DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Hafif Yağmurlu
26°C
Ankara
26°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

Bingöl’de öğrenci başına 6.3 kitap düşüyor

Bingöl Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü, 389 okula kütüphane kurarken kütüphaneleri toplamda 400 bin kitapla doldurdu. Bingöl’de eğitim ve öğretim gören 60 bin 466 öğrenci için 389 okula kütüphane kuruldu. Birtakım okulların kütüphaneleri konut ortamından daha …

Bingöl’de öğrenci başına 6.3 kitap düşüyor
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
26.12.2022 07:47
A+
A-

Bingöl Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü, 389 okula kütüphane kurarken kütüphaneleri toplamda 400 bin kitapla doldurdu.

Bingöl’de eğitim ve öğretim gören 60 bin 466 öğrenci için 389 okula kütüphane kuruldu. Kimi okulların kütüphaneleri konut ortamından daha lüks ve renkli imajlar oluştururken okullardaki kitap sayıları da 196 binden 400 bine ulaştı. Hem hafta içi hem de hafta sonu öğrencilerin yanı sıra vatandaşlarında faydalanabileceği kütüphaneleri öğrenciler neredeyse hiç boş bırakmıyor.

Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret eden Vilayet Ulusal Eğitim Müdür Halil Yücel, “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” Projesi çerçevesinde çalışmalara aralıksız devam ettiklerini söyledi. Yücel, ’’Okullarımızda bulunan kütüphanelerin güzelleştirilmesi ve güncellenmesi noktasında çalışmalar yaptık. Vilayet genelinde 6 ay öncesinde 196 bin adet kitabımız var iken şuan bunu 400 bine yaklaştırmış bulunuyoruz ve bu da bize memnunluk veriyor. Öğrenci başına yaklaşık 6.3 kitap düşüyor. Hedefimiz bunu daha üst sevilere ulaştırmak. Kitap kıymetli, kitap okuyan insan özgür insandır, hayalleri varlıklı insandır. Bizde geleceğimizi imar eden gençlere yatırım yapıyoruz ve burada hem hafta içi hem de hafta sonu çocuklarımız kitap okumaya devam ediyorlar’’ dedi.

’’Evimizde olmayan konfor kütüphanelerde mevcut’’

Kütüphanelerin konforlu bir biçimde yapıldığını tabir eden Yücel, ’’Belki konutumuzun içinde olmayan konfor kütüphanede mevcut. Kütüphanelerimiz birebir vakitte bir hayat merkezi yalnızca kitap okumak değil aktiviteler olsun, ders çalışma imkanı olsun, bunlar kütüphanelerimizde uygulanıyor. Kütüphanelerimiz yalnızca okulda okuyan öğrencilerimize değil mahallede ve dışarıda bulunan tüm vatandaşlarımıza açık, vatandaşlarımızda buradan istifade etmektedirler’’ diye konuştu.

Cumhuriyet Kız Anadolu Lisesi öğrencilerinden Hayrunisa Yüzyıl, her fırsatta kütüphaneye geldiğini lisana getirerek, ’’Sınava hazırlanırken kitap okumayı da gözardı etmiyoruz. Bu türlü bir kütüphane ortamında hem ders çalışma hem kitap okumak bence her öğrencinin yapması gereken bir şey. Okulumuzdaki kitap çeşitliliği çok fazla. Her hususta kitap bula biliyoruz. Fenni olsun dini olsun her cinsten kitabımız var burada. 2 yıldır açıldı kütüphanemiz ve 6 bin 500 kitabımız bulunmakta. Boş vakitlerimizde olsun, teneffüs ortalarında olsun daima kütüphanemizdeyiz, çok seviyoruz bu ortamı. Çok renkli ve eğlenceli vakitler geçire biliyoruz burada. Herkesi buraya davet ediyoruz!! formunda konuştu.

Öğrencilerden Berfin Demir ise “Kütüphanemiz 2 yıldır açık, burada çeşitli kitaplar var. Kütüphanemizi 5’inci sınıftan 12’nci sınıfa kadar tüm öğrenciler kullanıyor. Kütüphanemizi teneffüslerde öğlen ortaları ve hafta sonları daima kullanıyoruz. Burada her çeşitten kitap var, her kısma hitap edecek kitap var. Kütüphaneye katkısı olan herkese çok teşekkür ederiz. Kütüphane yalnızca öğrencilere değil herkese açık, vatandaşlarımız gelip burada kitap okuya bilir” dedi.

Öğrencilerden Mukadder Güçlü de ’’Çok geniş, ferah ve renkli olmasının yanı sora çok sayıda çeşitli kitap barındırıyor kütüphanemiz. Her yaştan ve her alandan insanlara hitap edecek kitaplarımız var beşerler buraya gelip buradan faydalana bilirler. Herkesi okumaya, öğrenmeye, ilim ve irfan sahibi olmaya, daha güçlü bir Bingöl, daha güçlü bir Türkiye’ye taşımak için herkesi davet ediyorum’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.