MMC Haber https://www.mmchaber.com/ En Son Haber, Son Dakika Haberler ve Güncel Haberler Mon, 22 Jan 2024 10:57:05 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.2.2 Kayseri Havalimanı’nın yeni terminal binası yapımında son aşamaya gelindi https://www.mmchaber.com/manset/kayseri-havalimaninin-yeni-terminal-binasi-yapiminda-son-asamaya-gelindi https://www.mmchaber.com/manset/kayseri-havalimaninin-yeni-terminal-binasi-yapiminda-son-asamaya-gelindi#respond Mon, 22 Jan 2024 10:57:05 +0000 https://www.mmchaber.com/?p=195237 Ankara Uraloğlu, Kayseri Havalimanı’nın yeni terminal binası ve apron çalışmalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Kayseri Havalimanı’nın, İç Anadolu Bölgesi’nde Esenboğa Havalimanı’ndan sonra en büyük ikinci, Türkiye genelinde yolcu sayısında 11’inci, dış hat yolcu trafiğinde ise 7’nci sırada yer aldığına işaret eden Uraloğlu, havalimanının yeni terminal binası ve apron inşaatına 12 Kasım 2020’de başlandığını anımsattı. Uraloğlu, […]

Kayseri Havalimanı’nın yeni terminal binası yapımında son aşamaya gelindi yazısı ilk önce MMC Haber üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Ankara
Uraloğlu, Kayseri Havalimanı’nın yeni terminal binası ve apron çalışmalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kayseri Havalimanı’nın, İç Anadolu Bölgesi’nde Esenboğa Havalimanı’ndan sonra en büyük ikinci, Türkiye genelinde yolcu sayısında 11’inci, dış hat yolcu trafiğinde ise 7’nci sırada yer aldığına işaret eden Uraloğlu, havalimanının yeni terminal binası ve apron inşaatına 12 Kasım 2020’de başlandığını anımsattı. Uraloğlu, 51 bin metrekare üzerine kurulan terminalle, yolcu kapasitesinin artacağını, otopark, ulaşım ve konfor alanlarının da bölgenin potansiyeline uygun hale geleceğini aktardı.

Uraloğlu, Kayseri Havalimanı’nın apron alanının 43 bin metrekareden 132 bin 500 metrekareye çıkarılacağını belirterek, “Erciyes ve Kapadokya’nın turizm talebi ve bölgenin ticaret hacmi de dikkate alınarak, başta Kayseri olmak üzere bölgenin hava trafiği ve ulaşımı açısından önemli bir engeli geride bıraktık. Bölgenin sanayi, ticaret ve turizm potansiyelini katlayacak bir proje ortaya koyduk.” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni terminal binasının, iç ve dış hatlar için ortak hizmet vereceğini bildiren Uraloğlu, şunları kaydetti:

“Kapadokya turizm bölgesinin hava trafiğinde önemli yer tutan Kayseri Havalimanı’nın yeni terminal binası yapım çalışmalarında son aşamaya geldik. En kısa zamanda terminalimiz hizmete açılacak. Yeni terminal binasıyla yıllık 2,5 milyon olan yolcu kapasitesini 6 milyona çıkarıyoruz. Uçak park kapasitesini 9’dan 16’ya çıkarıyoruz. Yeni terminal binasındaki 6 köprü sayesinde yolcular, yeni iç ve dış hatlar terminal binasına kesintisiz ulaşabilecek. Yeni yapılan açık ve kapalı otopark alanlarıyla, 831 araçlık ilave kapasite oluşturulacak ve otoparktan aynı anda 1311 araç faydalanabilecek.”

Kayseri Havalimanı’nın yeni terminal binası yapımında son aşamaya gelindi yazısı ilk önce MMC Haber üzerinde ortaya çıktı.

