DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

2024 Türkiye İçin “Enerji Verimliliği” Yılı Olacak

2024 Türkiye İçin “Enerji Verimliliği” Yılı Olacak
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
13.12.2023 12:43
A+
A-

Enerji Verimliliği ve Yönetimi Derneği (EYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Onur Ünlü, 14 Aralık Enerji Tasarrufu Günü kapsamında yaptığı açıklamada,

Türkiye’nin enerji verimliliği konusunda ciddi bir değişim sürecine girdiğini ve bu alandaki farkındalığın arttığını belirtti. Ünlü, Türkiye’nin 2030’a kadar 100 milyon ton emisyon azaltma hedefi olduğunu hatırlatarak, enerji verimliliği uygulamalarının ve desteklerin tüm sektörlerde artacağını ifade etti.

Uluslararası finans kuruluşlarından gelen kaynakların yeşil dönüşüm odaklı olduğuna dikkat çeken Ünlü, bu kaynakların enerji verimliliği alanında kullanılmasıyla kredi koşullarının genişleyebileceğini ve şartların iyileşebileceğini belirtti. Dünya genelinde enerji verimliliği yatırımlarının 600 milyar dolara ulaştığını ve Türkiye’nin bu pazardan yüzde 1 pay aldığını söyleyen Ünlü, Türkiye’nin bu alana yapılan harcamaları artırarak 2024’ü “enerji verimliliği” yılı ilan etmesi gerektiğini vurguladı.

Ünlü, Türkiye’nin enerji tüketimi azaltımında son 10 yılda ortalamadan daha yüksek bir performans gösterdiğini belirterek, bu başarının sadece iklim değişikliğiyle mücadele önlemleri değil, aynı zamanda Rusya-Ukrayna krizi nedeniyle artan enerji fiyatlarının etkisiyle olduğunu söyledi. Ancak, hala yeterli olmayan bu azaltımın uluslararası iklim değişikliğiyle mücadele senaryolarına uyumlu olması gerektiğini ifade etti.

Onur Ünlü, Türkiye’nin enerji verimliliği konusundaki çabalarını sürdüreceklerini ve ülkelerini daha enerji verimli hale getirmek için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, kamu, özel sektör, akademi ve sivil toplum arasında bir köprü olacaklarını kaydetti.

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.