DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Arı kovanından Dubai’ye

Yüzyıllardır kullanılan arı eserlerinin tabiattan gelen besleyici bedellerini koruyarak çeşitli eserler geliştiren Arı Mucizesi, akademik ellerde …

Arı kovanından Dubai’ye
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
22.11.2022 12:43
A+
A-

Yüzyıllardır kullanılan arı eserlerinin tabiattan gelen besleyici bedellerini koruyarak çeşitli eserler geliştiren Arı Mucizesi, akademik ellerde büyümeye devam ediyor. 2023’teki gayelerinin, eser yelpazesini genişletmek ve küresel bir marka haline dönüşmek olduğunu belirten İdare Şurası Lideri Nesim Avcı, “Dubaili paydaşlarımızla bir arada Düzce’de büyük bir yatırım, fabrika binası çalışmamız var. Yakın bir vakitte inşallah hayata geçireceğiz” dedi.

Arı eserlerini bilimsel metotlarla işleyerek çağdaş tüketim formalarına dönüştüren Arı Mucizesi, Ar-Ge çalışmalarıyla birlikte güçlü içerikli eserler geliştirmeye devam ediyor. 2016 yılında Düzce Üniversitesi iş birliğinde yapılan akademik çalışmalarla eser yelpazesini geliştiren Arı Mucizesi, helal ve kalite sertifikalı eserleriyle itimat veriyor.

“Ürünlerin bağışıklık üzerindeki tesirleri neticelenince pazara sunmaya karar verdik”

Arı Mucizesi Doğal Eserler Pazarlama A.Ş İdare Konseyi Lideri Nesim Avcı, Arı Mucizesi’nin Düzce Üniversitesi Teknopark’ında başlayan bir fikrin eseri olduğunu belirtti. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için kullanılan propolisin, geliştirilmesi için çok sayıda araştırma ve çalışmaların yürütüldüğünü söz eden Avcı, “Akademisyenlerimizle birlikte yaptığımız AR-GE çalışmalarıyla, propolisin nano komplikasyon teknolojiyle üretilmesi noktasında muvaffakiyet elde ettik. Birinci olarak eser çıktıları oluştu, bunlar da eser geliştirmeye dönüştü. Düzce Üniversitesi’nin bize tahsis ettiği Ar-Ge merkezinde eseri ticarileştirdik. Portatif üretimleri bitti, yapılan klinik çalışmalar, hücre kültürü üzerindeki deneyler eserlerin bağışıklık üzerindeki tesirleri neticelenince pazara sunmaya karar verdik” dedi.

“Bütün ulusal depolarda eserimiz var”

Propolis başta olmak üzere 15’e yakın eser geliştirdiklerini ve Türkiye’de satışa sunduklarını kaydeden Avcı, bu eserlerin vatandaşlar tarafından severek tüketildiğine dikkat çekti. Yurt dışından da taleplerin olduğunu tabir eden Avcı, “Biz çok erken devirde propolisi farklı bir metotla çözdüğümüz için, alkol değil kimyasal bir solvent (katı ya da sıvı haldeki unsurları ayrıştırmak ve seyreltmek için kullanılan çözücüler) kullanmadan çözdüğümüz için yurt dışından talepler geldi. Alışılmış bizim ticari tecrübelerimiz sonucunda, Türkiye’de konumlanmamış bir eserin küresel pazarda yer edinemeyeceğini farkında olarak öncelikle Türkiye’de bunu pozisyonlandırmaya çalıştık. Şükürler olsun başardık. Bütün ulusal depolarda eserimiz var. 8 bine yakın eczanede eserlerimiz satışta. Bu sene itibariyle de ihracat küreselleşme adımlarımızı atmış olduk. Dubai merkezli çalıştığımız paydaşlarımız var. Lübnan’da eserin müsaadeleri alındı. Irak’ta eserlerin müsaadeleri için müracaatta bulunuldu. Kosova’da eserimiz var. Avrupa’ya hakikat bu formda açılmaya başladık” diye konuştu.