]]>
https://www.mmchaber.com/manset/kayseri-havalimaninin-yeni-terminal-binasi-yapiminda-son-asamaya-gelindi/feed 0
Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş istifa etti https://www.mmchaber.com/manset/genclerbirligi-kulubu-baskani-niyazi-akdas-istifa-etti https://www.mmchaber.com/manset/genclerbirligi-kulubu-baskani-niyazi-akdas-istifa-etti#respond Mon, 22 Jan 2024 09:50:10 +0000 https://www.mmchaber.com/?p=195234 Ankara Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Akdaş, yaptığı yazılı açıklamada, “11 Ocak itibarıyla başkanlık görevimden istifa etmiş bulunuyorum. Ancak yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımın ricasıyla kararımı açıklamayı Sakaryaspor maçı sonrasına bırakmıştım. Bugün itibarıyla saygılarımla kamuoyunun bilgisine sunarım.” ifadelerini kullandı. Kırmızı-siyahlı kulüpte başkanlık görevine ilk olarak 10 Haziran 2021’de seçilen Akdaş, yönetim kuruluna […]

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş istifa etti yazısı ilk önce MMC Haber üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Ankara
Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Akdaş, yaptığı yazılı açıklamada, “11 Ocak itibarıyla başkanlık görevimden istifa etmiş bulunuyorum. Ancak yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımın ricasıyla kararımı açıklamayı Sakaryaspor maçı sonrasına bırakmıştım. Bugün itibarıyla saygılarımla kamuoyunun bilgisine sunarım.” ifadelerini kullandı.

Kırmızı-siyahlı kulüpte başkanlık görevine ilk olarak 10 Haziran 2021’de seçilen Akdaş, yönetim kuruluna da istifaya ilişkin yazılı açıklama gönderdi. Söz konusu metinde kulübü büyük bir borç yüküyle Murat Cavcav’dan devraldığını vurgulayan Akdaş, şöyle devam etti:

“Gençlerbirliği Kulübü başkanlık görevim sırasında borçları ödeyebilmek için birkaç genel kurul yaparak yeni atanan üyelerden katkı bekledim. Maalesef beklediğim maddi katkıyı alamadım. Bilindiği gibi 31 Temmuz 2022’de başkanlığı Sayın Talip Çankırı’ya devrettim. O yönetimin de seçimli olağanüstü kongre kararı almasının ardından delegelerimizin ısrarı üzerine kulübümüze kayyum atanmasını engellemek için başkanlığa tekrar aday oldum. Belki de aday olmamam en doğru karardı ama kulübüme olan sevdam beni böyle yönlendirdi. 25 Eylül 2022’de yapılan kongrede katılan delegelerin büyük çoğunluğuyla tekrar seçildim.”

Akdaş, büyük maddi ve manevi çabalarla kırmızı-siyahlı kulübü son iki sezonda Trendyol 1. Lig’de tutmayı başardıklarına işaret ederek, “Eski borçların büyük bir kısmını ödeyebildik. Şirketleşme vaadiyle 14 Ekim 2023 tarihli kongremizde Sayın Cantürk Alagöz ile birleşme kararı aldık ve ortak bir yönetim kurulu oluşturduk. Sayın Alagöz’e bu dönem verdiği katkılar için bir kez daha teşekkür ederim. Kulübümüzün üst sıradaki takımlarla çok az puan farkı var. Kariyer hayatım süresince, kendime her zaman büyük hedefler koydum ve şükürler olsun hepsini birer birer de gerçekleştirebildim. Ne yazık ki hayatımda ilk defa kulübümde koyduğum hedefin, gelinen nokta ile bağdaşmadığı gerçeğini büyük bir üzüntüyle görüyorum. Maddi olarak hayal ettiklerimizi maalesef gerçekleştiremediğimiz bir noktadayız. Her geçen gün öngörülemez bir şekilde artan giderler ve kur artışları tüm uğraşlarımıza rağmen artık içinden çıkılamaz bir hal almıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

“Başkanlığım süresince kulübümüzün menfaatlerini her şeyin üstünde tuttum”
“Ailem ve yakınlarım bilirler ki Gençlerbirliği sevdam tartışmaya açık değildir.” ifadelerini kullanan Akdaş, şunları kaydetti:

