aktarlar, vatandaşların daha çok ıhlamuru tercih ettiğini söyledi.

‘Ihlamur, kuşburnu, zencefil karanfi ve tarçın karışımı bağışıklık sistemini güçlendiriyor’

Çankırı’da yıllardır aktarlık yapan Eyüp Çolak, “En çok sattığımız şey ıhlamurdur. Ancak ıhlamur, kıymetlendi, eken de yok. Zati ıhlamuru toplaması meşakkatli de bir iş. Ihlamurun yanında Çankırı’mıza özel olan kuşburnu çok güzel sarfiyat. İkisi yan yana olduğu vakit, karanfil, tarçın ve zencefil koyduğunuz vakit bu beşi tam bir atom olur. Bağışıklık hizmetinizi yükseltir, öksürüğünüzü alır. Biz burada onu karıştırıyoruz müşterilerimiz için. Olabildiğince de birinci sınıf kaliteli materyal satmaya çalışıyoruz. Atom çayları, kış çayları, nane limon, ve gibisi eserlere de ilgi var. Şu anda bir salgın var. Hastaneler dolu. Beşerler o yüzden alternatif tıpa yöneliyor. Bu ortalar biz de yardımcı olmaya çalışıyoruz, elimizden geldiği kadarıyla” dedi.

“Beşini karıştırdığımız vakit tam bir atom oluyor”

Bağışıklığın güçlenmesi ile hastalıkların daha kolay atlatılabileceğini tabir eden Çolak, “En çok zencefil, bal ve çörek otunu karıştırıyoruz. Peygamber Efendimizin(s.a.v.) dediği üzere çörek otunun mevt hariç her şeye devası vardır. Çok karıştırdığımız şeylerden biri bu. Oburu de ıhlamur. Ihlamur zati kış aylarının vazgeçilmezidir, olmazsa olmazıdır. O beşini karıştırdığımız vakit tam bir atom oluyor. Yani buradan Herkese seslenmek isterim. Kışın bunları tüketirseniz, çoluğunuzla çocuğunuzla içirirseniz, kolay kolay hasta olmazsınız. Hastanelere gitmezsiniz” diye konuştu.

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.