DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Adana Kent Hastanesi dezenfektanını kendi eczanesinde üretiyor

Adana Kent Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Covid-19 pandemisinin başlangıcından bu yana kendi dezenfektanını kendisi üretiyor. Dezenfektan üretimiyle, yaklaşık yüzde 60 tasarruf sağlandı. 2020 yılının Mart ayında Covid-19 olaylarının ülkemizde de …

Adana Kent Hastanesi dezenfektanını kendi eczanesinde üretiyor
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
07.01.2023 00:28
A+
A-

Adana Kent Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Covid-19 pandemisinin başlangıcından bu yana kendi dezenfektanını kendisi üretiyor. Dezenfektan üretimiyle, yaklaşık yüzde 60 tasarruf sağlandı.

2020 yılının Mart ayında Covid-19 olaylarının ülkemizde de görülmeye başlaması üzerine, Adana Kent Eğitim ve Araştırma Hastanesi dezenfektan temininde zorlanınca, kendi muhtaçlığını kendi gidermeye başladı. Pandemi dönemince hastane eczanesinin laboratuvarlarında 100 ml’lik ve 1000 ml’lik plastik şişelerde toplam 16 bin litre dezenfektan üretildi. Hala günde 500-1000 adet 100 ml’lik şişelerde üretilen dezenfektanlar, hastane işçisine dağıtılıyor.

3 kişilik takım üretiyor

Adana Kent Hastanesi’nin dezenfektanları, Sıhhat Bakanlığı yönetmeliklerine uygun olarak ve Dünya Sıhhat Örgütü’nün (DSÖ) belirlediği standartlarda ‘el tipi’ olarak yapılıyor. Dezenfektan üretimi, Baş Eczacı Çağatay Özdemir idaresinde ve Eczacı Nihal Baysal Koçer koordinatörlüğünde, 3 kişilik bir grup tarafından yapılıyor. Dezenfektan üretiminin hastane tarafından yapılması sayesinde, dışarıdan satın almaya nazaran yüzde 60 tasarruf ediliyor. Kolonya üzere hoş kokulu bir eser olan dezenfektan, farmakopeye uygun standartlarda ve büsbütün zararsız olması nedeniyle ilgi görüyor.

Dezenfektan üretiminde koordinatör olarak vazife yapan Eczacı Nihal Baysal Koçer, eserin çocukların kullanımına da uygun olduğunu belirtti. Eserin hem sağlıklı hem de hoş kokulu olması nedeniyle ilgi gördüğünü vurgulayan Koçer, pandeminin birinci haftalarında üretime başlarken esans bulamadıkları için hastane bahçesinden topladıkları lavantaları ve portakal çiçeklerini kullandıklarını söyledi. Koçer, “Dezenfektanımızı hastane çalışanı ile 112 takımları ve Adana Vilayet Sıhhat Müdürlüğü ünitelerine talep doğrultusunda verildi. Ayrıyeten hastanemizdeki etkinliklere katılan vatandaşlara da dağıtıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.