“Başkanlığım süresince kulübümüzün menfaatlerini her şeyin üstünde tuttum. İyi niyet, çaba ve fedakarlık anlayışı ile kulübümüzü ancak bu noktaya kadar getirebildim. Son olarak yine üzerime düşen görevi yapmak adına, kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda ‘sürdürülebilirliğinin sağlanması’ için şu an hemen hemen tüm kulüplerin başvurduğu bir yöntem olan ‘şirketleşme’ yolunda adım atmak amacıyla delegelerimize genel kurul çağrısında bulunduk. Çünkü günümüzde futbol kulüplerinin idari ve mali yapılarının profesyonel ve bütünlük içinde yönetilmesi, gelirleri artırıcı bir kurumsal yapıya kavuşması, dinamik bir işleyişe sahip olması şirketleşmeyle elde edilebilecek kazanımlardır. Bu arada şunu da belirtmeliyim ki geçmiş genel kurullarda söz verdiğim gibi kulübe yaklaşık 2000 çalışanımdan bir çalışanımı dahi kaydettirmedim.”

Akdaş, şirketleşme gündemiyle yapılması planlanan genel kurulda toplantı yeter sayısına ulaşılamadığını hatırlatarak, “Bu nedenle de Sayın Alagöz, kulübümüzle alakasını kesmiştir. Çoğunluk sağlanmaması adına genel kurula girmeyip dışarda bekleyen delege arkadaşlarımızın ve defalarca arandıkları halde genel kurulumuza katılmayan delegelerimizin yaptıkları bu davranışların kulübümüzün yararına olup olmadığını onların vicdanlarına bırakıyorum. Gelinen noktada hem maddi hem manevi olarak ciddi anlamda yıpranmış biri olarak Gençlerbirliği Spor Kulübüne, Gençlerbirliği taraftarına, içinde bulunduğum camiaya ve aileme, sağlığıma daha fazla zarar gelmemesi için an itibarıyla başkanlık görevimden istifa ettiğimi bildirmek istiyorum. Gençlerbirliği’ne olan sevgim ve sevdam hayatımın sonuna kadar yaşayacaktır. Hakkınızı helal edin. Bu arada istemeyerek de olsa kırdığım, üzdüğüm kişiler varsa hepsinden özür diliyorum. Bize verilen bu kıymetli görevi yönetimimle birlikte yerine getirdiğimiz kanaatindeyim. Bizden sonra gelecek arkadaşlarımızın, devrettiğimiz noktadan bayrağı daha da yukarıya taşıyacağına olan inancım tamdır.” şeklinde görüş belirtti.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş istifa etti yazısı ilk önce MMC Haber üzerinde ortaya çıktı.

]]>
https://www.mmchaber.com/manset/genclerbirligi-kulubu-baskani-niyazi-akdas-istifa-etti/feed 0
Deprem bölgesinin yeniden imarı için 2024’te birçok yatırım gerçekleştirilecek https://www.mmchaber.com/manset/deprem-bolgesinin-yeniden-imari-icin-2024te-bircok-yatirim-gerceklestirilecek https://www.mmchaber.com/manset/deprem-bolgesinin-yeniden-imari-icin-2024te-bircok-yatirim-gerceklestirilecek#respond Mon, 22 Jan 2024 09:31:49 +0000 https://www.mmchaber.com/?p=195231 2024 Yılı Yatırım Programı’ndan yaptığı derlemeye göre, depremlerden etkilenen bölgede bu yıl tarım, imalat, eğitim, ulaştırma, turizm ve konut gibi birçok alanda yatırım gerçekleştirilecek. Tarım alanında, taşkın koruma işlemleri kapsamında, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce 11 ilde yürütülecek deprem onarımları için 2 milyar lira ayrıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 2025’te tamamlanması planlanan “Deprem Sonrası […]

Deprem bölgesinin yeniden imarı için 2024’te birçok yatırım gerçekleştirilecek yazısı ilk önce MMC Haber üzerinde ortaya çıktı.

]]>
2024 Yılı Yatırım Programı’ndan yaptığı derlemeye göre, depremlerden etkilenen bölgede bu yıl tarım, imalat, eğitim, ulaştırma, turizm ve konut gibi birçok alanda yatırım gerçekleştirilecek.

