DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Hafif Yağmurlu
25°C
Ankara
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Açık
26°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

Deneyap Atölyeleri’nde öğrenciler hem düşünüyor hem üretiyor

Türkiye’de ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ çerçevesinde gençlerin bilhassa teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlamak emeliyle başlatılan Deneyap Atölyeleri’nde ilkokul ve ortaokul öğrencileri, aldıkları eğitimlerle hem fikir güçlerini geliştiriyor …

Deneyap Atölyeleri’nde öğrenciler hem düşünüyor hem üretiyor
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
03.12.2022 13:02
A+
A-

Türkiye’de ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ çerçevesinde gençlerin bilhassa teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlamak emeliyle başlatılan Deneyap Atölyeleri’nde ilkokul ve ortaokul öğrencileri, aldıkları eğitimlerle hem niyet güçlerini geliştiriyor hem de üretiyor.

Gençlik Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Kadrosu (T3) Vakfı’nın işbirliği çerçevesinde başlatılan 81 vilayette 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi, bünyesinde eğitim görmeye hak kazanan ilkokul ve ortaokul öğrencilere hem tasarım hem üretim hem de niyet yeteneğinin gelişimine katkı sağlıyor. Sinop Gençlik Merkezi bünyesinde eğitimlerini sürdüren Deneyap Atölyesi, 160 öğrencisiyle hafta sonları 8’er saatlik ders veriyor. 3 yıllık eğitim sürecine giren öğrenciler, bu süreçte teknolojiye yönelik farklı alanlarda eğitimler alıyor.

Sinop Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Müdürü Şükrü Özgenç, “Gençlik Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve T3 Vakfı’nın birlikte organize ettiği bir çalışmadır. 882 müracaat yapıldı, bunların içerisinden 160 tane gencimizi evvel yazılı daha sonra uygulama imtihanına olağan tutarak burada eğitim almaya hak kazandılar. 5, 6, 8 ve 9. sınıf olmak üzere gençlerimiz Cumartesi ve Pazar 8 saat eğitim almaktadır. Teknoloji tasarım, robotik kodlama, siber güvenlik, materyal bilimi ve teknolojisi, yazılım teknolojileri üzere 8 ana başlıkta eğitim almaktadır gençlerimiz. 3 yıllık bir eğitim süreci, birinci iki yılı uygulama, üçüncü yılı da proje hazırlama ve çıktılarla ilgili projeler yapılmaktadır” diye konuştu.

“21. yüzyılın eğitim anlayışında yalnızca üretmek yok, düşünmek var”

Deneyap Atölyesi’nde öğretmen Cengiz Keskin, “Burada gençlerimizle birlikte hem üretim hem tasarım yapıyoruz. Aslında 21. yüzyılın eğitim anlayışında yalnızca üretmek yok, düşünmek var. Deneyap Atölyelerinin en büyük tarafı düşünme eğitimi. Bu öğrenciler şu an bir Hazerfen, Fatih Sultan Mehmet, Mimar Sinan üzere düşünmeyi öğreniyorlar. Hem yapıyorlar hem de düşünüyorlar, kullandığımız programlarla hoş dizaynlar çıkıyor. Geleceğin yüzyılı Türklerin yüzyılı olacak” halinde konuştu.

Psikolog Besim Ogelman, “Burada çocuklara farklı düşünme eğitimleri veriyoruz. Bunların içinde tasarım odaklı düşünme eğitimi de var. Ayrıyeten yalnızca düşünme değil, üretme üzere niyetlerini somut olarak bir faaliyete dökme çalışmaları yapıyoruz. Bir yandan da hem düşünsel, zihinsel hem de fizikî maharetleri noktasında eğitimler veriyoruz” sözlerini kullandı.

Deneyap Atölyesi’nde tasarım, üretim ve robotik kodlama eğitmeni İrfan Sivri, “Milli teknoloji atağına dayanak olmak maksadıyla çocuklarımız 3 yıllık fiyatsız bir eğitimden geçiyorlar. Bu programın birinci etabı olan tasarım ve üretim kısmındayız. Bu program doğrultusunda çocuklarımız talaşlı ve talaşsız imalat yollarını görmüş oldular. Ham ahşabı işleyip verilen talimatlar doğrultusunda kendi eserlerini ortaya çıkartıyorlar. Bir taraftan da 3 boyutlu yazıcılarda verilen vazifelere nazaran ortaya eserler çıkartmaya çalışıyorlar” dedi.

Sinop Gençlik Merkezi ismine TEKNOFEST yarışlarında son iki yıldır final heyecanı yaşadıklarını da kaydeden Sivri, “Bu çocuklarımızla tahminen bu sene olmayabilir ancak önümüzdeki süreçlerde kesinlikle Deneyap ismine olacak, bu sene Gençlik Merkezi ismine gruplarımız kesinlikle bu sene katılacak. 5 kategoride müracaatlarımızı yaptık” formunda konuştu.

Sinop’ta Deneyap Atölyesi’nde eğitim gören öğrenci Melike Cengiz, Yunus Gökay Ögelman ve Zümra Gündoğan ise olağan okul dışında aldıkları üretim ve tasarım eğitimlerinden şad olduklarını, burada memnun olduklarını söz ettiler.

Kaynak: İHA

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.