“Dubaili paydaşlarımızla birlikte Düzce’de büyük bir yatırım yapacağız”

Nesim Avcı, 2023’teki gayelerinin eser yelpazesini genişletmek ve küresel bir marka haline dönüşmek olduğunu vurguladı. Arı Mucizesi bünyesinde üretilen Apidemica serisi ile ilgili çeşitli yatırımların olduğunu söyleyen Avcı, tıpkı vakitte Dubaili paydaşlarıyla birlikte Düzce’de büyük bir yatırımı hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti. Avcı, “Üniversiteyle iş birliği yaptığımız Ar-Ge ve pilot ölçekli üretimin artık endüstriyel boyuta taşınması için Dubaili paydaşlarımızla birlikte Düzce’de büyük bir yatırım, fabrika binası çalışmamız var. Yakın bir vakitte inşallah hayata geçireceğiz. Önceliğimiz hazır bir binayı alıp orada üretimi endüstriyel boyuta taşımak. Son periyotta Türkiye ihracatta hoş muvaffakiyetler elde ediyor. Bunun bize yansıyan tarafları da oluyor. Hem eserin dönüşleri hem de Türkiye’deki eserlerin yurt dışındaki cazibesi bizi de bu türlü bir yatırıma götürdü. Dubai merkezli besin desteği eser üreten bir kümeyle birlikte, Düzce’de 2 bin 500 metrekare kapalı alanda küresele hizmet edecek bir alana taşımak istiyoruz” biçiminde konuştu.

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

“Bitkisel eserlerde tesir düzeneği uzun vadede görülüyor”

Ürünlerin gelişimi için akademik dayanağın kıymetli olduğunu ve bu yapılan Ar-Ge çalışmalarını yürütmeye devam edeceklerinin altını çizen Avcı, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Akademik manadaki iş birliğimizi devam ettiriyoruz, çeşitlendiriyoruz. Zira her bir akademisyenin ilgi alanı farklı oluyor. Eser yelpazesi geliştikçe, Ar-Ge paydaşı akademik dayanağa de gereksinimimiz çeşitleniyor. Bu manada da Arı Mucizesi Akademi diye bir oluşumumuz var. Oradaki akademik çeşitliliği de artırıyoruz. Biz bu işe 2-3 Ar-Ge çalışanı ile başladık. Şu an 41 çalışanımız var ve sayımız her geçen gün atıyor. Yurt dışının ilgisini Arı Mucizesi’nin oluşturduğu tesir olarak görüyorum. Zira, bilhassa besin eserlerinde, besin desteklerinde, bitkisel eserlerde tesir sistemi uzun vadede görülüyor. Bizim burada ileri teknoloji kullanmamız, bir Ar-Ge’nin sonucunda oluşmuş olması eserlerin tesir düzeneğini hızlandırıyor. Bağışıklık sistemi, mide ile ilgili yaptığımız eserler, çocuk gelişimi ile ilgili, iştah ile ilgili yaptığımız eserler çok süratli sonuç verdiği için istek görüyor. Genel olarak da Türkiye bir üretim merkezine dönüşüyor. Batı’nın, Körfez’in, Ortadoğu’nun artık de Rusya’nın üretim merkezine dönüşüyor. Öteki taraftan da ekonomik kaidelerde birtakım ülkelerin üretim altyapılarının zayıflaması da bizim için bir fırsat oluşturuyor. Şu anda 3 ülkede süreç başladı, eserlerimiz gitti. Gelen talebin karşılanabilmesi için bu yatırımı yaptık”

“Türkiye’deki bir markayı küreselleştirmenin heyecanını yaşıyoruz”

Türkiye’deki üreticilerin yurt dışına açılması gerektiğini düşünen Avcı, “Biz bu adımı attık, sonuçlarını alıyoruz. Her eserin beşerler tarafından taktiri vardır, şu anki periyotta bağışıklığın ehemmiyet kazandığı bir dünyada eserlerimize ilgi hoş. Bu manada da Arı Mucizesi eserlerinin süratle yayılması için Türkiye’deki bir markayı küreselleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Ülkemize yararlı olur katma kıymet üretiriz, Türkiye’den bir markayı dünyaya açmış oluruz” kelamlarına ekledi.

Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.