Tarım alanında, taşkın koruma işlemleri kapsamında, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce 11 ilde yürütülecek deprem onarımları için 2 milyar lira ayrıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 2025’te tamamlanması planlanan “Deprem Sonrası İskenderun Balıkçı Barınağı Yapımı Projesi” için ise 208 milyon lira harcanması planlanıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının “Deprem Bölgesindeki Sanayi İşyerlerinin Yapımı Projesi” de öne çıkan yatırım başlıkları arasında yer alıyor. Bu proje için 2024’te 5 milyar lira ayrıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğünce, demir yollarında deprem nedeniyle oluşan hasarlarının giderilmesi için 11 milyar liralık yatırım öngörülüyor, projenin 2027’de tamamlanması planlanıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 12 ilde yürüttüğü “Türkiye Deprem Sonrası İyileşme ve Yeniden İmar Projesi” çerçevesinde 2024’te yaklaşık 6 milyar liralık yatırım yapılması hedefleniyor.

Bakanlıkça yürütülen bir diğer proje olan “Deprem Sonrası Yeniden Yapılanma” kapsamında da 3,7 milyar lira harcanacağı tahmin ediliyor.

Eğitim ve kültür projeleri
Depremden etkilenen illerde eğitim ve kültür yatırımları da yapılacak.

Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığınca, bölgedeki 11 ilde çelik yapılı okul inşası için 7,5 milyar liralık yatırımın hayata geçirilmesi bekleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığının deprem bölgesindeki kültürel varlıkların bakımı, onarımı, çevre düzenlemesini içeren projeleri için bu yıl 1,4 milyar lira ayrıldı. Bu kapsamda Adıyaman, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa ve Adana’daki hasarlı müzeler onarılacak.

Ayrıca; Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa ve Osmaniye’de toplamda 66 bin 800 metrekarelik kütüphanenin onarımı da bir diğer proje olarak dikkati çekiyor. Söz konusu çalışmalar için bu yıl 200 milyon lira harcanması öngörülüyor.

Altyapı projeleri
İller Bankası AŞ Genel Müdürlüğü, deprem bölgesindeki şehirlerin içme suyu ve kanalizasyon altyapısının imarına yönelik yatırımlar gerçekleştirecek.

İçme suyu projeleri için, Adana ve Kahramanmaraş’taki depolama, kentsel altyapı projesi için 2024’te 1,2 milyar lira ayrıldı.

Söz konusu illerdeki kanalizasyon şebekesi, atık su arıtma tesisi ve yağmur suyu şebeke yapımı için de 3,7 milyar lira harcanması öngörüldü.

İsale hattı, kentsel altyapı, rehabilitasyon ve şebeke yapımı için Adıyaman, Hatay, Malatya ve Şanlıurfa illerini kapsayan proje çerçevesinde bu yıl toplam 2,2 milyar liralık yatırım yapılacak. Bu illerde kanalizasyon şebekesi, atık su arıtma tesisi için de 2,8 milyar lira harcanacağı tahmin ediliyor.

Deprem bölgesinin yeniden imarı için 2024’te birçok yatırım gerçekleştirilecek yazısı ilk önce MMC Haber üzerinde ortaya çıktı.

]]>
https://www.mmchaber.com/manset/deprem-bolgesinin-yeniden-imari-icin-2024te-bircok-yatirim-gerceklestirilecek/feed 0
THY’nin bazı Arjantin aktarma seferleri grev nedeniyle iptal edildi https://www.mmchaber.com/genel/thynin-bazi-arjantin-aktarma-seferleri-grev-nedeniyle-iptal-edildi https://www.mmchaber.com/genel/thynin-bazi-arjantin-aktarma-seferleri-grev-nedeniyle-iptal-edildi#respond Mon, 22 Jan 2024 09:10:03 +0000 https://www.mmchaber.com/?p=195226 İstanbul THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Arjantin’de havalimanı yer hizmetleri personeli tarafından yapılacak grev nedeniyle, çarşamba günkü “TK 15” sefer sayılı “Sao Paulo-Buenos Aires” ve “TK 16” sefer sayılı “Buenos Aires-Sao Paulo” uçuşları iptal edildi.

THY’nin bazı Arjantin aktarma seferleri grev nedeniyle iptal edildi yazısı ilk önce MMC Haber üzerinde ortaya çıktı.

