DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

En büyük hayali öğretmen olmak

Ordu’da, omurilik rahatsızlığı nedeniyle 1 yaşından itibaren daima tedavi gören lakin bir sonuç alınamayan 19 yaşındaki gencin en büyük hayali …

En büyük hayali öğretmen olmak
ULUSAL FAKTORİNG GÜVEN GLOBAL
24.11.2022 10:08
A+
A-

Ordu’da, omurilik rahatsızlığı nedeniyle 1 yaşından itibaren daima tedavi gören lakin bir sonuç alınamayan 19 yaşındaki gencin en büyük hayali öğretmen olmak.

Altınordu ilçesinde yaşayan Sunay ve Cemal Zirve çiftinin 3 çocuğundan biri olan 19 yaşındaki Serkan Tepe’nin omuriliği 1 yaşından bu yana hareket ediyor. ‘S’ formunu alan omurilik nedeniyle gencin karın kısmı sırtına dönmeye başlarken, yaşıtlarına nazaran uzunluğu da uzamıyor. Serkan Zirve, ağrıları nedeniyle geceleri uyuyamadığını belirtiyor.

Nadir görülen bu hastalık ‘Pseudoachondroplasia’ olarak isimlendiriliyor. Yaklaşık 10 enstrüman çalabilen ve hastalığının dersleri ile müziğe olan eğilimini hiç azaltmadığını söyleyen Serkan Zirve, en büyük hayalinin ise müzik öğretmeni olmak olduğunu belirtiyor.

“Tedavisi için tahlil bulamadık”

Baba Cemal Zirve, çocuklarının tedavisi için yaklaşık 18 yıldır daima olarak hastanelere gittiklerini lakin tahlil bulamadıklarını belirtti. Zirve, “Oğlumuzun doğuştan rahatsızlığı var, 1 yaşından bu yana farklı vilayetlerde fakültelere gittik. Tedavisi için çok uğraştık fakat tahlil bulamadık. Omurilik ameliyatı olması gerekiyor. Özel bir hastanede bir profesörümüz ameliyatı yapabileceğini lakin maliyetin 130 bin TL civarında olduğunu belirtti lakin maalesef şuan yaptırabilecek durumumuz yok” dedi.

“Vücudu dönmeye başladı”

“Çocuğun iki kalçası da çıkık, bir adedini yaptırdık. En büyük problemimiz ise omurilik ameliyatı olması gerekiyor. Çocuğumuzun fizikî olarak bedeni kaymaya ve sırtına dönmeye başladı” diyen baba Cemal Zirve, “Bu nedenle gece çok şiddetli ağrıları oluyor ve uykusu kaçıyor. Bedeninde kayma olduğu için iç organlarında da bozukluk var, karnı sırtına dönmeye başladı. O yüzden biran evvel ameliyat olması gerekiyor” formunda konuştu.

“Ağrılarımdan uyku uyuyamıyorum”

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde eğitim gören 19 yaşındaki Serkan Zirve, “Akşamları uyku uyuyamıyorum, yürüdüğümde de aksaklık oluyor, kısa aralık yürüsem çabucak yoruluyorum, okulda çok dert oluyor. Saat 01.00 sıralarında ağrılarım artıyor ve ilaçlarımı kullanmaya başlıyorum. İleride ise müzik öğretmeni olmak istiyorum, hayalim öğretmen olmak. Hastalığım müziğe ve derslerime olan ilgimi hiç azaltmadı” sözlerine yer verdi.

SURYAPI TATİL EVLERİ ANTALYA

Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.