DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Ankara Kalkınma Ajansı 250 milyon lira dayanak sağlayacak

Ankara Kalkınma Ajansı, 2022 Yılı Teklif Daveti çerçevesinde Tesir Yatırımına Yönelik Bölgesel Teşebbüs Sermayesi Mali Dayanak Programı ile toplam 250 milyon lira meblağında dayanak sağlayacak. Ankara’nın süratli büyümesi ve katma kıymet oluşturma …

Ankara Kalkınma Ajansı 250 milyon lira dayanak sağlayacak
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
04.01.2023 08:41
A+
A-

Ankara Kalkınma Ajansı, 2022 Yılı Teklif Daveti çerçevesinde Tesir Yatırımına Yönelik Bölgesel Teşebbüs Sermayesi Mali Takviye Programı ile toplam 250 milyon lira meblağında takviye sağlayacak.

Ankara’nın süratli büyümesi ve katma paha oluşturma potansiyeli taşıyan, müspet ve ölçülebilir toplumsal ve çevresel tesir oluşturabilecek teşebbüslere finansman sağlamak emeliyle Tesir Yatırımına Yönelik Bölgesel Teşebbüs Sermayesi Mali Takviye Programı, Ankara Kalkınma Ajansı bünyesinde başlıyor. Bu çerçevede teşebbüs sermayesi fonları ile Ankara’da yüksek katma paha üreten, teknoloji odaklı, müspet toplumsal ve çevresel tesir oluşturabilecek teşebbüslere ve Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) yatırım yapılması sağlanarak, girişimculerin finansmana erişiminin artırılması ve böylelikle tesir odaklı girişimcilik ve yenilikçilik ekosisteminin güçlendirilmesi hedefleniyor. Program çerçevesinde yenilikçi, oluşturucu ve teknoloji tabanlı iş modeline sahip toplum yahut etraf üzerinde sürdürülebilir, olumlu ve ölçülebilir tesir oluşturabilecek teşebbüs şirketleri ve KOBİ’lere yatırım yapabilecek teşebbüs sermayesi fonları desteklenecek. Desteklenecek fonların süratli büyüme, ihracat yapma, yüksek istihdam oluşturma potansiyeli taşıyan teşebbüslere yatırım yapması öncelikli olacak. Fonların odaklanacakları alanlar ile yatırım stratejileri belirlenirken teşebbüslerin lokal potansiyeli, gelir modelinin ölçeklenebilir olması ve bölgesel kalkınma için üretecekleri olumlu toplumsal ve çevresel tesir ve bu tesirin ölçümü, idaresi ile yurt dışı piyasalara hitap etme ve global büyüme potansiyelinin karşılıklı tahlil edilmesi bekleniyor. Mahallî potansiyeli ile birlikte global potansiyeli de yüksek olan olumlu ve ölçülebilir toplumsal ve çevresel tesir oluşturabilecek teşebbüs şirketleri ve KOBİ’lere yatırım yapmaya yönelik müracaatlara öncelik tanınacak.

Desteklenecek her bir fon için taahhüt fiyatı ise minimum 5 milyon lira ile azami 30 milyon lira ortasında olacak. Bu fiyat azami 5 yıllık mühlet boyunca yatırımlarda kullanılabilecek. Ajans, mevcut fonlara ve kurulacak fonlara toplam taahhüt büyüklüğünün azami yüzde 25’i oranında iştirak sağlayacak. Müracaatlar 5 Nisan saat 17.00’de son bulacak. Tanıtım toplantısı duyurusu ise Ankara Kalkınma Ajansı’nın resmi internet sitesinden takip edilebilecek.

Kaynak: İHA

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.