]]>
İstanbul
THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Arjantin’de havalimanı yer hizmetleri personeli tarafından yapılacak grev nedeniyle, çarşamba günkü “TK 15” sefer sayılı “Sao Paulo-Buenos Aires” ve “TK 16” sefer sayılı “Buenos Aires-Sao Paulo” uçuşları iptal edildi.

THY’nin bazı Arjantin aktarma seferleri grev nedeniyle iptal edildi yazısı ilk önce MMC Haber üzerinde ortaya çıktı.

]]>
https://www.mmchaber.com/genel/thynin-bazi-arjantin-aktarma-seferleri-grev-nedeniyle-iptal-edildi/feed 0
Kamunun imalat sanayisi yatırımlarında en yüksek pay kimya sektörünün https://www.mmchaber.com/gundem/kamunun-imalat-sanayisi-yatirimlarinda-en-yuksek-pay-kimya-sektorunun https://www.mmchaber.com/gundem/kamunun-imalat-sanayisi-yatirimlarinda-en-yuksek-pay-kimya-sektorunun#respond Mon, 22 Jan 2024 09:01:09 +0000 https://www.mmchaber.com/?p=195224 2024 Yılı Yatırım Programı’ndan yaptığı derlemeye göre, 8 sektörü kapsayan imalat sanayisi yatırımları için ayrılan ödenek, geçen yıla göre yüzde 278 artışla 4 milyar 227 milyon 692 bin liradan, 15 milyar 995 milyon 171 bin liraya yükseldi. En fazla ödenek ayrılan sektör ise kimya oldu. Kimya sektörünün ödeneği, geçen yıla göre yüzde 256 artışla 1 […]

Kamunun imalat sanayisi yatırımlarında en yüksek pay kimya sektörünün yazısı ilk önce MMC Haber üzerinde ortaya çıktı.

]]>
2024 Yılı Yatırım Programı’ndan yaptığı derlemeye göre, 8 sektörü kapsayan imalat sanayisi yatırımları için ayrılan ödenek, geçen yıla göre yüzde 278 artışla 4 milyar 227 milyon 692 bin liradan, 15 milyar 995 milyon 171 bin liraya yükseldi.

En fazla ödenek ayrılan sektör ise kimya oldu. Kimya sektörünün ödeneği, geçen yıla göre yüzde 256 artışla 1 milyar 705 milyon liradan, 6 milyar 70 milyon 373 bin liraya çıktı.

Kimya sektörü içinde en fazla kaynak tahsisi ise 3 milyar 360 milyon lirayla Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğüne yapıldı.

En fazla ödenek artış oranı KOBİ ve girişimcilik sektöründe
Ödenek büyüklüğü bakımından kimyayı 5 milyar 403 milyon 250 bin lirayla KOBİ ve girişimcilik sektörü takip ederken, bu kapsamdaki en yüksek ödenek de 5 milyar 279 milyon 750 bin lirayla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına ayrıldı.

Ödenek artış oranları açısından bakıldığında ilk sırayı KOBİ ve girişimcilik sektörü aldı. Söz konusu sektör yatırımları için ayrılan ödenekte yüzde 2 bin 211 artış oldu. Bu sektöre geçen yıl 233 milyon 762 bin lira ödenek ayrılmıştı.

İmalat sanayisi alanında üçüncü sırada yer alan “demir yolu taşıt sanayi” için tahsis edilen ödenek tutarı da yüzde 138 artışla 1 milyar 557 milyon 397 bin lira oldu.

Bu yıl gıda sektörüne ayrılan ödenek ise yüzde 90 artışla 1 milyar 448 milyon 351 bin liraya yükseldi.

Dokuma ve giyim sektörü için 1 milyon 500 bin lira, elektrikli makine için ise 54 milyon 500 bin lira ödenek ayrıldı.

Kamunun imalat sanayisi yatırımları için ayrılan ödenek miktarı (bin lira) ve geçen yıla göre değişim oranları şöyle:

SEKTÖRLER 2023 2024 Değişim (Yüzde)
Kimya 1.705.000 6.070.373 256
KOBİ ve Girişimcilik 233.762 5.403.250 2 bin 211
Demir yolu taşıt sanayi 654.000 1.557.397 138
Gıda 761.750 1.448.351 90
Basım sanayi 509.850 852.000 67
Standardizasyon ve kalite 332.530 607.800 83
Elektrikli makine 30.000 54.500 82
Dokuma ve giyim 800 1.500 88

Kamunun imalat sanayisi yatırımlarında en yüksek pay kimya sektörünün yazısı ilk önce MMC Haber üzerinde ortaya çıktı.

