DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Hafif Yağmurlu
25°C
Ankara
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Açık
26°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

Şırnak’ta 120 şehit bebek ve çocuğun ismi kütüphanelerde yaşatılacak

Şırnak’ta ülke genelinde çeşitli tarihlerde terör örgütü akınında şehit düşen 120 bebek ve çocuk ismine oluşturulan kütüphanenin açılışı yapıldı. Şırnak’ta PKK’lı teröristlerin düzenlediği hücumlarda şehit olan 120 bebek ve çocuğun ismi …

Şırnak’ta 120 şehit bebek ve çocuğun ismi kütüphanelerde yaşatılacak
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
16.12.2022 23:09
A+
A-

Şırnak’ta ülke genelinde çeşitli tarihlerde terör örgütü atağında şehit düşen 120 bebek ve çocuk ismine oluşturulan kütüphanenin açılışı yapıldı.

Şırnak’ta PKK’lı teröristlerin düzenlediği ataklarda şehit olan 120 bebek ve çocuğun ismi okullarda oluşturulacak kütüphanelerde yaşatılacak. Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanan “Şehit Bebek ve Çocuk Kütüphaneleri Projesi” çerçevesinde oluşturulan kütüphanenin açılışı yapıldı.

Şırnak Kenti Nuh Anaokulunda oluşturulan kütüphanenin açılışını Vali Osman Alım ve şehit aileleri tarafından yapıldı. Şırnak, terörün lanetli yüzünü en açık, en problemli yıllarını yaşayan vilayetlerden birisi olduğunu belirten Vali Alım, “Görüyorsunuz isimsiz bebek diyoruz. Bunu biz uydurmuyoruz. Bunu maalesef kelamda insan hakları, demokrasi, hak ve özgürlükler, adalet ve millet anlayışını ortaya koyan lakin bu manada hiçbir demokratik paha tanımayan, hiçbir insan hakları kıymetini tanımayan, bütün insan hakları bedellerini ayakaltına alan ve bu mana da kendi uluslarının çıkarlarını bölgede devam ettirecek aparatlar arayan ve maalesef Kürt halkının kelamda temsilcisiymiş üzere hareket edip lakin özde yalnızca ve yalnızca bir emperyalist devletlerin aparatı olan terör örgütünün burada yapmış olduğu katliamları görüyoruz” dedi.

“Kürt halkının geleceğini, Kürt halkının çıkarlarının kelamda temsilini, demokrasisini savunduğunu argüman eden bir örgüt, hiçbir ideolojik anlayışı olmayan, hatta ideolojiyi bırakın konuşması olmayan, konuşmayı bırakın yalnızca nefes alıp veren çocuklarımı katlederek kelamda demokrasiden bahsediyorlar” diyen Vali Alım, “Şehitlerimizin unutulmaması, onların isimlerinin yaşatılması ve bunların bilhassa kendi akranları ile alakalı olan bir yerde, kendi akranlarının geçmişte kendi kardeşlerinin neler yaşadığını ve neler yapmaları gerektiğini eğitim ile bir arada özümseyerek yaşamaları için yapılan bu çeşit kütüphaneler o kadar anlamlıdır” biçiminde konuştu.

Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği lideri Hatice Atan ise, “Bugün bizim için çok manalı bir gün. 20 yıldır vilayetimizde ilçelerimizde, köylerimizde birincilere imza attık. Bazen unutulmuş şeyleri yaşatmaya çalıştık. Dernek olarak ne yapabiliriz dedik. Geçmişe baktığımızda terör örgütü 80’li, 90’lı yıllarda köy baskınları yaparak daha dünyaya gelmemiş isimsiz bebeklerimizi, çocuklarımızı katletti. Şimdiye kadar şehit askerlerimiz, korucularımız ve sivil şehitlerimiz için 27 tane kütüphane açtık. Vilayetimizde Jandarma’dan aldığımız bilgiye nazaran 120 şehit çocuğumuz var. Bunların ortasında sıfır yaş, 6 aylık, 1 aylık bebekler var. Onların ismini yaşatmak için bu türlü bir proje yaptık. Gayemiz 7 tane kütüphane açmak, bu 120 çocuğumuzun ismini yaşatmak” tabirlerinde bulundu.

Yapılan konuşmalardan sonra şehitler için dua edildi. Duaların akabinde şehitler Kütüphanesi’nin açılışı yapıldı. Akabinde Vali Alım ve beraberindekiler kütüphaneyi gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Kaynak: İHA

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.