DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Öğrenirken üretiyor, meslek sahibi oluyorlar

Konya’da Meram Halk Eğitimi Merkezi’nde açılan ayakkabı üretimi ile giysi kursuna katılan kursiyerler, hem meslek öğrenirken üretiyor, hem de yaptıkları üretimden para kazanarak mesken ekonomilerine katkı sağlıyor ve istihdam imkanı buluyor. Konya Meram …

Öğrenirken üretiyor, meslek sahibi oluyorlar
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
11.12.2022 14:55
A+
A-

Konya’da Meram Halk Eğitimi Merkezi’nde açılan ayakkabı üretimi ile giysi kursuna katılan kursiyerler, hem meslek öğrenirken üretiyor, hem de yaptıkları üretimden para kazanarak konut ekonomilerine katkı sağlıyor ve istihdam imkanı buluyor.

Konya Meram Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde kurulan Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi ile Giysi Üretim Teknolojisi Atölyesi’nde eğitim, öğretim ve üretim faaliyetleri devam ediyor. Ayakkabı ve giysi atölyesinden Gençlik ve Spor Bakanlığı başta olmak üzere öteki bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarından toplam 76 bin çift ayakkabı, 56 bin grup eşofman üretimi siparişi alındı. Kurslara katılan vatandaşlar tarafından siparişlerden bugüne kadar 23 bin çift ayakkabı ve 35 bin kadro eşofmanın üretimi gerçekleştirilirken, bu eserler Türkiye’nin 81 vilayetine dağıtılıyor. Kursiyerler ise kurulan atölyelerde bir yandan Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi ile Giysi Üretim Teknolojisi Alanı’nda eğitim alırken öbür yandan da yaptıkları üretimden ötürü fiyat alarak konut ekonomilerine katkı sağlıyor. Ayrıyeten kurslarda gördükleri eğitimden sonra sertifika alan kursiyerler istihdam imkanı da bulabiliyor.

“180 kursiyerimiz hem üretiyor hem de eğitim alıyor”

Konya Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Murat Yiğit, atölyelerde çok hummalı bir çalışma olduğunu belirterek, “Bizim de onur duyduğumuz bir çalışma bu. 180 kursiyerimiz hem üretiyor hem de eğitim alıyor. Burada ayakkabı ve giysi atölyesi kurduk. Kursiyerlerimiz hem yaptıkları işlerden ötürü fiyat alıyor hem de ayakkabı üretimi ve giysi alanında eğitim alıp evrak ve sertifika alıyor. Ulusal Eğitim Bakanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığımıza eşofman ekibi ve ayakkabı üretimi yapıyoruz. Bayağı da bir üretim gerçekleştirdik. Burada büyük bir emek var. Meram Halk Eğitim Merkezimiz 2022 yılı içerisinde bin 750 tane de kurs açtı. Yaklaşık 60 bin vatandaşımıza kurs verdik” dedi.

“Kursiyerlerimiz öğrendikleri işlerden sonra endüstride istihdam imkanı bulmaktadır”

Meram Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Recai Şentürk, 2021-2022 eğitim öğretim yılı sürecinde bin 750 kursun açıldığını kaydederek, “Bu kurslarımızdan bugüne kadar 60 bin kursiyerimiz istifade etmiştir. Bu da Meram ilçemizin nüfusunun yüzde 17’sine tekabül etmektedir. Bünyemizde açılan kurslarımız içerisinde vatandaşlarımızın en çok ilgi gösterdiği kurslarımız, Giysi Üretim Teknolojisi Alanı başta olmak üzere Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi Alanı. Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi Alanında toplam 24 alanımız bulunmaktadır. Bu alanlarımızda tahsil gören kursiyerlerimiz edindikleri, öğrendikleri iş ve süreçlerden sonra, kursları bitirdikten sonra endüstride istihdam imkanı bulmaktadır. Buradaki atölye, kurumumuz bünyesindeki en büyük atölyelerimizden bir tanesi. Giysi Üretim Teknolojisi Alanı ile Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi Alanında toplam 8 atölyemiz mevcut. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın muhtaçlığı olan yaklaşık 76 bin çift ayakkabı bu atölyede üretildi. Giysi Üretim Teknolojisi Alanındaki atölyemizde ise günlük 600 grup eşofman üretilmekte. Günlük eşofman kadrosu üretim kapasitemiz bin 500 civarındadır. Tekrar atölyelerimizde günlük 500 çift civarında ayakkabı üretilmektedir” halinde konuştu.

“En temel emelimiz eğitmek, öğretmek tıpkı vakitte üretmektir”

Toplam 75 alanda, 3 bin 880 modülde kurs faaliyetlerinin sürdüğünü aktaran Recai Şentürk, “Meram Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak 75 alanın birçoğunda kurs faaliyetlerini sürdürmekteyiz. Bilhassa binamızla birlikte kamu kurum ve kuruluşlarına ilişkin birçok binamızı da derslik olarak kullanıyoruz. Şu ana kadarki yapmış olduğumuz eğitim öğretim faaliyetlerinin epey başarılı olduğunu düşünüyoruz. Bunun göstergesi olarak da her geçen gün bünyemizde faaliyet gösteren kurslarımıza ağır bir taleple karşı karşıyayız. En temel emelimiz ise eğitmek, öğretmek birebir vakitte üretmektir. İnşallah eğiten, öğreten ve üreten bir kurum olarak hayatımıza devam ederiz” tabirlerini kullandı.

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

Hem öğreniyor hem de meslek sahibi oluyorlar

Ayakkabı üretimi kursiyerlerinden Sümeyye Dedecik de, Meram Halk Eğitim Merkezi’nin kurslarında yer aldığını söyleyerek, “Bu sayede hem öğreniyorum hem de meslek sahibi oluyorum. Daha sonra iş imkanım da sağlanıyor. 3 aylık eğitimimle buradayım ve bir şeyler başardığımı düşünüyorum. Bilhassa hocalarıma çok teşekkür ediyorum. İş imkanının aldığım kurstan sonra fazla olacağına inanıyorum. Esasen hocalarımız bu hususta da çok yardımcı oluyor” formunda konuştu.

Eşofman üretimi kursiyerlerinden Mine Güç ise, “4 ay evvel dikiş öğrenmek için gelmiştim. Geldim meslek öğrendim. Hocama teşekkür ediyorum, bu mesleği bize öğretti. Çalışıyoruz, arkadaşlarla birlikte burada aile üzere olduk. Çok hoş işler başarıyoruz. Gelen eserleri dikiyoruz. Para kazanıyoruz, aile bütçemize katkı sağlıyoruz. Çok mutluyuz. Natürel her şeyi tam yapabildikten sonra ileride kendi atölyemi kurmak isterim” diye konuştu.

Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.