]]>
https://www.mmchaber.com/gundem/kamunun-imalat-sanayisi-yatirimlarinda-en-yuksek-pay-kimya-sektorunun/feed 0
Tarımsal girdi fiyat endeksi Kasım 2023’te aylık yüzde 1,44, yıllık yüzde 38,82 arttı https://www.mmchaber.com/ekonomi/tarimsal-girdi-fiyat-endeksi-kasim-2023te-aylik-yuzde-144-yillik-yuzde-3882-artti https://www.mmchaber.com/ekonomi/tarimsal-girdi-fiyat-endeksi-kasim-2023te-aylik-yuzde-144-yillik-yuzde-3882-artti#respond Mon, 22 Jan 2024 08:56:22 +0000 https://www.mmchaber.com/?p=195221 Ankara Türkiye İstatistik Kurumu, geçen yılın kasım ayına ilişkin Tarım-GFE verilerini açıkladı. Buna göre, endeks Kasım 2023’te bir önceki aya kıyasla yüzde 1,44, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 37,83, Kasım 2022’ye kıyasla yüzde 38,82 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 46,96 yükseldi. Ana gruplarda bir önceki aya göre, tarımda kullanılan mal ve […]

Tarımsal girdi fiyat endeksi Kasım 2023’te aylık yüzde 1,44, yıllık yüzde 38,82 arttı yazısı ilk önce MMC Haber üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Ankara
Türkiye İstatistik Kurumu, geçen yılın kasım ayına ilişkin Tarım-GFE verilerini açıkladı.

Buna göre, endeks Kasım 2023’te bir önceki aya kıyasla yüzde 1,44, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 37,83, Kasım 2022’ye kıyasla yüzde 38,82 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 46,96 yükseldi.

Ana gruplarda bir önceki aya göre, tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksinde yüzde 1,39, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksinde yüzde 1,7 artış kaydedildi. Kasım 2022’ye göre tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksinde yüzde 34,32, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksinde yüzde 72,48 artış gerçekleşti.

Alt gruplar
Yıllık Tarım-GFE’ye göre 4 alt grup daha düşük, 7 alt grup daha yüksek değişim gösterdi. Yıllık artışın az olduğu alt gruplar yüzde 8,44 ile gübre ve toprak geliştiriciler, yüzde 25,03 ile hayvan yemi oldu. Kasım 2022’ye göre yıllık artışın yüksek olduğu alt gruplar ise yüzde 144,54 ile veteriner harcamaları, yüzde 83,9 ile diğer mal ve hizmetler olarak kayıtlara geçti.

Aylık Tarım-GFE’ye göre 2 alt grupta daha düşük, 9 alt grupta daha yüksek değişim görüldü. Kasım 2023’te bir önceki aya göre artışın düşük olduğu alt gruplar yüzde 2,15 ile gübre ve toprak geliştiriciler, yüzde 1,8 ile enerji ve yağlar oldu. Buna karşılık, aylık artışın yüksek olduğu alt gruplar ise sırasıyla yüzde 10,84 ile veteriner harcamaları ve yüzde 3,7 ile makine bakım masrafları olarak hesaplandı.

Tarımsal girdi fiyat endeksi Kasım 2023’te aylık yüzde 1,44, yıllık yüzde 38,82 arttı yazısı ilk önce MMC Haber üzerinde ortaya çıktı.

