DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Abdullah Öztürk’ün amacı Paris Olimpiyatları’nda altın madalya

2016 Rio ve 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda altın madalya kazanan Trabzonlu ulusal masa tenisçi Abdullah Öztürk, Paris Olimpiyatları’nda da …

Abdullah Öztürk’ün amacı Paris Olimpiyatları’nda altın madalya
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
23.11.2022 12:15
A+
A-

2016 Rio ve 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda altın madalya kazanan Trabzonlu ulusal masa tenisçi Abdullah Öztürk, Paris Olimpiyatları’nda da bunu başarıp Naim Süleymanoğlu üzere tarihe geçmeyi hedefliyor.

Başarılarıyla dikkat çeken Abdullah Öztürk, azmiyle herkese örnek olan bir insan. Ay-yıldızlı forma ile 2 olimpiyat şampiyonluğu, Trabzonspor forması ile de sayısız Türkiye şampiyonlukları var. Evvel Rio’da akabinde da Tokyo’da Paralimpik Oyunları’nda altın madalya kazanan Abdullah Öztürk, TSYD Trabzon Mecmuasına konuştu. Gayesinin 3. altın madalya olduğuun söyleyen Öztürk, “Paris’te bunu başarıp Naim Süleymanoğlu üzere tarihe ismimi yazdırmak istiyorum” dedi.

Sporla hastalığını durdurdu

Doğuştan kas erimesi hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalye ile çocuk yaşta tanışan fakat hayata küsmek yerine uğraş etmeye karar verip spora yönlenen Abdullah Öztürk, bu sayede kas erimesi hastalığındaki ilerlemeyi durdurdu. Evvel tekerlekli sandalye basketbolu oynamaya başladı, Ümit Ulusal Takım’a bile yükseldi. Fakat 2007’de başladığı masa tenisinde ismini tüm dünyaya ezberletti; Olimpiyat, Avrupa ve Dünya Şampiyonu oldu.

“Tarama sayısı artırılmalı. Aileler konuta kapatmaktansa, onlara güvenmeli”

Ekim ayında İspanya’da Dünya Şampiyonası olduğunu ve orada final oynamak istediğini kaydeden ulusal atlet, “Ardından büsbütün tarihi bir amaca odaklanacağım. Tek hayalim 3. sefer olimpiyat şampiyonu olmak. Bunu Naim Süleymanoğlu başardı, ben de bu gururu yaşamak istiyorum. Hoş ülkeme bunu armağan etmek, tarihe adımı yazdırmak için kamp periyotlarında günde çift antrenmandan toplam 5 saat, başka periyotlarda haftanın 5 günü 3 saat çalışıyorum. Çok yoruluyoruz fakat o amaç için çalışmak zorundayım” dedi.

“Sporla hayata tutunabilirler”

Paralimpik branşlarda madalya sayısının süratle arttığına dikkat çeken Öztürk, şunları söyledi:

“Türk sportmenler katıldığı bütün branşlarda madalyalara ambargo koyuyor. Bunun bir kesimi olmak harika bir his, büyük bir gurur. Engelli bireylerin hayata tutunmalarının sporla mümkün olduğunu uygun biliyorum. Bence keşfedilmemiş binlerce engelli yetenek var. Devletimiz bu hususta seferber oldu fakat daha fazlası olmalı. Tarama sayısı artırılmalı. Aileler konuta kapatmaktansa, onlara güvenmeli, sporla buluşturmalı. Basın daha çok haber yapmalı, halkımız hassas olmalı, takviye vermeli. Ve en değerlisi engelli bireyler hayata küsmek yerine kendilerine güvenmeli.”

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

“Trabzonspor bana moral verdi”

Trabzonspor fanatiği Abdullah Öztürk, hayatında hocasına söylediği ’tatlı yalanı’ da birinci kere anlattı:

“Geçen dönem başında şampiyon olacağımız içime doğmuştu, aslında son derece yanlışsız tespitler, vaktinde yapılan transferler vardı. Birinci haftalar Tokyo Olimpiyatları’ndaydım. Final maçımdan evvelki gece Giresunspor maçı vardı, saat 03.00’a denk geliyordu. Benim Trabzonspor sevdamı bilen antrenörüm, ’sakın maçı izleme, uykusuz kalırsın, birkaç saat sonra maça çıkacaksın’ dedi. ’Tamam’ dedim lakin birinci defa onu dinlemedim, saati kurdum gece 3’te uyanıp maç izledim. 1-0 kazanmak moral oldu bana. Akabinde ben o moralle final maçına çıkıp Olimpiyat şampiyonu oldum.”

“Sonunda yeniden biz güleceğiz”

Trabzonspor şampiyon olunca kendisini dünyanın en memnun insanı olarak hissettiğini kaydeden Öztürk, “Çünkü o anı çok bekledim. Alınan her sonuçla üzüldüm kederlendim yahut memnun oldum. Şampiyonluk kutlamalarına katılamadım zira peş peşe Fransa ve Slovenya’da yarışlara katılmıştım. Ulusal bir misyon olduğu için çok gururluydum fakat kutlamalarda bulunmayı çok isterdim. Ancak sorun değil, Trabzonspor bir kere şampiyon olunca, uzun yıllar devamını getirmiştir, tarih bunu yazıyor. Tekrar şampiyon oluruz ve ben de kutlamalara katılırım. Bu dönem da çok âlâ bir takımımız var, sonunda tekrar biz güleceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.