DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

26 yıldır birebir okulda birinci günkü aşk ve heyecanla öğrenci yetiştiriyor

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Hüsrevpaşa İlkokulunda misyon yapan öğretmen Fatma Ufuk Tuncer, 26 yıldır tıpkı okulda birinci günkü aşk ve …

26 yıldır birebir okulda birinci günkü aşk ve heyecanla öğrenci yetiştiriyor
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
23.11.2022 10:56
A+
A-

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Hüsrevpaşa İlkokulunda misyon yapan öğretmen Fatma Ufuk Tuncer, 26 yıldır tıpkı okulda birinci günkü aşk ve heyecanla öğrenci yetiştiriyor.

İpekyolu ilçesine bağlı Hüsrevpaşa İlkokulunda 26 yıldır vazife yapan sınıf öğretmeni Fatma Ufuk Tuncer, birebir heyecan ve azimle çocuklara okuma yazma öğretiyor. 1996 yılında başladığı öğretmenlik mesleğini çok sevdiğini ve bu mesleği yıllardır severek yaptığını anlatan Tuncer, “Öğretmenlik, büsbütün gönül işidir. Onu bir sözle, bir cümleyle anlatmak çok zordur. Öğretmenlik yeri geldiği vakit anne baba, yeri gelir arkadaş olmaktır. En kıymetlisi de çocukları sevmektir. Şayet severseniz bu işi yapabilirsiniz. Zira eğitim çocuğu sevmekle başlar. Öğretmenlik de bir sevdadır, bir tutkudur. En hoş halde yapmak insanı her vakit memnun eder. Yıllar sonra yurdun farklı bölgelerinde, farklı vilayetlerinde öğrencilerini vatan için vazife başında görmek de mesleğin en hoş tarafıdır” dedi.

Mesleğe başladığı yıllarda okuduğu bir yazının her vakit kendisine yol gösterici olduğunu vurgulayan Fatma Ufuk Tuncer, “İlk başladığım yıllarda okuduğum bir yazı her vakit bana yol gösterici oldu. Bir araştırma sonucunda, fakir bir bölgede yetişen 200 çocuğun içinde 180 kişinin yurdun farklı yerlerinde başarılı vazifelerde oldukları, 20 adedinin ise öldüğü kanıtlanmış. Araştırma sonucunda o çocukları yetiştiren öğretmene ulaşılmış. Öğretmenin de, ‘Ben onlar için hiçbir şey yapmadım. Yalnızca ben o çocukları sevdim. Bu işi de severek yaptım’ dediği bir yazı okudum. Bu yazı daima bana rehber oldu. Ben de mesleğe başladığım günden beri velilerime her vakit şunu söylüyorum. Sizin en değerli varlığınızı ben alıyorum. Onu bana emanet ediyorsunuz. Ben onların evvel annesi, sonra öğretmeniyim. Ben bu yolda bu mesleğimi yapıyorum. Genç öğretmen arkadaşlarım da bu kutsal mesleğin bir üyesi olarak her vakit öğrencilerini sevsinler. Onlara yol göstersinler. Her çocuğun farklı bir özelliğinin olduğunu ve onun da kesinlikle kendine nazaran geliştirilecek bir yanının olduğunu düşünerek, biraz uğraşarak, biraz da sabır göstererek en yeterli biçimde yapacaklarına inanıyorum” tabirlerini kullandı.

Tüm meslektaşlarının ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladığını da kelamlarına ekleyen Tuncer, “Bizler öğretmeniz ve topluma örnek insanlarız. Yıllardır bu okulda çalışarak yüzlerce öğrencimi mezun ettim. Bir grubum ilkokuldan mezun olduğu vakit bir grubum fen liselerine, bir grubum ise üniversite imtihanlarına hazırlanıyor, bir grubum da üniversiteyi bitirmiş oluyor. Bunun yanında mezun ettiğim öğrencilerim hekim, avukat, diş doktoru, eczacı ve öğretmen olarak yurdun her yerinde en hoş biçimde vazifelerini yapıyor. Bir öğretmeni gururlandıran, onurlandıran en hoş şey, bu sonucu görebilmektir. Ben hepsine ömürleri boyunca hoşluklar diliyorum. Hayatları daima hoş olsun fakat onları yetiştiren öğretmenlerini de hatırladıkları vakit, onları ne kadar memnun ettiklerini de unutmasınlar” diye konuştu.

Kaynak: İHA

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.