]]>
https://www.mmchaber.com/ekonomi/tarimsal-girdi-fiyat-endeksi-kasim-2023te-aylik-yuzde-144-yillik-yuzde-3882-artti/feed 0
Ekonomi Koordinasyon Kurulu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlığında toplandı https://www.mmchaber.com/manset/ekonomi-koordinasyon-kurulu-cumhurbaskani-yardimcisi-yilmaz-baskanliginda-toplandi-2 https://www.mmchaber.com/manset/ekonomi-koordinasyon-kurulu-cumhurbaskani-yardimcisi-yilmaz-baskanliginda-toplandi-2#respond Mon, 22 Jan 2024 08:51:52 +0000 https://www.mmchaber.com/?p=195218 Ankara Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantıya, ilgili bakanlar ile kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Kripto varlık düzenleme taslağı, KİT reformu, 102 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile devlet yardımlarında mevcut durum gibi başlıca konuların değerlendirileceği toplantının ardından yazılı açıklama yapılması bekleniyor.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlığında toplandı yazısı ilk önce MMC Haber üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Ankara
Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantıya, ilgili bakanlar ile kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Kripto varlık düzenleme taslağı, KİT reformu, 102 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile devlet yardımlarında mevcut durum gibi başlıca konuların değerlendirileceği toplantının ardından yazılı açıklama yapılması bekleniyor.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlığında toplandı yazısı ilk önce MMC Haber üzerinde ortaya çıktı.

]]>
https://www.mmchaber.com/manset/ekonomi-koordinasyon-kurulu-cumhurbaskani-yardimcisi-yilmaz-baskanliginda-toplandi-2/feed 0
Suriye’nin kuzeyinde 14 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi https://www.mmchaber.com/dunya/suriyenin-kuzeyinde-14-pkk-ypgli-terorist-etkisiz-hale-getirildi https://www.mmchaber.com/dunya/suriyenin-kuzeyinde-14-pkk-ypgli-terorist-etkisiz-hale-getirildi#respond Mon, 22 Jan 2024 08:49:38 +0000 https://www.mmchaber.com/?p=195215 Ankara Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Taciz ateşi açan teröristlere misliyle karşılık verildi. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesine taciz ateşi açan 14 PKK/YPG’li teröristi ateş destek vasıtalarıyla etkisiz hale getirdi.” ifadelerine yer verildi.

Suriye’nin kuzeyinde 14 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi yazısı ilk önce MMC Haber üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Ankara
Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Taciz ateşi açan teröristlere misliyle karşılık verildi. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesine taciz ateşi açan 14 PKK/YPG’li teröristi ateş destek vasıtalarıyla etkisiz hale getirdi.” ifadelerine yer verildi.

Suriye’nin kuzeyinde 14 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi yazısı ilk önce MMC Haber üzerinde ortaya çıktı.

]]>
https://www.mmchaber.com/dunya/suriyenin-kuzeyinde-14-pkk-ypgli-terorist-etkisiz-hale-getirildi/feed 0
Rus Novatek şirketi, yangın nedeniyle Baltık Denizi’ndeki tesisinde üretimi durdurdu https://www.mmchaber.com/manset/rus-novatek-sirketi-yangin-nedeniyle-baltik-denizindeki-tesisinde-uretimi-durdurdu https://www.mmchaber.com/manset/rus-novatek-sirketi-yangin-nedeniyle-baltik-denizindeki-tesisinde-uretimi-durdurdu#respond Sun, 21 Jan 2024 19:15:05 +0000 https://www.mmchaber.com/?p=195210 Moskova Novatek’ten yapılan yazılı açıklamada, şirketin Baltık Denizi kıyısındaki Ust-Luga’da bulunan tesisinde sabah saatlerinde yangın çıktığı bilgisi verildi. Yangının çıkışının ilk belirlemelere göre “dış etkenlerden” kaynaklandığına işaret edilen açıklamada, yangında ölen veya yaralanan olmadığı belirtildi. Açıklamada, yangının kontrol altına alındığı, tesisteki üretimin ise durdurulduğu kaydedildi. Rus basınında yer alan bazı haberlerde, tesisteki yangının iki insansız […]

Rus Novatek şirketi, yangın nedeniyle Baltık Denizi’ndeki tesisinde üretimi durdurdu yazısı ilk önce MMC Haber üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Moskova
Novatek’ten yapılan yazılı açıklamada, şirketin Baltık Denizi kıyısındaki Ust-Luga’da bulunan tesisinde sabah saatlerinde yangın çıktığı bilgisi verildi.

Yangının çıkışının ilk belirlemelere göre “dış etkenlerden” kaynaklandığına işaret edilen açıklamada, yangında ölen veya yaralanan olmadığı belirtildi.

Açıklamada, yangının kontrol altına alındığı, tesisteki üretimin ise durdurulduğu kaydedildi.

Rus basınında yer alan bazı haberlerde, tesisteki yangının iki insansız hava aracıyla yapılan saldırı nedeniyle çıktığı öne sürüldü.

Rus Novatek şirketi, yangın nedeniyle Baltık Denizi’ndeki tesisinde üretimi durdurdu yazısı ilk önce MMC Haber üzerinde ortaya çıktı.

]]>
https://www.mmchaber.com/manset/rus-novatek-sirketi-yangin-nedeniyle-baltik-denizindeki-tesisinde-uretimi-durdurdu/feed 0
Köln’de 50 bini aşkın kişi, aşırı sağa karşı gösteri yaptı https://www.mmchaber.com/manset/kolnde-50-bini-askin-kisi-asiri-saga-karsi-gosteri-yapti https://www.mmchaber.com/manset/kolnde-50-bini-askin-kisi-asiri-saga-karsi-gosteri-yapti#respond Sun, 21 Jan 2024 19:12:01 +0000 https://www.mmchaber.com/?p=195207 Deutzer Werft’te onbinlerce gösterici, aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi (AfD) partisi karşıtı, “Demokrasiyi koruyun, AfD ile savaşın” temasıyla bir araya geldi. Gösteride, Almanya’da yabancı ve Müslüman karşıtı olarak bilinen AfD politikacıları ile Avusturyalı aşırı sağcı Martin Sellner’in, milyonlarca yabancı kökenlinin Almanya’dan sınır dışı edilmesini öngören plan üzerine Postdam’da gizlice görüşmeleri protesto edildi. Yapılan konuşmalarda, […]

Köln’de 50 bini aşkın kişi, aşırı sağa karşı gösteri yaptı yazısı ilk önce MMC Haber üzerinde ortaya çıktı.

]]>
Deutzer Werft’te onbinlerce gösterici, aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi (AfD) partisi karşıtı, “Demokrasiyi koruyun, AfD ile savaşın” temasıyla bir araya geldi.

Gösteride, Almanya’da yabancı ve Müslüman karşıtı olarak bilinen AfD politikacıları ile Avusturyalı aşırı sağcı Martin Sellner’in, milyonlarca yabancı kökenlinin Almanya’dan sınır dışı edilmesini öngören plan üzerine Postdam’da gizlice görüşmeleri protesto edildi.

Yapılan konuşmalarda, AfD’nin eylemleri eleştirildi ve toplumun bütünlüğüne zarar veren bu partinin yasaklanması istendi.

Ren Nehri’ndeki bazı kano sahipleri, protestoya teknelerine yazdıkları mesajlarla katılarak göstericilere destek verdi.

Gösteri süresince güvenlik gerekçesiyle Deutz Köprüsü üzerinden geçen bazı tramvay seferleri yapılamadı.

Büyük güvenlik önlemlerinin alındığı gösteriye, aşırı soğuğa rağmen 50 bini aşkın kişi katıldı.

Almanya’da birçok siyasetçi ve seçmen, yabancı ve Müslüman karşıtı olarak bilinen AfD’nin yasaklanmasını istiyor.

AfD’nin, gizli bir toplantıda, göçmenlerin sınır dışı edilmesine yönelik planlarının sızmasının ardından özellikle sendikalar ve sivil toplum örgütleri, halkı aşırı sağa karşı gösterilere katılmaya çağırıyor.

Forza araştırma şirketinin, 12-18 Aralık’ta, 2 bin 501 kişiyle yaptığı ankete göre, Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) yüzde 31, AfD yüzde 23, Sosyal Demokrat Parti (SPD) yüzde 14, Yeşiller yüzde 13, Hür Demokrat Parti (FDP) yüzde 5 ve Sol Parti yüzde 3 oranında destek görüyor.

AfD, Federal Mecliste 78 milletvekiliyle temsil ediliyor.

Köln’de 50 bini aşkın kişi, aşırı sağa karşı gösteri yaptı yazısı ilk önce MMC Haber üzerinde ortaya çıktı.

]]>
https://www.mmchaber.com/manset/kolnde-50-bini-askin-kisi-asiri-saga-karsi-gosteri-yapti/feed 0